Events28.02.2008

1 maart is Nationale Complimentendag


Interview met Hans Poortvliet, initiatiefnemer van de Nationale complimenten dag wat a.s zaterdag weer de hele dag plaatsvind. Hij vertelt waarom dit nodig is, nederlanders zijn niet echt geweldig in het maken van creatieve en enthousiaste complimenten en het zorgt er wel voor dat mensen gemotiveerd blijven. De www.nationalecomplimentendag.nl bevat een cursus complimenten geven en de mogelijkheid om voor het oog van de wereld een complimentje te geven aan partner, collega of vrienden! Leuk is dat de persoon die het complimentje krijgt ervoor moet kiezen om het te accepteren waarna het, indien de persoon dit wil, het publiekelijk op de website komt te staan. Commercie is uitdrukkelijk verboden. Hans is de enthousiaste directeur van www.HSMAI.nl die bijzonder veel doet om de hotel en congressenbranche meer op het internet te laten doen.

Ik kreeg vorig jaar een complimentje van 3 mensen, de eerste was bijzonder leuk, de 2e was verbazingwekkend en bij de derde dacht ik LEUK ik ga zelf complimenten geven. Heb er 15 verstuurd en dat gaf bijzonder veel aardige reacties. Er zijn zoveel mensen die je wil complimenteren omdat het een genoegen is om ermee te werken, die iets voor je gedaan hebben zonder reden of die je gewoon enorm waardeerd. Gebruik die kans op 1 maart. Komt veel pers over.

Hierbij het persbericht:

Persbericht
februari 2008

Zaterdag 1 maart 2008 voor 6e keer:
Nationale Complimentendag!

Op zaterdag 1 maart 2008 is het voor de 6e keer Nationale Complimentendag in Nederland. Dé dag waarvan het succes (i.t.t. bijvoorbeeld Valentijns-, Secretaresse-, Moeder- of Vaderdag) eens niet gekocht kan en mag worden. Op 1 maart gaat het namelijk om bewust stilstaan bij wat iemand in jouw omgeving (vaak) goed doet en hem/haar daar eens persoonlijk en oprecht (extra) voor te waarderen. Bijvoorbeeld via een persoonlijk compliment op de Nationale Complimentensite.

“Het lijkt soms iets beter te gaan, maar erg scheutig zijn we kennelijk nog niet met het uitdelen van complimenten in Nederland” aldus initiatiefnemer Hans Poortvliet. “Zo blijft gebrek aan waardering nog steeds de nummer één reden waarom werknemers hun baan opzeggen, klanten bedrijven verlaten en vrijwilligers stoppen met het zo belangrijke vrijwilligerswerk. Vreemd natuurlijk als je bedenkt dat het uiten van waardering feitelijk niets hoeft te kosten. Daarnaast is het effect van een oprecht compliment ook vaak nog eens veel groter dan welk duur kado ook. Daar hebben we voorbeelden van te over”

Vrijwilligers extra aandacht in 2008
Aangezien de Nationale Complimentendag dit jaar op een zaterdag valt (de dag waarop de meeste vrijwilligers actief zijn) stellen de initiatiefnemers voor juist ook dit jaar deze bijzondere groep mensen  eens extra in het zonnetje te zetten. Veel maatschappelijke organisaties en sportbonden zijn hierover inmiddels door hen benaderd en geïnformeerd. Een aantal hiervan heeft op voorhand al aangegeven hier inderdaad ‘werk’ van te gaan maken.

Persoonlijk compliment? Kleine moeite!
De onlangs vernieuwde website www.nationalecomplimentendag.nl maakt het een ieder die op of rond 1 maart iets persoonlijks voor een ander wil doen steeds makkelijker. Zo kan men er bijvoorbeeld een gepersonaliseerde ‘Nationale Complimentendag 2008 Award’ voor iemand creëren en deze direct uitprinten. Nieuw dit jaar is, naast tips over complimenteren, ook de mogelijkheid een compliment voor iemand te plaatsen op de ‘Nationale Complimentensite’. Uiteraard allemaal gratis want een mooi en persoonlijk compliment hoeft, aldus de initiatiefnemers, niets te kosten!

Poortvliet “Uiteraard vragen we natuurlijk ook dit jaar iedere Nederlander weer om bewust minimaal drie personen uit zijn/haar omgeving een welgemeend compliment te doen toekomen. Als we ons daar aan houden, wordt het voor velen weer een bijzondere dag!”
 

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.