[Adv] Ontdek de geheimen achter Bushmills Ierse whiskey

Vorig artikel Volgend artikel

Ierse whiskey is populairder dan ooit. Met een omzetgroei van meer dan 50%* sinds 2000 is Ierse whiskey de snelst groeiende categorie binnen de sterke dranken. "Ierse whiskey overtreft de marktgroei van 7% elk jaar opnieuw; deze categorie groeit sneller dan alle andere in het segment gedistilleerd**”, aldus Sam Reader, Global Brand Director van Bushmills.

De Old Bushmills Distillery: meer dan 400 jaar ervaring en hartstocht
De oudste whiskeydistilleerderij van Ierland is de Old Bushmills Distillery. Daar worden al sinds 1608 zowel malt whiskeys als blends gemaakt. Bushmills ligt in de regio Antrim in Noord-Ierland. Op die plek vinden alle belangrijke stappen van het productieproces, van de graankorrel tot in het glas, op een steenworp afstand van elkaar. De combinatie van groene weilanden, het stormachtige weer en de traditioneel georiënteerde mensen, die als vanouds bekend staan om hun hartelijkheid, zorgt voor whiskeys met het Ierse temperament en toch een onmiskenbare zachte smaakbeleving.

[Adv] Ontdek de geheimen achter Bushmills Ierse whiskey

De smaak: zacht, traditioneel en typisch Iers

Colum Egan is Master Distiller bij Bushmills en verantwoordelijk voor het hele productie- en blendingproces. Hij is erg trots op het feit dat Bushmills de enige distilleerderij in Ierland is die drievoudig gedistilleerde maltwhiskey maakt. Dit drievoudig distilleren is het handelsmerk van Bushmills en ligt ten grondslag aan de bijzondere zachtheid. "Al onze whiskeys hebben een unieke combinatie van zachtheid en rijkdom, met een specifieke honingzoete ondertoon", aldus Colum Egan. Alle malts, ook die voor de blends, worden met de grootste zorg geproduceerd. Zij moeten dan ook aan allerlei specifieke eisen voldoen en rijpen in speciale vaten, die alleen bij zorgvuldig geselecteerde kuiperijen, distilleerderijen en bodega's in Spanje en Portugal gekocht.

Ook naar de distilleerderij van Bushmills?


Wil jij ook kennismaken met Colum Egan en een uitgebreid kijkje nemen in zijn 'keuken'? Neem dan deel aan de 'Make it 2 Bushmills' competitie. Als je wint, mag je samen met je beste vriend twee weken lang alle geheimen van de 400 jaar oude Bushmills distilleerderij ontdekken. Jullie logeren in een luxe penthouse en krijgen £5.000 zakgeld. Je leert alle ins en outs van whiskey maken, gaat allerlei gave activiteiten in de omgeving van Bushmills doen en mag ook je eigen, unieke blend samenstellen. Om die vervolgens thuis aan al je vrienden te laten proeven.

Aanmelden kan tot en met 17 april via Facebook: facebook.com/bushmills1608. Je moet wel minimaal 18 jaar oud zijn om te mogen deelnemen.

* (ISWR 2010)
** (IWSR 2005 - 2009)

Geniet, maar drink met mate.