Entertainment09.10.2020

Spotify laat je nu op songteksten zoeken


Iets met crazy glue, maar wat was het ook alweer precies? Kun je even niet op de naam of artiest van een nummer komen, maar alleen een stukje van de songtekst? Meestal kun je dan goed terecht op Google, maar Spotify heeft natuurlijk liever dat je in die app blijft. Handiger ook, want je kunt het nummer dan meteen afspelen. Vandaar dat Spotify komt met een nieuwe mogelijkheid: zoeken op songteksten. Zo kun je binnen Spotify snel vinden dat het nummer Outside van 6LACK is waar je naar zoekt.

Apple was eerder

Klinkt het bekend, alsof het eigenlijk helemaal niet nieuw is? Dan zit je er niet ver naast. Voor het Scandinavische muziekstreamingbedrijf is het wel nieuw, maar als je iPhone-bezitter bent dan ken je deze mogelijkheid waarschijnlijk al van Apple Music. Dat kan namelijk echt al jaren bij Apple. Een geweldige optie, zeker als je de muziek niet hoort en Shazam je dus ook niet uit de brand kan helpen.

Het is opvallend dat Spotify hier nu pas mee komt, want het heeft wel een bijzondere band met lyrics. Zo is er een integratie met Genius waarmee je al jaren de songteksten en meer achtergrondinformatie over een nummer krijgt terwijl je het afspeelt. Niet alle nummers zijn hiervan voorzien, maar wel een flink gedeelte. Je ziet het door op de ‘Wordt nu afgespeeld’-balk te tikken onderaan het scherm en omlaag te scrollen. Het kan ook zijn dat je op de albumhoes moet klikken in het menu aan de zijkant. Op dit moment is dit overigens alleen beschikbaar bij engelstalige nummers.

Songteksten opzoeken op Spotify

Of de mogelijkheid om op songteksten te zoeken in de zoekbalk ook alleen voor engelstalige nummers geldt of ook nederlandstalige songs, dat is wel bekend. Goed nieuws: je kunt ook Nederlandstalige muziek op die manier vinden op Spotify. Als een nummer wordt gevonden op basis van een songtekst, dan kun je dit zien aan de zoekresultaten. Dat nummer wordt namelijk weergegeven met ‘Overeenkomst voor songteksten’.

De nieuwe optie van de muziekstreamingdienst wordt nu uitgerold op zowel iOS- als Android-toestellen.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Spotify

Je krijgt Spotify Wrapped nu het hele jaar door met My Spotify

Spotify komt met iets nieuws: My Spotify, en dat is eigenlijk een Wrapped die je elke dag kunt bekijken.

Entertainment11.06.2024

Je krijgt Spotify Wrapped nu het hele jaar door met My Spotify

Spotify zegt dat mensen Car Thing moeten weggooien

Het stopte na 5 maanden met de productie ervan, maar nu zegt Spotify zelfs dat je het apparaat beter in de prullenbak kunt gooien: Car Thing.

Gadgets23.05.2024

Spotify zegt dat mensen Car Thing moeten weggooien

Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd

Spotify ziet er binnenkort een tikkeltje anders uit. Betekent dat er verder ook veel is veranderd? Nee. De streamingdienst heeft eigenlijk maar één detail aangepast.

Mobile23.05.2024

Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd

Spotify haalt populaire optie voor nachtegaaltjes uit de gratis versie

Spotify is leuk als je met vrienden een soort plotselinge karaoke-avond houdt. Echter ben je de songtekstoptie straks kwijt als je een gratis Spotify-gebruiker bent.

Online03.05.2024

Spotify haalt populaire optie voor nachtegaaltjes uit de gratis versie

Spotify komt met gepersonaliseerde AI-playlist die je zelf maakt

Je weet hoe veel AI-chatbots werken: je schrijft een opdracht, een prompt, stuurt die in en wacht dan tot de AI-chatbot er iets mee doet. Spotify wil dat je dat nu ook gaat inzetten om playlists te maken. Uiteraard komt...

Online08.04.2024

Spotify komt met gepersonaliseerde AI-playlist die je zelf maakt

Muziekstreamingdienst Spotify lijkt steeds meer op Primark

Spotify heeft sinds het begin van de app in 2006 nog nooit zijn prijzen verhoogd, tot het jaar 2023 aanbrak. Toen werd het duurder. En nu we net gewend zijn geraakt aan 2024, gaan ook dit jaar de prijzen van de streaming...

Online05.04.2024

Muziekstreamingdienst Spotify lijkt steeds meer op Primark

Spotify wil je iets leren met videocursussen over muziek en zaken

Spotify introduceert weer iets nieuws: na een medium dat antwoord geeft op je levensvragen en muziekvideo’s, begint de muziekstreamingdienst nu met videocursussen waarmee je bijvoorbeeld kunt leren muziek maken. Maar h...

Online25.03.2024

Spotify wil je iets leren met videocursussen over muziek en zaken

​Spotify laat je nu ook muziekvideo’s bekijken

Terwijl mensen inmiddels steeds vaker afhaken van Spotify omdat het zijn belofte op Hi-Fi maar niet waarmaakt, zien we dat Spotify wel met allerlei andere zaken blijft komen. Denk aan een medium om je levensvragen te bea...

Online13.03.2024

​Spotify laat je nu ook muziekvideo’s bekijken