Wie is de mol? aflevering 4: hints, verdenkingen en de leukste tweets

Wie is de mol? aflevering 4: hints, verdenkingen en de leukste tweets

Vorig artikel Volgend artikel

Dit seizoen van Wie is de mol? vallen we van de ene verbazing in de andere. We blijven het zeggen, maar de makers hebben zichzelf overtroffen. Het jubileumseizoen is heerlijk om naar te kijken en echt elke aflevering zit vol verrassende elementen. Aflevering 4 was wederom spannend tot de laatste minuut. De theorieën over wie de mol is zwellen op social media inmiddels lekker aan nu het spel vordert. Ik heb vanmorgen al over Ron, Peggy en Nikkie een plausibele theorie gelezen over waarom een van hen de mol zou zijn. Zo'n zelfde verklaring las ik van de week nog over Ellie, maar we weten inmiddels zeker dat zij niet de mol is. Wat we wel weten, is dat zij Jeroen absoluut niet verdacht en meer kandidaten de test net zo goed of slecht hadden gemaakt als Ellie.

Verdenkingen uit aflevering 4 van Wie is de mol?

In aflevering 4 draaide alles om Florence en de renaissance. De kandidaten startten in groepjes elk op een andere plek, waardoor ze elkaar misschien iets minder goed in de gaten konden houden. Ze hadden duidelijk plezier in het uitvoeren van de opdrachten en het lijkt erop dat ze elkaar daardoor iets minder scherp in de gaten houden. Ondertussen blijft Ron zich nog steeds heel verdacht gedragen en dat begint ook de andere kandidaten te ergeren. Zou hij een rol spelen, net zoals mol Milouska Meulens deed in 2006? We hebben in ieder geval alle opvallende zaken, verdenkingen en hints weer voor je op een rijtje gezet. Dan kun je daarna zelf bepalen welke theorie je wel of niet gelooft. Dit is ons opgevallen in aflevering 4 van Wie is de mol?

Hints en verdenkingen

Eerste opdracht: meesterwerken

 • Jeroen en Peggy gaven elkaar wat vage en onduidelijke omschrijvingen van de schilderijen. Zo zei Jeroen dat 'zijn Maria' het halve doek besloeg, wat niet het geval was. Peggy was behoorlijk gedetailleerd.
 • Ron vindt uiteindelijk het ontbrekende schilderij om de laatste code te kraken maar geeft dit niet door aan de rest van de kandidaten uit zijn groepje (Ellie en Patrick).
 • Nikkie neemt de telefoon op met "Hallo, met de mol". Kan natuurlijk een grapje zijn, maar misschien is het een dikke hint. Niets is wat het lijkt.
 • Ron zegt tegen Nikkie aan de telefoon dat ze het jaartal 1550 moet onthouden. Dat heeft niets met de code te maken, maar er is wel een dikke verdenking die hierdoor naar Ron leidt. Waarover later meer...

Tweede opdracht: Follow the money

 • Tygo blijft maar volhouden dat er koffertjes gewisseld zijn terwijl dit duidelijk niet het geval was.
 • Patrick heeft een sleutelpositie tijdens deze opdracht maar lijkt nogal onzichtbaar tijdens het spel.
 • Peggy blijft de mensen met koffers omschrijven als 'die ene met een hoed en zonnebril op', terwijl ze dat nu juist allemaal dragen.
 • Aan het einde van de opdracht moeten de kandidaten raden welke oud-mollen er op het plein waren. Het leek of Nikkie 'Rob' noemde. Op het moment van de opnames was het echter nog niet bekend dat Rob de mol was van het seizoen in China.

Derde opdracht: Groeten uit Florence

 • Nikkie en Ron vormen een team. In het rek met ansichtkaarten probeert Ron die met de hoogste waarde, € 250, terug te hangen maar laat het op de grond vallen. We zien niet dat hij deze daarna weer oppakt.
 • Nikkie pakt een ansichtkaart met de laagste waarde, € 50, uit het rek en wil hiermee een foto maken. Ook al is de locatie een kwartier bij hen vandaan. En veel haast leek ze niet te hebben tijdens deze opdracht, hoewel er duidelijk een tijdslimiet was.
 • Tygo beeldt op de groepsfoto vaak iets uit met zijn vingers en handen. In de afgelopen afleveringen zagen we dat al en nu lijkt hij met zijn handen een 'M' uit te beelden. Het ligt er dan misschien wat dik bovenop, maar het is wel typisch.
 • De theorie over waarom Ron de mol is hebben we te danken aan malloot Felix. Op zijn Instagram account deelt hij regelmatig wat hem is opgevallen. En onderstaande uiteenzetting lijkt misschien wat vergezocht, maar willen we ook niet helemaal uitvlakken. Want dat Ron zich opvallend gedraagt is en blijft een feit.

Onze eigen verdenkingen na aflevering 4:

Peggy, Nikkie en Ron

Nikkie heeft veel plezier in het spel, is een heerlijke kandidaat om naar te kijken maar zou zomaar de mol kunnen zijn. Ze is gevat, oogt relaxed (omdat ze al weet wat er gaat komen?) en neemt haar tijd. Peggy lijkt vaak de boel bewust te vertragen en was tijdens de opdracht met de schilderijen heel vaag in haar omschrijvingen. Ron wil zichzelf graag verdacht maken, van de domme houden of is de mol want ja, die hint naar hem kán waar zijn.

De leukste tweets uit aflevering 4 van Wie is de mol?

We hebben weer genoten van alle tweets. Het lijkt wel of Twitteraars zich massaal verenigen op het platform om over Wie is de mol? te praten en elkaar af te troeven met de leukste inhakers. Het is voor ons in ieder geval heerlijk om te zien. Dit zijn de leukste tweets van deze week en graag tot volgende week!

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn,...