Automotive03.07.2017

Tesla gaat de eerste dertig Model 3 auto’s deze maand uitleveren


Met een feestje zelfs

Elon Musk kondigde via Twitter aan dat aan alle regelgeving voldaan is die Tesla nodig heeft om de eerste Model 3 elektrische auto’s te gaan produceren. Hij verwacht dat SN1 (serial number 1) vrijdag van de band gaat rollen, en dat de eerste dertig auto’s aan het einde van de maand aan de vermoedelijk heel blije klanten geleverd kunnen worden.

De Model 3 is Tesla’s betaalbare elektrische auto, met een kost van 35.000 dollar. De introductie ontketende nogal wat hype en inmiddels is de wachtlijst voor een Model 3 400.000 mensen lang.

Party time

Het wordt echter nog beter voor de eerste dertig eigenaars, want Tesla maakt een feestje van de echte introductie van de auto. Er komt een heus handover-feestje op 28 juli, dus de trotse eigenaren kunnen verwachten dat ze in de spotlight komen te staan. Wie die dertig zijn weten we natuurlijk niet, al is de kans groot dat het bijna allemaal bekenden van Tesla zijn.

Of dat feestje ook openbaar zal zijn weten we niet, maar afhankelijk van hoe mediageil de eerste paar klanten zijn mag je verwachten dat er een hele hoop beeld te zien zal zijn van de Model 3’s in actie op en na die dag.

Gelukkig blijft het tempo niet zo traag. Musk zegt op Twitter ook dat de productie exponentieel groeit, wat betekent dat er 100 auto’s in augustus gemaakt kunnen worden, meer dan 1500 in september en tegen december moeten de Model 3’s met 20.000 per maand uit de fabriek komen.

Een snel rekensommetje zegt dan dat de wachtlijst op dat tempo midden 2019 afgewerkt is, maar ga er maar van uit dat er meer orders gaan komen als de Model 3 uiteindelijk op straat te zien is en ook nog eens blijkt te werken. Als je wacht tot de lancering en dan een keer een aanbetaling gaat doen betekent het dat je vermoedelijk tegen 2020 in je eigen Tesla kunt zitten. Misschien dat het toch tijd wordt om te gaan bestellen.

[Afbeeldingen © Kadmy – Fotolia]

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.

Verder lezen over Tesla

Tesla stelt de aankondiging van zijn Robotaxi uit

Tesla lijkt het met zijn Robotaxi niet vlekkeloos te vergaan: de geplande aankondiging van de vloot wordt verplaatst.

Automotive12.07.2024

Tesla stelt de aankondiging van zijn Robotaxi uit

Tientallen Tesla Cybertrucks beklad met F Elon Musk

Tesla Cybertruck is een gevaarte dat nogal opvalt, zeker als er een parkeerplaats mee vol staat. Dat zag ook een persoon met een graffitispuit en een hekel aan Elon Musk...

Automotive24.06.2024

Tientallen Tesla Cybertrucks beklad met F Elon Musk

Waar je op moet letten als je een tweedehands Tesla koopt

Tweedehands Tesla kopen? De gebruikte auto's komen er nu steeds vaker op de tweedehands markt, maar is dat ook de meest verstandige keuze?

Automotive31.05.2024

Waar je op moet letten als je een tweedehands Tesla koopt

Zo worden auto’s met digitale sleutels zoals Tesla’s gestolen

Tesla's en andere auto's die digitale sleutels gebruiken zijn het doelwit van relay-aanvallen. Dit is hoe ze werken.

Automotive24.05.2024

Zo worden auto’s met digitale sleutels zoals Tesla’s gestolen

Tesla komt met nieuwe Model 3 Performance: dit is er nieuw

Tesla heeft zijn nieuwe bolide gepresenteerd. Het is niet een gloednieuwe reeks, maar een nieuwe variant Model 3. De Model 3: Performance.

Automotive24.04.2024

Tesla komt met nieuwe Model 3 Performance: dit is er nieuw

Tesla gaat niet lekker: dikke prijsverlagingen en ontslaggolf

Tesla heeft problemen. Het verlaagt al een tijdje zijn prijzen op zowel auto's als abonnementen en nu komt daar ook nog een vrij ernstige ontslagronde bij.

Automotive16.04.2024

Tesla gaat niet lekker: dikke prijsverlagingen en ontslaggolf

​Deze 8 rare dingen hebben we als mensheid de ruimte ingeschoten

Met de grote hoeveelheid satellieten die in de baan rond de aarde worden geplaatst kun je je afvragen in hoeverre we dat als mensheid eigenlijk mogen. Om nog maar te zwijgen van het potentieel koloniseren van de maan of...

Technology13.03.2024

​Deze 8 rare dingen hebben we als mensheid de ruimte ingeschoten

Mensen nemen hun Tesla Cybertruck overal mee naartoe

Het bakbeest, de elektrische pick-up van Tesla, spreekt enorm tot de verbeelding. Op onze wegen zal je het gevaarte niet zo snel zien, maar in de Verenigde Staten kun je ze op de weg tegenkomen. Of op het strand, want me...

Automotive08.03.2024

Mensen nemen hun Tesla Cybertruck overal mee naartoe