Apple event: Apple Watch series 6, Apple Watch SE, iPad 8th Gen & iPad Air

Apple event: Apple Watch series 6, Apple Watch SE, iPad 8th Gen & iPad Air

Vorig artikel Volgend artikel

Vanuit Cupertino, Californië was het vandaag tijd voor een nieuw Apple Event. Maar niet zoals we die gewend zijn. Geen volle zaal met pers en fans, en veel gejuich bij een nieuwe aankondiging. Nee, vanwege het coronavirus deze keer een meer normale presentatie. Natuurlijk wel overal live te volgen. Het is een event waarbij de focus lijkt te liggen op de Apple Watch & iPad, met aan het einde mogelijk nog ... 'Oh yeah, one more thing.'

Na een korte introductie van Tim Cook, was het tijd voor Jeff Williams om meer te vertellen over de volgende editie van de Apple Watch.

apple-watch-6
Jeff Williams over de nieuwe Apple Watch series 6.

De Apple Watch redt levens, zo kondigde Tim Cook aan met een aantal verhalen van gebruikers. En daarom volgen er nieuwe eHealth functies in de nieuwe Apple Watch.

Apple Watch Series 6

Apple kondigde vandaag de Apple Watch Series 6 aan. Deze is weer op vele punten verbeterd. Zo kan de Watch nu ook de saturatie meten, zodat je je gezondheid nog beter in de gaten kunt houden. Verder beschikt hij over een S6 System in Package (SiP) en een always-on hoogtemeter van de volgende generatie, en kun je kiezen uit meer kleuren dan ooit tevoren, zowel voor de kast als voor de bandjes. Ook watchOS 7 bevat allerlei nieuwe features, zoals Gezinsconfiguratie, het bijhouden van je slaappatroon, automatische detectie wanneer je je handen wast, nieuwe work-outs (fitness) en de mogelijkheid om wijzerplaten te delen. Al deze vernieuwingen zijn bedoeld om je meer te laten bewegen, je eigen gezondheid nog beter in de gaten te kunnen houden en contact te houden met de mensen om je heen.

“Apple Watch Series 6 geeft een geheel nieuwe invulling aan het begrip smartwatch”, zegt Jeff Williams, Chief Operating Officer van Apple. “Met krachtige nieuwe features zoals een zuurstofsaturatiesensor en Saturatie-app1 kun je eigenlijk niet meer zonder Apple Watch als je een goed beeld van je algehele gezondheid wilt hebben.”

Zuurstofsaturatiesensor en Saturatie-app

Apple Watch Series 6 bevat uiteraard alle gezondheidsvoorzieningen van de vorige Apple Watch-modellen en een nieuwe feature die het zuurstofgehalte in je bloed meet. Daardoor krijg je een beter beeld van je conditie en gezondheid. Het zuurstofgehalte, ook wel saturatie genoemd, is het percentage zuurstof (SpO2) dat in je rode bloedcellen van je longen naar de rest van je lichaam wordt getransporteerd. Hieraan kun je aflezen hoe het met de circulatie van zuurstofrijk bloed in het lichaam gesteld is.

De zuurstofsaturatiesensor maakt gebruik van vier sets met groene, rode en infrarode leds en de vier fotodioden op de kast van Apple Watch om zo nauwkeurig mogelijk de lichtreflectie van je bloed te meten, ongeacht je huidtype. Apple Watch bepaalt vervolgens met behulp van een geavanceerd algoritme in de Saturatie-app wat het zuurstofgehalte in je bloed is, mits dat een waarde tussen de 70% en 100% heeft. Als je niet in beweging bent, bijvoorbeeld als je slaapt, wordt het zuurstofgehalte standaard met enige regelmaat op de achtergrond gemeten, maar je kunt ook zelf een meting uitvoeren. Alle gegevens komen in de Gezondheid-app terecht, waar je ook het verloop van je saturatie binnen een bepaalde periode kunt bekijken.

Apple gaat samen met een aantal onderzoekers bekijken hoe saturatiemetingen met Apple Watch voor nieuwe medische doeleinden kunnen worden ingezet. Zo werkt Apple dit jaar mee aan een onderzoek van de University of California in Irvine en Anthem om erachter te komen of herhaaldelijke meting van de saturatie en andere fysiologische signalen een positief effect heeft op de behandeling en verlichting van astmaklachten.

Apple Watch Series 6 (GPS) is verkrijgbaar vanaf 429 euro en Apple Watch Series 6 (GPS + Cellular) is verkrijgbaar vanaf 529 euro. Apple Watch Series 6 (GPS) kan vanaf vandaag worden besteld op apple.com en in de Apple Store-app, en is vanaf vrijdag 18 september leverbaar in de Verenigde Staten, Puerto Rico en 27 andere landen en regio’s. Apple Watch Series 6 (GPS + Cellular) kan eveneens vanaf vandaag worden besteld en komt beschikbaar in de Verenigde Staten, Puerto Rico en 21 andere landen en regio’s.

Apple_delivers-apple-watch-series-6_09152020_big.jpg.large_2x
Apple Watch Series 6

Apple Watch SE

Apple heeft ook de Apple Watch SE aangekondigd. Een Apple Watch met alle essentiële features in een populair modern design, maar wel tegen een veel beter betaalbare prijs. De Apple Watch SE (GPS) is verkrijgbaar vanaf 299 euro en Apple Watch SE (GPS + Cellular) is verkrijgbaar vanaf 349 euro.

Apple Watch SE (GPS) kan al vanaf vandaag worden besteld op apple.com en in de Apple Store-app, en komt vanaf vrijdag 18 september verkrijgbaar in de VS, Puerto Rico en 27 andere landen en regio’s.

“Apple Watch SE combineert elementen van het design van Series 6 met de meest essentiële features van Apple Watch, allemaal tegen een beter betaalbare prijs”, zegt Jeff Williams, COO van Apple. “We zijn er trots op alweer een geweldige nieuwe optie aan te mogen bieden, waarin alles is opgenomen om verbonden te blijven, actiever te zijn en je gezondheid in het oog te houden.”

Apple-watch-se
Apple Watch SE

Na een korte introductie van Tim Cook over de iPad, die inmiddels 10 jaar bestaat. Komt Ted Merendino, productmanager iPad, alles vertellen over de nieuwe iPad.

iPad
Ted Merendino kondigt de nieuwe iPad aan.

iPad 8th gen

Apple heeft vandaag een iPad van de achtste generatie met de snelle A12 Bionic-chip geïntroduceerd, waarmee het instapmodel van de iPad-serie nu voor het eerst een Neural Engine heeft. Met een prijs vanaf $ 329 biedt de populairste en voordeligste iPad ongekend veel waar voor zijn geld, zoals een 10,2-inch Retina-display, geavanceerde camera’s en een batterij voor een hele dag. iPad is vanaf vandaag te bestellen en ligt vanaf vrijdag 18 september in de winkel.

“We zijn heel blij met deze iPad van de achtste generatie, die niet alleen sneller is maar ook meer mogelijkheden biedt”, zegt Greg Joswiak, Senior Vice President Worldwide Marketing van Apple. “De nieuwe iPad heeft een prachtig 10,2-inch Retina-display, de supersnelle A12 Bionic-chip, geweldige camera’s en nog heel veel ander moois, dus je krijgt veel waar voor je geld. En dat komt goed uit, aangezien onze klanten juist nu behoefte hebben aan een veelzijdig en snel device waarop ze thuis kunnen werken, huiswerk kunnen maken, kunnen gamen en contact kunnen houden.”

A12 Bionic met Neural Engine

iPad van de achtste generatie is er dankzij de A12 Bionic-chip heel veel sneller op geworden. Zo werkt de CPU 40 procent sneller en liggen de grafische prestaties twee keer zo hoog. Daardoor is deze nieuwe iPad tot twee keer zo snel als de meest verkochte Windows-laptop, tot drie keer zo snel als de meest verkochte Android-tablet en tot maar liefst zes keer zo snel als de meest verkochte Chromebook. iPad heeft nu voor het eerst een A12 Bionic met Neural Engine. Die maakt geavanceerde machine learning mogelijk, bijvoorbeeld voor People Occlusion en Motion Capture in AR-apps (augmented reality), betere fotobewerking, Siri en nog veel meer toepassingen.

Dankzij de A12 Bionic, alle voorzieningen in iPadOS en Apple Pencil (1e generatie) is de nieuwe iPad ideaal om onder andere op te tekenen, maar je kunt er net zo gemakkelijk notities op maken of bestanden op annoteren. Bovendien is iPad licht, handzaam en uitermate robuust, en ook nog eens voorzien van supersnel mobiel internet, ondersteuning voor gigabit-class LTE4 en een batterij voor een hele dag, dus je kunt hem overal waar je wilt voor van alles en nog wat gebruiken. En met Touch ID heb je aan één vinger genoeg om je iPad te ontgrendelen terwijl al je belangrijke gegevens goed afgeschermd blijven.

apple_ipad-8th-gen
Apple iPad 8th gen

iPad Air

En tot slot lanceerde Apple ook een geheel vernieuwde iPad Air, de krachtigste, veelzijdigste en kleurrijkste iPad Air ooit. Dit nieuwe model, dat in vijf kleuren verkrijgbaar is, mag bogen op een all-screendesign met een groter 10,9-inch Liquid Retina-display, upgrades van de camera en het geluid, een nieuwe Touch ID-sensor die in de knop bovenop is ingebouwd en de krachtige A14 Bionic-chip voor een gigantische prestatieboost. De nieuwe iPad Air is vanaf volgende maand verkrijgbaar.

“Met gepaste trots presenteren we deze compleet opnieuw ontworpen en veel krachtigere iPad Air, die op onze krachtigste chip ooit draait, de A14 Bionic”, aldus Greg Joswiak, Senior Vice President Worldwide Marketing van Apple. “Dit nieuwe model is uitgerust met een prachtig nieuw all-screendesign, een groter 10,9-inch Liquid Retina-display, Touch ID van de volgende generatie en een gigantische prestatieboost dankzij de A14 Bionic-chip. Zo brengen we krachtige professionele features tegen een nog beter betaalbare prijs binnen handbereik van onze klanten. De nieuwe iPad Air is onderdeel van onze sterkste iPad-lijn ooit, samen met de sterk vernieuwde iPad Pro, de iPad van alweer de achtste generatie en de krachtige nieuwe features van iPadOS 14. Keuze genoeg dus voor onze klanten om op allerlei manieren hun dagelijks leven te verrijken.”

De nieuwe iPad Air heeft een compleet nieuw dun en licht design gekregen en is verkrijgbaar in vijf prachtige kleuren: zilver, spacegrijs, roségoud, groen en hemelsblauw. Het nieuwe all-screendesign omvat een groter 10,9-inch Liquid Retina-display met 3,8 miljoen pixels voor een verbluffend mooie visuele ervaring. Bovendien is het device voorzien van geavanceerde technologieën als volledige laminering, ondersteuning voor een brede kleurweergave (P3), True Tone en een antireflectiecoating. Om het display aan alle kanten meer ruimte te geven, is een Touch ID-sensor van de volgende generatie in de knop bovenop ingebouwd. Zo kunnen klanten hun iPad Air snel, makkelijk en veilig ontgrendelen, bij apps inloggen en met Apple Pay betalen. iPad Air is compatibel met het Magic Keyboard met zijn zwevende design en ingebouwde trackpad, de Smart Keyboard Folio en de nieuwe Smart Folio Covers. Hij is ook geschikt voor Apple Pencil, die je magnetisch aan de zijkant kunt vastklikken en zo kunt koppelen, opladen en opbergen.

Meer over al deze aankondigingen volgt de komende dagen.

apple_new-ipad-air
Nieuwe iPad Air
Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies