Entertainment01.01.2019

Droomstart van Netflix met 4e seizoen van The Bridge


Every Saga Ends, ook voor Saga Noren?

Netflix is niet meer weg te denken. De betaalzender of hoe je hem ook wilt noemen knaagt en zuigt aan de populariteit van de bestaande TV-zenders. Waar het gaat eindigen weet niemand vooral als ze zich ook nog eens gaan mengen in de wereld van live-registraties.

In ieder geval kijken we met z’n allen heet wat uurtjes Netflix per week. Scandinavische thrillers behoren al jaren tot de categorie succesnummers op Netflix. En in die reeks staan series als The Killing en The Bridge al jaren in de top 5. Inmiddels staat The Bridge seizoen 4 vanaf nu live op Netflix. Mooie start van een nieuw jaar, dat hebben ze goed gepland.

The Bridge 4 : Every saga ends.

De titel van de Bridge 4 klinkt nogal dubbel maar zo is het ook. Dit is het laatste seizoen van de reeks. Het eerste seizoen van The Bridge (de Oresundbrug verbindt het Deense Kopenhagen en het Zweedse Malmö) was een regelrechte sensatie en dat is 3 seizoenen lang ook zo gebleven. Voor wie de serie nog nooit heeft gezien zullen we niet te veel loslaten over de verhaallijn. Om het laatste seizoen te bekijken zou je eigenlijk ook de voorgaande seizoenen moeten hebben gezien. In ieder geval seizoen 3.

In het 4e en laatste seizoen van The Bridge (8 afleveringen) draait het vanzelfsprekend nog steeds om de Zweedse politierechercheur Saga Norén (Sofia Helin) en haar Deense collega Henrik Sabroe (Thure Lindhardt).

Moord op een directrice van een migratiebureau

Het verhaal begint in Peberholm, een Deens eilandje bij de Sontbrug. Hier wordt Margrethe Thormod, directrice van een migratiebureau in Kopenhagen op brute wijze gestenigd. De vrouw was kort daarvoor verwikkeld in een deportatieschandaal rond de uitzetting van een Iraanse homoseksueel die zegt na terugkeer in zijn land gestenigd te worden.

Saga is veroordeeld voor de moord op haar moeder en zit in een vrouwengevangenis. Henrik, na de dood van zijn vrouw nog steeds zoekende naar zijn dochters blijft echter contact houden met Saga en ook deze moord lijkt niet te kunnen worden opgelost zonder haar hulp.

Hoe dat gaat en hoe de serie gaat aflopen is iets waar je zelf maar beter achter kunt komen. Liefhebbers van de serie zullen het er moeilijk mee hebben om hem niet in een ruk uit te gaan kijken. Je bent gewaarschuwd. Every Saga ends..

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Netflix

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Welke True Crime-series zijn er recenter verschenen op Netflix? En welke daarvan zijn echt de moeite waard? We noemen er 10. 

Entertainment03.07.2024

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Netflix stopt waarschijnlijk met zijn Basic-abonnement

De streamingdienst stopt in meerdere landen met het aanbieden van dit goedkoopste Basic-abonnement. Misschien ook in Nederland.

Entertainment03.07.2024

Netflix stopt waarschijnlijk met zijn Basic-abonnement

Ja, The Man with 1000 Kids gaat over een Nederlander

Vaak beginnen mensen bij meer dan 3 kinderen al te verzuchten: jeetje, wat veel. Moet je nagaan als je er niet 4 hebt, maar 1000.

Entertainment28.06.2024

Ja, The Man with 1000 Kids gaat over een Nederlander

Gratis Netflix is misschien wel dichterbij dan je denkt

Netflix overweegt het aanbieden van een gratis abonnement, waarbij je als tegenprestatie advertenties moet kijken. Het wil hiermee alles uit de markten halen waar het nog niet op zijn top is.

Entertainment25.06.2024

Gratis Netflix is misschien wel dichterbij dan je denkt

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix is een goede streamingdienst, maar dat betekent niet dat je er voor altijd lid van moet blijven. Redenen genoeg om te stoppen.

Entertainment12.06.2024

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Niet schrikken als je homescherm van Netflix er anders uitziet: het lijkt namelijk afscheid te willen nemen van zijn rechthoekige tegels.

Entertainment07.06.2024

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Netflix Games komt onder andere met The Hobbit-spel

De streamingdienst Netflix heeft het er maar druk mee, games. Maar er komt ook nog veel nieuws aan. Zo verschijnt er onder andere een simulatiegame aan van The Hobbit.

Gaming05.06.2024

Netflix Games komt onder andere met The Hobbit-spel

Zo ziet de nieuwe Tomb Raider-serie van Netflix eruit

Netflix komt met een animeserie van Tomb Raider. De stem van Lara Croft wordt niet door Jolie of Vikander ingesproken, die wel eens het gezicht zijn geweest van mevrouw Croft.

Gaming03.06.2024

Zo ziet de nieuwe Tomb Raider-serie van Netflix eruit

Lara gaat anime