Spotify komt met nieuwe look

Spotify komt met nieuwe look

Vorig artikel Volgend artikel

Spotify komt met een nieuwe look. Het gaat om de desktop versie van de streamingdienst. De wijzigingen zijn beschikbaar voor iedereen die wereldwijd Spotify gebruikt. De wijzigingen zijn gericht op het verbeteren van de navigatie en het bieden van toegang tot nieuwe bedieningselementen en functies in afspeellijsten, zoeken, radio, bibliotheek en meer. Open Spotify op je computer en check het zelf!

Meer gestroomlijnde, minder rommelige look en feel

TechCrunch schrijft dat een opmerkelijke verandering is dat de nieuwe app de vreemd geplaatste zoekbalk verwijdert die eerder linksboven in het scherm werd gevonden. Nu is het verplaatst naar de afgeslankte navigatiebalk aan de linkerkant, tussen de links voor home en bibliotheek.

De app geeft ook niet langer details over de verschillende bestemmingen in je bibliotheek binnen deze navigatiebalk, zoals gemaakt voor jou, onlangs afgespeeld, albums, artiesten en podcast. In plaats daarvan moet je klikken op het bibliotheek gedeelte om dat te bekijken.

Via Clubhouse komt het nieuws naar buiten

Mede-oprichter en CEO Daniel Ek gaf via Clubhouse toelichting op de nieuwe look. "De afspeellijsten zijn ongelooflijk op Spotify, maar het lijkt erop dat er een beperkte mogelijkheid is om met die afspeellijsten te communiceren - of voor die afspeellijsten om echt te begrijpen wie naar ze luistert".

[foto: Puria Berenji on Unsplash]

age-barros-fk8n4rwguei-unsplash
Photo by Agê Barros on Unsplash
Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...