Gadgets28.02.2012

Gebruik van tablets inkomen gerelateerd


gebruik-van-tablets-inkomen-gerelateerd.jpg
gebruik-van-tablets-inkomen-gerelateerd.jpg

Uit een onderzoek van Experian is gebleken dat het gebruik van tablets inkomen gerelateerd is. Het onderzoek toont aan dat de grootgebruikers van tablets vooral welvarende gezinnen met kinderen zijn. Het landelijk gemiddelde van het tabletgebruik, afgezet tegen de PC, laptop en smartphone, ligt op 10%.

De resultaten zijn onderdeel van een onderzoek naar het internetgedrag van Nederlandse huishouden en werd afgenomen onder 2.679 respondenten. Op de uikomst is Experian’s consumenten segmentatiesysteem ‘Mosaic Huishouden‘ toegepast. Bij consumentengroepen als de ‘Elitaire Topklasse’ (19,6%), ‘Kind & Carrière’ (17,1%), en ‘Modale Koopgezinnen’ (15,2%) is het tabletgebruik boven het Nederlandse gemiddelde van 10%.

Ed Kassens, General Manager Experian Marketing Services: “Wat deze consumentengroepen gemeen hebben is dat ze kapitaalkrachtig zijn en daardoor een tablet gemakkelijk kunnen veroorloven. Daarnaast zien we een relatie tussen het gebruiksgemak en dat alle bovenstaande groepen zich kenmerken door een gezinssituatie met kinderen. Dankzij het formaat en het touch screen kunnen zowel de ouders als de kinderen met de tablet gemakkelijk overweg.

Bovengemiddeld tabletgebruik
De ‘Elitaire Topklasse’ is de meest welvarende consumentengroep, met een leeftijd van 40+ en heeft vaak nog thuiswonende kinderen tussen de leeftijd van 6 en 18 jaar. Bij de consumentengroep ‘Kind & Carrière’ draai het leven om twee zaken: hun gezin met kinderen en hun carrière. Ze zijn veelal tussen de 35 en 55 jaar, hebben thuiswonende kinderen van alle leeftijden en verdienen bovenmodaal. De ‘Modale Koopgezinnen’ zijn de jongste gezinnen van deze drie consumentengroepen. Ze hebben ook vaker jongere kinderen (tussen 0 en 6) dan de andere groepen. Ze verdienen een modaal inkomen en kunnen daar goed van rondkomen.

Tabletgebruik onder het gemiddelde
In tegenstelling tot de verwachting bij de naam van de consumentengroep ‘Jonge Digitalen’, gebruikt deze groep met 7% juist relatief weinig de tablet. Zij gebruiken echter veel vaker hun smartphone (50%) om thuis en onderweg te internetten. De meeste ‘Jonge Digitalen’ zijn alleenstaand, tussen de 18 en 30 jaar en hebben nog een laag inkomen. De consumentengroep ‘Samen Starten’ gebruiken de tablet het minst van alle Nederlandse huishoudens. Slechts 6% gebruikt regelmatig een tablet om te internetten. Veel van deze groep zijn zojuist gaan samenwonen in een huurwoning. In enkele gevallen hebben ze kinderen. De consumentgroep ‘Samen Starten’ heeft over het algemeen lage opleiding en daardoor is het inkomen vaak lager.

PC nog steeds meest gebruikte hardware
Ondanks de grote populariteit van tablets, zegt slechts 10% van de Nederlandse huishoudens de tablet regelmatig te gebruiken om op internet te gaan. Op de vraag waar men regelmatig mee internet kwam de PC met 78% als meest gebruikte hardware uit de bus. De laptop volgt met 72% en de smartphone met 41%.

Verwachtingen
Experian Marketing Services verwacht voor de toekomst dat de tablet steeds vaker gebruikt wordt om mee te internetten. Doordat er steeds meer aanbieders van tablets komen, zal de prijs zakken en zodoende zullen ook de ‘Jonge Digitalen’ en de ‘Samen Starten’-consumentengroep een tablet kunnen aanschaffen. Daarnaast verwacht Experian Marketing Services dat het tabletgebruik in alle andere consumentengroepen zal groeien doordat het gebruik van tablets via meerdere wegen wordt gepromoot.

Verder lezen over Smartphone

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Het nieuwe beleid van Apple kan een reden zijn voor mensen om voorzichtiger met hun gadgets om te springen. Barstjes worden niet meer gefikst.

Mobile07.06.2024

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Leica’s nieuwe app is voor wie de oude cameralook terugwil

Leica heeft een nieuwe app die heel geschikt blijkt te zijn voor wie terugverlangt naar oude camera’s. Het is de Leica Lux-app en je vindt in deze app verschillende kleurprofielen waarmee je de oldschool camera-looks kunt recreëren.

Mobile06.06.2024

Leica’s nieuwe app is voor wie de oude cameralook terugwil

Huawei Pura 70 maakt indruk op Chinese smartphonemarkt

Sinds de lancering in april heeft Huawei's Pura 70-serie in China nogal wat indruk gemaakt op de smartphonemarkt. Van het nieuwe toestel, de: Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ (meest populair) en Pura 70 Ultra, zijn al bijna 2 miljoen eenheden verkocht.

Tech in Asia05.06.2024

Huawei Pura 70 maakt indruk op Chinese smartphonemarkt

WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen

WhatsApp heeft een nieuwe functie om het wat rustiger voor je te maken wanneer je de app opent. Een beetje rust.

Mobile22.05.2024

WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen

Er komt eindelijk een app van Winamp

Mediaspeler Winamp krijgt een app. De retro-tool voor PC's maakt binnenkort de overstap naar smartphones. Ook de PC-tool wordt verbeterd.

Mobile20.05.2024

Er komt eindelijk een app van Winamp

Google Pixel 8a is officieel: lijkt veel op Pixel 8 en 8 Pro

Google heeft zijn nieuwe midrange-toestel Pixel 8a aangekondigd. Het toestel lijkt erg op het vlaggenschip van Google.

Mobile07.05.2024

Google Pixel 8a is officieel: lijkt veel op Pixel 8 en 8 Pro

Wanneer geef ik mijn kind zijn of haar eerste telefoon?

Je kind vraagt al even om een mobiele telefoon, de eerste klasgenootjes of oudere broer en zus hebben er al een. Waar doe je als ouder goed aan en wat is nou het juiste moment om de eerste telefoon te geven? Het is een vraag waar iedere ouder wel mee zit. 

Mobile23.04.2024

Wanneer geef ik mijn kind zijn of haar eerste telefoon?

OPPO introduceert nieuw Reno-toestel: OPPO Reno11 F 5G

OPPO's nieuwe toestel is aangekondigd: het gaat om de OPPO Reno11 F 5G en het is een midrange-toestel.

Mobile19.04.2024

OPPO introduceert nieuw Reno-toestel: OPPO Reno11 F 5G