Entertainment15.12.2018

Nieuwe Netflix serie Tidelands gaat over moord, drugs en sirenen


Netflix haalt naast hun eigen ‘Netflix originals’ steeds vaker complete producties uit andere landen. Waar Spaanse series echt een hit zijn geworden (La Casa de Papel en Elite) wil het met producties uit Australië nog niet echt lukken. Pine Gap was een meer dan aardige thriller maar een grote hit is het niet. Tidelands, een achtdelige serie is eigenlijk iets ouder maar komt nu pas uit en ook deze serie zal waarschijnlijk niet de toptien lijstjes gaan halen.

In de serie keert een vrouw (Cal McTeer) terug uit de gevangenis in haar geboortedorp Orphelin Bay. Op het moment dat ze denkt dat alles weer z’n oude gangetje gaat spoelt er een lijk aan op strand. Het is het begin van een bizarre reeks van gebeurtenissen met in de hoofdrol een stelletje sexy gevaarlijke half-siren (half-mensen) die Tidelanders worden genoemd.

Tidelands

De serie Tidelands lijkt te zijn geïnspireerd op een soort quasi-Griekse mythologie want het fictieve vissersdorp Orphelin Bay wordt niet alleen bevolkt door mensen maar ook door half-mensen (sirenen) die ‘Tidelanders’ worden genoemd.

Hoofdrolspeelster is Cal McTeer (Charlotte Best) maar de meest ‘mytische’ rol wordt gespeeld door Adrielle (Elsa Pataky) leider van de Tidelanders die een combinatie is van een soort tovenares, koningin, sekteleider en surfbabe. De serie bevat behoorlijk wat grof taalgebruik, bloot en meer. Hoewel er nu al wordt gespeculeerd over een tweede seizoen lijkt daar zeker nog geen sprake van. Tidelands, in sommige media omschreven als The Little Mermaid voor volwassenen, is een serie die je of geweldig gaat vinden of andersom gewoon helemaal nada. Oordeel zelf maar.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Netflix

Netflix-kijktip: Baby Reindeer schuurt, maar maakt wat los

Baby Reindeer is totaal niet wat je denkt dat het is. Als je al kunt bedenken wat het is. Deze serie biedt een bijzonder inkijkje in het leven van een slachtoffer, zonder dat het alleen maar drama is.

Entertainment19.04.2024

Netflix-kijktip: Baby Reindeer schuurt, maar maakt wat los

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Netflix trekt de stekker uit de serie van The Witcher. Opvallend, want er komt nog even een nieuwe acteur als Geralt. Heel even dus.

Entertainment18.04.2024

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Toss a coin to... straks niemand meer
Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

We zeggen het maar meteen: Ripley is briljant. Misschien niet zo slim voor de opbouw van een review, maar als je iets van dit artikel meeneemt, dan moet dat het zijn. Ripley werd al een tijdje op Netflix gehyped, maar nu...

Entertainment05.04.2024

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Spiritfarer: je kunt door deze titel en de kop van dit artikel denken dat het gaat om een medewerker van een crematorium, maar dat ben je niet. Wel ben je iets wat daarop lijkt. In deze bijzondere game neem je namelijk d...

Gaming03.04.2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Maar je móet.
Bodkin belooft een betere Only Murders in the Building te worden

Only Murders in the Building is een enorm charmante serie, maar misschien is die wel iets te charmant. De Disney+-serie (die stiekem van Hulu is) vertelt een verhaal over drie mensen die in hetzelfde gebouw wonen en een...

Entertainment02.04.2024

Bodkin belooft een betere Only Murders in the Building te worden

Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

Er is iets poëtisch aan het neerknallen van zombies. Het voelt goed, het voelt niet slecht. Het lijkt soms de noodzaak te zijn. Bijvoorbeeld in de Netflix-game Into the Dead 2: Unleashed. Het is ouderwets knallen en dat...

Gaming27.03.2024

Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

​Netflix weekend-kijktip: 3 Body Problem komt heel dichtbij

Het is lang gehyped en nu staat het op Netflix: 3 Body Problem, een serie gebaseerd op de roman van Liu Cixin: de zeer succesvolle roman van deze Chinese schrijver. Dat is echter niet de enige reden waarom er zo naar wer...

Entertainment22.03.2024

​Netflix weekend-kijktip: 3 Body Problem komt heel dichtbij