Gadgets07.01.2013

Fitbit Flex: Na Nike Fuelband en Jawbone Up lanceert ook Fitbit een armband


Eén van de grootste voordelen van een Fitbit is dat je, in tegenstelling tot de Jawbone Up en Nike Fuelband, het apparaat niet de hele dag om je arm hoeft te dragen. En dat is prettig, want niet iedereen heeft er behoefte aan om elke dag zo’n geeky stappenteller om zijn arm te hebben bungelen. Toch maakte Fitbit vandaag bekend eindelijk ook met een eigen armband te komen: De Fitbit Flex. 

fitbit-flex-na-nike-fuelband-en-jawbone-.jpg
fitbit-flex-na-nike-fuelband-en-jawbone-.jpg

Tijdens de CES in Las Vegas werd de Flex vandaag voor het eerst getoond. Het eerste beelmateriaal laat zien dat Nike en Jawbone er met de Flex een geduchte concurrent bij hebben: De healthband lijkt verdacht veel op de nieuwere versies van de Up, alleen komt hij dan wel in vijf vrolijke kleurtjes te weten Black, Tangerine, Slate, Teal en Navy. 

In tegenstelling tot de Fitbits die je gewoon in je zak moest dragen, beschikt de Fitbit Flex niet over een schermpje waarop je direct je resultaten kunt aflezen. In plaats daarvan heeft het apparaat over 5 led lampjes die oplichten naarmate je je persoonlijke doelstellingen behaald. Waar hebben we dat ook alweer eerder gezien..? 

De Flex synct via Bluetooth al je gegevens, maar je kunt m met een bijgeleverde USB dongel ook direct op je computer aansluiten. In functionaliteiten wordt deze Fitbit tracker verder nog niet echt uitgebreid, net als de andere Fitbits meet hij je activiteiten op basis van beweging en rekent deze om naar calorieen en slaaptijd. Wel beschikt de Flex over een trilfunctie waarmee je hem ook als wekker kunt gebruiken. En tja, ook die functie kenden we al van zijn concurenten.. 

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.