Apple Music helpt jongeren met spraak- en gehoorstoornissen

Apple Music helpt jongeren met spraak- en gehoorstoornissen

Vorig artikel Volgend artikel

Apple Music gaat jongeren met spraak- en gehoorstoornissen helpen. 'Saylists' wordt gelanceerd door Apple Music en Warner Music. Het project gebruikt algoritmen om songteksten te vinden die uitdagende geluiden herhalen.

De 173 nummers die tot nu toe zijn gekozen, zijn onder meer Dua Lipa's Don't Start Now, Lizzo's Good As Hell en Right Here, Fatboy Slim's Right Now.

Therapeuten zijn blij met nieuwe functie Apple Music

Tegen de BBC zegt Kamini Gadhok, algemeen directeur van het Royal College of Speech and Language Therapists: "We zijn altijd blij te horen over innovatieve benaderingen die spraak- en taaltherapeuten ondersteunen bij hun werk. Zoals bij alle nieuwe technieken en tools, raden we een effectieve evaluatie en monitoring van de resultaten aan."

Met behulp van het algoritme analyseerde Apple Music de songteksten van de 70 miljoen nummers in zijn catalogus om de nummers te kiezen die ze het vaakst herhaalden.

Tony Harlow, CEO van Warner Music ligt het toe: "Mensen helpen zichzelf te uiten is de kern van wat we doen - en we hopen dat we door het creëren van een therapeutisch hulpmiddel dat net zo boeiend en toegankelijk is als saylists, iedereen kunnen helpen die worstelt met hun spraak."

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...