Parkeerwekker wil je helpen bij het voorkomen van parkeerboetes

Parkeerwekker wil je helpen bij het voorkomen van parkeerboetes

Vorig artikel Volgend artikel

Parkeerboetes zijn zo’n beetje de meest ergerlijke dingen die je kunt meemaken als autobezitter. Je brengt niemand in gevaar, je houdt je strikt aan de verkeersregels maar vergeet daarna de parkeermeter bij te vullen. Het kan ons allen overkomen. Over hoe leuk het moet zijn om parkeerwachter te zijn zullen we maar niets schrijven. Parkeerboetes zijn gewoon knap waardeloos

Parkeerwekker kan soms parkeerboetes voorkomen

De nieuwe onlinedienst Parkeerwekker wil je vanaf nu gaan helpen deze parkeerboetes gedeeltelijk te gaan voorkomen. Parkeerwekker biedt inmiddels tegen betaling bewoners in een aantal steden de mogelijkheid een alert te ontvangen zodra er een scanauto van de parkeerbeheerder bij de gebruiker door de straat rijdt.

Met de komst van deze scanauto's (rijdende parkeerwachters) in diverse steden regent het behoorlijk wat onnodige parkeerboetes. De initiatiefnemers van Parkeerwekker hebben een oplossing bedacht om deze parkeerboetes en daarbij behorende frustratie te voorkomen.

Zonder aangesloten camera’s heb je niets aan de applicatie

Gebruikers kunnen na aanmelding via de website hun camera koppelen. Dat is de achilleshiel van deze toepassing want niet overal hangen camera’s om deze scanauto’s te herkennen en die tevens gekoppeld zijn aan het internet. Parkeerwekker verkoopt goedkope camera’s zelf maar dan nog moet je wel een goeie locatie zoeken dus dat blijft wel een ding.

De website verwerkt zelf met behulp van slimme software de camerabeelden en beoordeelt of er een scanauto is langsgereden. Wanneer een scanauto is gedetecteerd stuurt de website een alert naar het mobiele nummer van de gebruiker. De gebruiker kan, indien hij is vergeten om te betalen, alsnog binnen vijf minuten een parkeeractie starten. De onnodige boete en frustratie wordt hiermee voorkomen. Waarom je vijf minuten de tijd krijgt is overigens ook niet helemaal duidelijk maar blijkbaar zit er een vertraging op de melding.

Betalen per alert

De dienst is niet gratis. Als gebruiker kun je via de website credits kopen om de alerts te ontvangen. De eerste vijf alerts van Parkeerwekker zijn gratis, daarna kost het je 1,49 euro per melding.

Parkeerwekker is inmiddels in de volgende tien Nederlandse steden actief: Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Bergen op Zoom, Delft, Diemen, Groningen, Leiden, Rotterdam, Tilburg, en Utrecht.

Scanauto_parkeerboete
Scanauto's kijken of je hebt betaald
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....