Online21.07.2009

Jackson het merk


Vader Jackson promootte zijn nieuwe platenmaatschappij, broer Jermaine grijpt elke kans om op tv een statement af te leggen, zus La Toya brengt een ‘tribute’ single uit Dezelfde die haar broertje een paar jaar geleden beschuldigde van kindermisbruik. Maar de persoon waar het allemaal echt om draait is niet meer.

Het merk Jackson is hun grootste paradepaardje kwijt. Het is nog maar de vraag of Janet in haar eentje het merk succesvol kan houden. Aangezien haar laatste twee cd’s genadeloos zijn geflopt. En omdat zij zich ook heeft aangemeld als voogd voor de drie kids, gaat zij het de komende tijd waarschijnlijk druk krijgen.

Uiteindelijk zal het merk Jackson in de vergetelheid raken, maar voorlopig zal dat niet gebeuren. Michael Jackson cd’s vliegen over de toonbank en biografieën beginnen ook als paddestoelen uit de grond te komen. Zo komt ook Sanoma Uitgevers met speciale MJ magazine: Michael Forever. Het 132 pagina tellende magazine is gevuld met 237 foto’s en bevat een complete terugblik op het leven van de King of Pop. De fans van Michael hebben ook niet stil gezeten. Via Studio Brussel kun je meedoen met de ‘Eternal Moonwalk’ en de zogeheten flashmobs werden in Stockholm en (afgelopen zondag in) Amsterdam gehouden.

De hele wereld staat blijkbaar nog steeds op zijn kop door de dood van Jackson. En willen alle fans graag zien waarom hij ook alweer zo populair was: vanwege zijn muziek.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.