Gadgets28.02.2012

Gebruik van tablets inkomen gerelateerd


gebruik-van-tablets-inkomen-gerelateerd.jpg
gebruik-van-tablets-inkomen-gerelateerd.jpg

Uit een onderzoek van Experian is gebleken dat het gebruik van tablets inkomen gerelateerd is. Het onderzoek toont aan dat de grootgebruikers van tablets vooral welvarende gezinnen met kinderen zijn. Het landelijk gemiddelde van het tabletgebruik, afgezet tegen de PC, laptop en smartphone, ligt op 10%.

De resultaten zijn onderdeel van een onderzoek naar het internetgedrag van Nederlandse huishouden en werd afgenomen onder 2.679 respondenten. Op de uikomst is Experian’s consumenten segmentatiesysteem ‘Mosaic Huishouden‘ toegepast. Bij consumentengroepen als de ‘Elitaire Topklasse’ (19,6%), ‘Kind & Carrière’ (17,1%), en ‘Modale Koopgezinnen’ (15,2%) is het tabletgebruik boven het Nederlandse gemiddelde van 10%.

Ed Kassens, General Manager Experian Marketing Services: “Wat deze consumentengroepen gemeen hebben is dat ze kapitaalkrachtig zijn en daardoor een tablet gemakkelijk kunnen veroorloven. Daarnaast zien we een relatie tussen het gebruiksgemak en dat alle bovenstaande groepen zich kenmerken door een gezinssituatie met kinderen. Dankzij het formaat en het touch screen kunnen zowel de ouders als de kinderen met de tablet gemakkelijk overweg.

Bovengemiddeld tabletgebruik
De ‘Elitaire Topklasse’ is de meest welvarende consumentengroep, met een leeftijd van 40+ en heeft vaak nog thuiswonende kinderen tussen de leeftijd van 6 en 18 jaar. Bij de consumentengroep ‘Kind & Carrière’ draai het leven om twee zaken: hun gezin met kinderen en hun carrière. Ze zijn veelal tussen de 35 en 55 jaar, hebben thuiswonende kinderen van alle leeftijden en verdienen bovenmodaal. De ‘Modale Koopgezinnen’ zijn de jongste gezinnen van deze drie consumentengroepen. Ze hebben ook vaker jongere kinderen (tussen 0 en 6) dan de andere groepen. Ze verdienen een modaal inkomen en kunnen daar goed van rondkomen.

Tabletgebruik onder het gemiddelde
In tegenstelling tot de verwachting bij de naam van de consumentengroep ‘Jonge Digitalen’, gebruikt deze groep met 7% juist relatief weinig de tablet. Zij gebruiken echter veel vaker hun smartphone (50%) om thuis en onderweg te internetten. De meeste ‘Jonge Digitalen’ zijn alleenstaand, tussen de 18 en 30 jaar en hebben nog een laag inkomen. De consumentengroep ‘Samen Starten’ gebruiken de tablet het minst van alle Nederlandse huishoudens. Slechts 6% gebruikt regelmatig een tablet om te internetten. Veel van deze groep zijn zojuist gaan samenwonen in een huurwoning. In enkele gevallen hebben ze kinderen. De consumentgroep ‘Samen Starten’ heeft over het algemeen lage opleiding en daardoor is het inkomen vaak lager.

PC nog steeds meest gebruikte hardware
Ondanks de grote populariteit van tablets, zegt slechts 10% van de Nederlandse huishoudens de tablet regelmatig te gebruiken om op internet te gaan. Op de vraag waar men regelmatig mee internet kwam de PC met 78% als meest gebruikte hardware uit de bus. De laptop volgt met 72% en de smartphone met 41%.

Verwachtingen
Experian Marketing Services verwacht voor de toekomst dat de tablet steeds vaker gebruikt wordt om mee te internetten. Doordat er steeds meer aanbieders van tablets komen, zal de prijs zakken en zodoende zullen ook de ‘Jonge Digitalen’ en de ‘Samen Starten’-consumentengroep een tablet kunnen aanschaffen. Daarnaast verwacht Experian Marketing Services dat het tabletgebruik in alle andere consumentengroepen zal groeien doordat het gebruik van tablets via meerdere wegen wordt gepromoot.

Verder lezen over Smartphone

Elektrische auto-maker Polestar komt met een smartphone

Porsche werkt al een tijdje samen met smartphone-bedrijven, zoals Huawei en Honor, maar automaker Polestar maakt zijn eigen telefoon.

Automotive18.04.2024

Elektrische auto-maker Polestar komt met een smartphone

Heineken introduceert telefoon die amper iets kan: Boring Phone

Verlang je soms terug naar die tijd van eenvoud: dat je je telefoon alleen gebruikte voor telefoneren en Snake? Die tijd kun je herbeleven: dit is de Boring Phone.

Mobile17.04.2024

Heineken introduceert telefoon die amper iets kan: Boring Phone

Dit is de nieuwe edge generatie van Motorola

Motorola kondigde vandaag 3 nieuwe toestellen aan uit het premium assortiment: de motorola edge 50 ultra, motorola edge 50 pro en motorola edge 50 fusion.

Mobile16.04.2024

Dit is de nieuwe edge generatie van Motorola

aangedreven door moto AI
10 manieren waarop Google Maps je helpt op vakantie

Vroeger moest je landkaarten mee, Lonely Planet-gidsen en liep je met een spoorboekje op zak om maar te weten hoe je ergens kwam of waar je lekker kon eten. Tegenwoordig pakken we dat anders aan, want we hebben een smart...

Online30.03.2024

10 manieren waarop Google Maps je helpt op vakantie

Sonic krijgt zijn eigen Fall Guys-achtige game: Sonic Toys Party

Fall Guys is een geweldige game, Sonic is een geweldige gamereeks: het is dus niet zo heel gek dat de makers van het aankomende spel Sonic Toys Party zich hevig hebben laten inspireren door Fall Guys. Het wordt een mobie...

Gaming26.03.2024

Sonic krijgt zijn eigen Fall Guys-achtige game: Sonic Toys Party

​Waarom je gedreven blijft om Duo Lingo of Candy Crush te doen

Sommige spelletjes of apps begin je mee, maar laat je na een paar dagen al links liggen. Anderen doe je elke dag, alsof het een religie is. Helemaal als de klok bijna 12 uur slaat ‘s nachts, dan breekt het zweet je uit...

Mobile18.03.2024

​Waarom je gedreven blijft om Duo Lingo of Candy Crush te doen

Schermen veroorzaken communicatie-achterstand bij kinderen

1000 woorden per dag, dat is wat een kind dat niet vaak schermen om zich heen heeft wel meekrijgen, maar kinderen met schermen niet. Peuters zouden door schermgebruik zo’n 1000 woorden per dag missen en dat verstoord d...

Gadgets12.03.2024

Schermen veroorzaken communicatie-achterstand bij kinderen

​Zijn er telefoons die beter zijn dan de iPhone 15 Pro?

De telefoons van Apple worden vaak gezien als een soort heilige graal van telefonie. Hoewel de toestellen zeker hun voordelen hebben, is het niet per definitie zo dat Android-toestellen minder goed zijn. Regelmatig hebbe...

Mobile07.03.2024

​Zijn er telefoons die beter zijn dan de iPhone 15 Pro?