Gadgets20.08.2009

Canon’s najaarscollectie 2009


canon-s-najaarscollectie-2009.jpg
canon-s-najaarscollectie-2009.jpg

Gisteren werd door Canon de najaarscollectie 2009 gepresenteerd, hier een overzicht van de meest interessante foto- en videocamera’s nieuwtjes. 

Om te beginnen, de opvolger van de Powershot G10, de Powershot G11 met een 10 megapixel CCD sensor en optische stabilisator aan boord. Het nieuwe dubbele antiruis systeem en de DIGIC 4 processor moet ervoor zorgen dat fotograferen in donkere omgevingen toch mooie foto’s oplevert. Zonder veel ruis. Verder heeft het toestel een 28 mm groothoeklens met 5 keer zoom.

-685.jpg
-685.jpg

De Powershot S90, ook 10 Megapixels camera, met een 28 mm groothoeklens maar 3.8 keer zoom, heeft een nieuwe lenscontrolring voorop de camera, om het ouderwetse fotografeer gevoel terug te brengen door voorop de camera d.m.v. een ring de juiste instelling te kiezen, ik heb ‘m geprobeerd erg handig is het niet, je hebt immers nog twee knoppen nodig om tussen die verschillende instellingen te wisselen.

-686.jpg
-686.jpg

De nieuwe IXUS 200 is Canon’s eerste compactcamera met 3 inch touchscreen de 24mm groothoeklens en 720p FullHD video maken deze camera een zeer mooi toestel. Voor de touchscreen functies heeft Canon zeer goed naar de bediening van de iPhone gekeken. Het scherp stellen op een onderwerp gebeurt d.m.v. het onderwerp aanwijzen op het scherm. Inzoomen en door je foto’s scrollen kan met bewegingen die Apple ook gebruikt.

Qua videocamera’s waren er ook wat nieuwtjes.

Er is een grote verandering gaande in opnametechniek, van tape naar flashgeheugen. Was het in 2008 nog 36% van de videocamera’s dat gebruik maakte van hardeschijven, in 2009 groeide dat naar 55% en de verwachting is dat in 2010 75% van de videocamera’s zonder tape werken. Er zit volgens Canon een behoorlijke groei in HD videocamera markt in Nederland. Van 14% in 2008 naar 25% in 2009 en een verwachting van 40% in 2010.

-687.jpg
-687.jpg

De nieuwe Legria (HF S11 en HF21) 1080p Full HD video camera’s met 64GB intern geheugen met Optical Image Stabilizer zijn twee nieuw HD camera’s die voor nog meer groei bij Canon moeten gaan zorgen.

En ik moet zeggen, de stabilisatie werkt echt goed. Ik heb de camera’s flink laten schudden maar de beelden bleven strak overeind. De Video Snapshot functie maakt het mogelijk om 4 seconden te kiezen uit een langere opname en deze als nieuwe clip apart op te slaan. Een leuke extra is dat je naar je camera muziek kan uploaden om deze onder je beelden te zetten.

Er was geen nieuws over de DSLR modellen hoewel er flinke geruchte de ronde doen dat de EOS 7D eraan komt.

Jöran Maaswinkel

Jöran Maaswinkel is cameraman/editor/regisseur en freelance fotograaf. Meestal is hij achter de schermen te vinden om andere beter in de spotlights te krijgen. Zijn passie ligt bij beelden, bewegende of stilstaande zolang ze maar aanspreken. Daarnaast is hij zeer geïnteresseerd in nieuwe- en social media.

Verder lezen over Canon

De nieuwe Canon EOS R1 moet het sportfans makkelijker maken

Net als in de wereld van smartphones worden ook fotocamera's voorzien van AI-snufjes, zo ook de aankomende Canon-camera.

Gadgets15.05.2024

De nieuwe Canon EOS R1 moet het sportfans makkelijker maken

Inkt voor printers bijna net zo duur als goud

Printers worden steeds minder vaak gebruikt. We zijn ons immers steeds bewuster van duurzaam omgaan met de aardse middelen en dus proberen veel mensen, maar ook bedrijven, het gebruik van papier te beperken. De meeste po...

Nieuws27.11.2023

Inkt voor printers bijna net zo duur als goud

Voor de prijs per milliliter kun je een hele exclusieve whisky kopen
​Canon stopt met het maken van spiegelreflex-camera’s

Ken je het Kodak-verhaal? Kodak geloofde niet in digitaal fotograferen en dat is uiteindelijk de ondergang geworden van het verder zo succesvolle fotocamerabedrijf. Canon is dat lot gelukkig niet beschoren geweest, want...

Gadgets31.12.2021

​Canon stopt met het maken van spiegelreflex-camera’s

De Canon PICK-robotcamera. Het einde voor de fotograaf zoals we ‘m kennen?

Canon denkt dat fotografie prima kan worden overgelaten een robots en introduceert de PowerShot PICK, een camera waarmee je met behulp van kunstmatige intelligentie foto’s maakt. De camera heeft een beweegbare lens en...

Tech in Asia05.02.2021

De Canon PICK-robotcamera. Het einde voor de fotograaf zoals we ‘m kennen?

Canon lanceert de PIXMA TS3450

Canon Europe introduceert de PIXMA TS3450. De nieuwste instapmodel inkjetprinter uit de PIXMA TS-serie. Het is multifunctionele drie-in-een printer voor alle dagelijkse printtaken en heeft gebruiksvriendelijke kenmerken...

DC Business21.01.2021

Canon lanceert de PIXMA TS3450

Fabrikanten maken hun camera’s geschikt voor Zoom, Skype en Teams

De nieuwe werkelijkheid, na de uitbraak van de Covid-19 pandemie, is ook vooral communiceren op afstand. Videobellen is daarbij een populaire manier om toch met familie, vrienden en collega's in contact te blijven. Niet...

Technology06.11.2020

Fabrikanten maken hun camera’s geschikt voor Zoom, Skype en Teams

Coronaproof videobellen
Visual storytelling met Vincent Laforet

Pulitzer prijs en 3x Cannes Lions winnaar Vincent Laforet was in Nederland voor de jurering van de inzendingen van de World Press Photo. Tussen de jurering door, gaf de vriendelijke Amerikaanse fotograaf/director of p...

Entertainment17.03.2012

Visual storytelling met Vincent Laforet

Indictus: geschoten met met DSLR (fototoestel)

Video21.02.2012

Indictus: geschoten met met DSLR (fototoestel)