'Mister Electric' Maarten Pompen: 'Mensen inspireren om elektrisch te rijden'

'Mister Electric' Maarten Pompen: 'Mensen inspireren om elektrisch te rijden'

Vorig artikel Volgend artikel

In oktober 2020 ging zijn ‘kindje’ de EV Experience ‘gewoon’ door. Dolgelukkig was Maarten Pompen: ,,Hier hebben we keihard voor geknokt", zei Maarten Pompen, oprichter en organisator van EV Experience toen.

Nieuw jaar, nieuwe kansen en evenementen voor Pompen. 'Mister Electric' heeft grote plannen.

Wat wordt 2021 voor jaar op het gebied van EV?

,,Ik hoop dat mensen de afgelopen tijd iets anders zijn gaan denken en leven. We zijn onze planeet keihard aan het uitputten. Mijn filosofie is dat mijn ervaring met het organiseren van evenementen en passie voor auto’s een bijdrage kan leveren aan aan het verduurzamen van het Nederlandse wagenpark. Ik hoop dat mensen anders gaan reizen en op een elektrische manier. Je hoeft niet meer vijf dagen op kantoor te zitten. Dat scheelt heel veel ritjes. Om van A naar B te komen heb je geen fossiele brandstoffen meer nodig."

maarten-pompen-foto-circuit-1024x683
Maarten Pompen.

Tweede EV Experience komt er eind dit jaar aan

Van 24 tot en met 26 september organiseren wij de tweede editie van ons event. We zijn de content aan het schrijven en de plannen aan het maken. Maar niermand heeft een glazen bol. Dus het gaat door, maar al teveel plannen nu al kan niet. Zodra musea en dierentuinen weer open mogen, mag Circuit Zandvoort ook weer open. Dan kunnen wij weer ons event organiseren want dan is het circuit een doorstroomlocatie. Aan ons ligt het niet. Wij zijn er klaar voor."

Er komt ook een nieuw event aan: Fully Charged

Maarten Pompen is naast EV Experience ook bezig met andere projecten op het gebied van EV. ,,Dit jaar organiseer ik ook Fully Charged. Dat is een YouTube-kanaal over elektrisch rijden. Het kanaal is tien jaar geleden opgestart door de Engelse schrijver, presentator en acteur Robert Llewellyn. Het is een gigantisch platform met honderduizenden abonnees. Hij maakt elke week twee afleveringen van alles wat met EV te maken heeft. Ondertussen zijn er ook live shows daaromheen georganiseerd in de UK en de USA. En op 29, 30 en 31 oktober 2021 komt de show naar de Rai in Amsterdam.

We pakken uit met twee grote theaters en zes presentatoren. Ook veel beleving op een een testtrack en veel proefritten door de stad. Tesla Orange club Scandinavië komt met 400 mensen naar het event en uit andere landen in europa komen ook EV 'believers'. Heel gaaf is dat. Dat zijn echt mensen die het EV-rijden hebben omarmt. Zij kijken ook al een stapje verder. Zij zijn bezig hoe ze fossielvrij kunnen leven."

[foto: Ed Harvey on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...