Entertainment10.02.2019

De Luizenmoeder seizoen 2 vanaf vanavond te zien


En de leukste fragmenten uit seizoen 1

Een jaar na het succesvolle eerste seizoen, kunnen we vanaf vanavond weer kijken naar de Luizenmoeder. De serie was vorig jaar een grote hit, met wekelijks miljoenen kijkers. We kijken er dan ook al uit om Juf Ank weer “Hallo allemaal” te horen zingen. De trailer van het tweede seizoen is in ieder geval veelbelovend en we zien ook een aantal nieuwe gezichten.

De Luizenmoeder seizoen 1: een terugblik

We frissen graag even je geheugen op. Want wat gebeurde er ook alweer in het eerste seizoen? De serie speelt zich af op basisschool De Klimop en draait om het leven van kinderpsychologe Hannah (Jennifer Hoffman). In het eerste seizoen zien we dat zij hard haar best doet om ‘in te burgeren’ als ouder op de nieuwe school van haar dochter. Daarbij laat ze zich niet zomaar uit het veld slaan door de andere ouders, die vaak een heel uitgesproken mening hebben. We maakten kennis met Mel en Kim, Walter en Kenneth en natuurlijk Ursula.

De regels die voor kinderen en ouders op het schoolplein gelden, heeft Hannah duidelijk nog niet onder de knie. Juf Ank (Ilse Warringa) is de lerares van haar dochter Floor en heeft een heel eigen manier van lesgeven, maar we zien dat ze ook zo haar problemen heeft. Directeur Anton (Diederik Ebbinge) redt zich slecht in sociale situaties en maakt vaak net de verkeerde keuzes. Hij heeft een verhouding met Nancy, voorzitter van de ouderraad. Juf Helma trekt zich niets aan van Anton en kan slecht tegen verandering. Volkert is de conciërge van school, ondanks dat hij last heeft van PTSS.

De leukste fragmenten uit de Luizenmoeder van het eerste seizoen

Je weet nu weer in grote lijnen wie een rol speelden tijdens het eerste seizoen. Maar soms zeggen beelden meer dan 1000 woorden, dus we laten je ook de leukste fragmenten uit het eerste seizoen zien. Dan kun je nog even nagenieten en ben je vanavond helemaal klaar voor de eerste aflevering van het tweede seizoen.

Vanaf vanavond iedere zondag om 20.25u op NPO 3.

Seksuele voorlichting in de klas

Niet jarig vandaag

Daar gaat je BBQ

Een nieuwe lesmethode

Suprises en winterklaas