Online26.03.2008

South Park’s nieuwe afleveringen online


south-park-s-nieuwe-afleveringen-online.jpg
south-park-s-nieuwe-afleveringen-online.jpg

Vanaf deze maand is de portal ‘South Park Studios’ online. Hier zijn alle afleveringen van de populaire Amerikaanse serie gratis te bekijken (nieuwe afleveringen gaan voorlopig nog na 7 dagen offline, en komen na 30 dagen weer beschikbaar om contractuele redenen).

Sinds kort zijn ook de nieuwste afleveringen hier te zien. Voor ieder filmpje wordt een korte reclameboodschap afgespeeld. De advertentieopbrengsten worden verdeeld tussen Comedy Central en de geestelijk vaders van Cartman en z’n ‘vriendjes’, Matt Stone en Trey Parker.

Op de website kan de gebruiker, behalve alle seizoenen van de serie, eveneens ringtones downloaden, games spelen, ‘embeddable clips’ downloaden, z’n eigen South Park poppetje samenstellen en nog een aantal andere leuke dingen doen.

Met dit initiatief nemen de makers vooral de wind uit de zeilen van een aantal websites waar de afleveringen van South Park illegaal te downloaden zijn.

Ben erg benieuwd of dit ‘verdienmodel’ (online advertentieopbrengsten) op zal wegen tegen de bedragen die tot voor kort omgezet werden met louter tv-uitzendingen, daar dit uiteindelijk voor de betrokken partijen toch het belangrijkste is om een dergelijk project een succes te mogen noemen.