*bliep: nieuwe mobiele provider door jongeren

*bliep: nieuwe mobiele provider door jongeren

Gisteren schreven wij over de website What The *bliep, een website waarop jongeren misstanden in de telecomwereld aan de kaak stellen. Later op de dag is bekend gemaakt dat er een nieuwe mobiele telecomprovider op de markt verschijnt met de naam *bliep. Bij *bliep zijn het de jongeren die het voor het zeggen hebben. Uitvoerend directeur Joost van der Plas over *bliep: 'Een telecomproduct voor de nieuwste generatie gebruikers kunnen alleen jongeren zelf bedenken. Daarom sloten we een pact met een groep jongeren: zij zouden bepalen wat er gemaakt moest worden, wij zouden het maken. Zij zijn in feite onze opdrachtgever.' De jongeren van *bliep hebben een formele rol en verantwoordelijkheid als Raad van Commissarissen. Opvallend genoeg is dat deze Raad van Commissarissen bestaat uit jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar, wat tevens het grootste gedeelte van de doelgroep is van *bliep.

*bliep is een prepaid simkaart voor de smartphone waarbij onbeperkt internet hoog in het vaandel staat. Via een speciale app of sms kunnen gebruikers dagelijks zelf kiezen welke diensten en internetsnelheden ze willen gebruiken. Bij geen gebruik betaalt de gebruiker niets. De nieuwe telecomprovider heeft geen eigen netwerk, vandaar dat *bliep gebruik maakt van het netwerk van T-Mobile.

Iets wat opvallend is, aangezien T-Mobile ook tot het rijtje providers hoort waar What The *bliep kritisch over is. Volgens RvC-lid Pam Boschma (17) is dit niet vreemd: 'Dat wij het netwerk van T-Mobile gebruiken, betekent niet dat wij niet kritisch mogen zijn over de provider zelf. Wij zijn een zelfstandig bedrijf en staan op het netwerk na volledig los van T-Mobile.' 

Voor € 0,50 per dag krijgen *bliep-gebruikers de mogelijkheid om onbeperkt te internetten (384/64 kbps) en onbeperkt te sms'en. Ook het gebruik van alle diensten van de BlackBerry Internet Service (dus ook pingen) is onbeperkt. Voor € 1 per dag krijgen *bliep gebruikers supersnel internet (3,6/1 Mbps, max. 2 GB per maand) en kunnen zij onbeperkt bellen met andere *bliep gebruikers. Bellen in Nederland kost € 0,25 per minuut. Bij iedere euro die een gebruiker opwaardeert, krijgt hij of zij een gratis belminuut. Alle belminuten en het eurotegoed zijn onbeperkt geldig zolang de simkaart actief is. De simkaart wordt gedeactiveerd als de gebruiker de simkaart langer dan zes maanden niet heeft gebruikt.

Opmerkelijk is dat *bliep momenteel nog niet te gebruiken is in het buitenland. De woordvoerder gaf aan dat dit voor de zomervakantie mogelijk zal zijn, zodat *bliep-gebruikers met een gerust hart kunnen genieten van hun vakantie in het buitenland. *bliep heeft geen telefonische helpdesk, maar opereert volledig via sociale netwerksites.

Is *bliep de mokerslag voor alle bestaande mobiele telefoonproviders? Of biedt *bliep weinig meerwaarde ten opzichte van alle bestaande mobiele telefoonproviders? 

Reacties (9)

  • Oli4B

  "normaal" mobiel internet kost je ca 30 euro in de maand, dat heb ik bij T-Mob nu ook en onbeperkt ipv 2 gig. Lijkt weinig veranderd. 15 euro voor heel traag internet is gewoon duur.
  Nee niet heel veel nieuws onder de zon, wel een mooie campagne!

  Do 31 mei 2012, 09:26 [reply]

  • M4M

  Normaal mobiel internet kost je 30 euro per maand._Prepaid_ internet kost je over het algemeen wel ietsjes meer per maand bij vergelijkbaar gebruik. Ik denk dat *bliep nog niet zo'n slechte businesscase heeft. Zeker als straks de jeugd ook in Salou een beetje betaalbaar kunnen internetten.

  Do 31 mei 2012, 12:04 [reply]

  • jits

  kan dit ook met een hi simkaart?

  Do 31 mei 2012, 16:10 [reply]

  • Evelien

  Afhankelijk van waar je het voor gebruikt en hoe kan dit heel erg goedkoop zijn. Bijvoorbeeld voor tablet gebruikers. Ter vergelijking wat providers voor prepaid snel internet op de tablet:

  vodafone 2,50 per dag voor maximaal 35 MB (soms te weinig) 10 euro voor 300 MB een week geldig etc buitenbundelprijs is 0,33
  T-mobile 0,20 per MB of een maandbundel voor 9,95 en 200 MB (wat je niet altijd nodig hebt) of 29,95 voor 2 GB (zeker weten teveel voor een beetje surfen en mailen, dan zou je al moeten streamen) op de iPad
  *bliep 1 per dag max 2GB snel (per maand) en onbeperkt langzaam (wordt dan 0,50 per dag).

  Ik weet het wel hoor, gisteren een bliepsim besteld voor 1 euro, vandaag binnengekregen. Tot nu toe werkt het als een zonnetje op de iPad. Sms'en hoef ik er niet mee, maar als je veel sms't of een blackberry hebt en veel pingt, is dit ook goedkoop (bellen zou ik er dan niet mee doen of slechts beperkt, want te duur).

  Do 31 mei 2012, 17:08 [reply]

  • ikk

  hallo
  kan dit ook met hi simkaart
  en ook als je nog geen simlockvrij mobiel hebt?

  Zo 8 jul 2012, 10:38 [reply]

  • Wim Nagelgast

  Is Bliep ook te gebruiken met een IPad.

  Zo 8 jul 2012, 21:50 [reply]

 • Ja Bliep werkt ook prima op de iPad.

  En nee de Bliep simkaart kan alleen in een simlockvrije mobiel.

  Di 17 jul 2012, 21:12 [reply]

  • D. Catto

  Ik krijg mijn gele Bliep-app niet meer opgestart op mijn tablet.
  Techn.gegevens:
  app 400kb
  gegevens 56,00kb
  cache 6,41mb versie 1,0

  Wat kan dat zijn?

  Ma 6 aug 2012, 09:14 [reply]

  • willem

  waarom kan mijn LG E610 geen internet ontvangen met bliep

  Vr 17 aug 2012, 17:18 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines