Events04.10.2007

AdTech07: Workshop Online Lead Generation


1191447418adtechbadge.jpg
1191447418adtechbadge.jpg

De AdTech in Londen is alweer een week verleden tijd, maar jullie hadden nog een verslag van mij tegoed, namelijk de workshop Online Lead Generation.

Tom Morgan van EDR en Gavin Male van tmnmedia waren de ‘facilitators’ bij deze workshop over Online Lead Generation. Zij houden zich in hun dagelijkse werk bezig met het genereren van veel online leads voor hun klanten. Dat doen ze op de site van de klant zelf of op daarvoor speciaal ingerichte websites. Hun workshop richtte zich op het ‘vasthouden en niet meer loslaten’ van de lead op je eigen website.

Als een lead is ‘gevonden’ is het belangrijk een conversiestrategie te hebben. Hierbij is het van groot van belang om eerst de communicatie richting de potentiele klant te managen en daarna de opslag van gegevens van de potentiele klant vast te leggen en te verbeteren.

Overwegingen Eerst even wat achtergrondinformatie. Aan het overgaan tot online lead generation liggen meestal een drietal overwegingen ten grondslag: de kosten van de leads, het volume en de kwaliteit van de leads.

Kosten van de leads Veel bedrijven gaan over tot online leadgeneration uit een kosten overweging. Het inkopen van een lead is vaak duur en het zelf zoeken naar leads mogelijk nog duurder. Online is dan een goed alternatief. Van belang daarbij zijn ook de marktwaarde voor een lead en de kosten voor de conversie. Immers als je meer zou betalen voor een lead dan je er in de markt voor zou betalen is het de investering niet waard.

Volume van de leads Voor het volume van de leads geldt dat dit een ‘normale’ verhouding moet zijn. Teveel leads is niet gezond en te weinig uiteraard ook niet.

Kwaliteit van de leads Uiteraard is de kwaliteit van de leads van groot belang. Je kan wel heel veel leads hebben, maar als als die leads eigenlijk ‘maar een beetje geïnteresseerd’ zijn is een lead een stuk minder waard.

Op het internet kan je op een heel goede manier deze onderdelen managen. Dit doordat je alles kan doormeten en direct ingrijpen als dat nodig is.

Omgaan met de leads Voor het goed omgaan met leads gaven Morgan en Male aan dat het met name gaat om communicatie met de lead en het vervolgens verbeteren van de kwaliteit van de lead.

Managing communication Om de lead op een goede manier om te zetten naar een verkoop of klant is het van belang goed te communiceren met deze potientiele koper. Hierbij moeten onder andere de volgende zaken in de gaten gehouden worden:

Type communicatie: geef de lead een cooling off periode (zit ze dus niet meteen op de huid) maar niet te lang. Het moet vers genoeg zijn dat de lead je niet al vergeten is. Frequentie: zorg ervoor dat je de lead niet gaat spammen Relevantie: geef de lead een reden waarom jouw product bij hem past Beloning: beloon de lead, met een incentive of download Tracking: hou bij wat de lead verder doet Naleving/Opvolging volg op, hou contact met de lead en zet vervolgacties op

Opslaan en verbeteren Bij online lead generation is het van groot belang om nauwkeurig om te gaan met de data die je verzamelt. Niet alleen vanwege privacy-issues maar met name ook om de lead beter te kunnen bedienen. Amazon is een goed voorbeeld. Veel klanten geven daar veel meer geld uit dan ze vooraf dachten omdat Amazon precies weet aan te bieden wat zij interessant vinden.

Daarom moet bij het opslaan van de data rekening gehouden worden met targeting, profiling en volledigheid. De data die je van de lead vraagt moet daarom ook precies goed zijn. Vraag niet teveel, alleen de relevante zaken. En als je vragen wil stellen voor derden (sponsored questions) geeft dat ook aan. Het belangrijkste is het opbouwen van een goede relatie met de lead.

Tot slot wilden we toch nog even weten hoe er omgegaan moet worden met het valideren van de leads. Hoe weet je dat de leads ‘goed’ zijn, dat je geen spam aan het versturen bent of ontvangt. Volgens Male had dit alles te maken met techniek (het checken van e-mailadressen, bouncebacks en keywordlists) aan de ene kant en het contact (met databasebedrijven en e-mail organisaties) aan de andere kant.

Het was een leerzame sessie waar ik nog uren over door zou kunnen praten. Naast de punten die genoemd worden door Morgan en Male zijn er natuurlijk nog veel meer zaken om rekening mee te houden bij online lead generation.

Zodra de presentaties van AdTech 2007 online staan zal ik daar een verwijzing naar plaatsen op Dutch Cowboys.

Verder lezen over Amazon

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Fallout en The Last of Us. Als het om series gaat is de vergelijking snel gemaakt. Beide series zijn gebaseerd op videogames. The Last of Us is al een doorslaand succes is en Fallout lijkt in zich te hebben dat ook te worden.

Entertainment17.04.2024

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

Fallout gekeken? Dan heb je misschien wel de behoefte gevoeld om dat nummer te bellen dat in de zesde aflevering voorbij komt. Niet doen: dat is al voor je gedaan en dat scheelt weer belkosten.

Entertainment16.04.2024

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Op zoek naar iets tofs om te kijken dit weekend? We zetten bij dezen Fallout op je watchlist. Dit is waarom.

Entertainment12.04.2024

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

All-In The Bitcoin Family verschijnt deze week op Prime Video

Is hij gek, een idioot of zit er toch iets in? In 2017 verkochten Didi Taihuttu, zijn vrouw Romaine en hun drie jonge dochters Joli, Juna en Jessa al hun bezittingen en stoppen het geld in bitcoins. Ze reizen de wereld o...

Entertainment03.04.2024

All-In The Bitcoin Family verschijnt deze week op Prime Video

vanaf 5 april te zien
​Opmerkelijk: Amazon stopt met zijn kassaloze supermarkt

Het was een video die volledig viral ging, en terecht: Amazons kassaloze supermarkten. Nu lijkt het daar echter op terug te komen. Het verwijdert de Just Walk Out-technologie uit de Fresh-supermarkten in de Verenigde Sta...

Technology03.04.2024

​Opmerkelijk: Amazon stopt met zijn kassaloze supermarkt

​Amazon introduceert app op met je handpalm te betalen

Het is geen waarzegger: Amazon introduceert een app waarmee je hand wordt gelezen. Niet om te bepalen hoe lang je levenslijn is, maar wel om vast te stellen hoe hoog je banksaldo is. Of nou ja, of het genoeg is om de bet...

Technology29.03.2024

​Amazon introduceert app op met je handpalm te betalen

​Amazon laat AI nu de productpagina’s maken voor verkopers

Amazon heeft geen geweldige ervaringen met AI, of met productpagina’s, maar het gaat de twee desondanks verenigen. Verkopers kunnen straks hun productpagina’s laten maken door kunstmatige intelligentie.

Online14.03.2024

​Amazon laat AI nu de productpagina’s maken voor verkopers

De Fallout-trailer houdt de games in ere: en vooral de humor

De geliefde gamefranchise Fallout heeft zijn eerste trailer te pakken en die stelt niet teleur. We beginnen al meteen met een typische Fallout-televisie met oude beelden, om vervolgens gelanceerd te worden naar de postap...

Entertainment07.03.2024

De Fallout-trailer houdt de games in ere: en vooral de humor

Verder lezen over Privacy

Dating-app Grindr aangeklaagd om delen HIV-status met anderen

Er zijn weinig gegevens gevoeliger dan informatie over je HIV-status of wanneer je voor het laatst bent getest. Grindr is daar echter niet zo voorzichtig mee omgegaan en wordt nu aangeklaagd.

Online24.04.2024

Dating-app Grindr aangeklaagd om delen HIV-status met anderen

Bescherm jij je online identiteit wel genoeg?

We kennen allemaal wel de verhalen van mensen wiens Instagram-foto’s worden gestolen om een catfish-account aan te maken, of mensen, bedrijven en merken bij wie hackers toegang hebben gekregen tot een van de social media accounts.

Cybercrime15.04.2024

Bescherm jij je online identiteit wel genoeg?

​Digitaal mijmeren: Zullen AI’s op het internet op enig moment ontwaken?

Schandalen als gevolg van ontsporende Artificial Intelligence (AI) zullen de aankomende jaren hoogstwaarschijnlijk een wereldwijd probleem gaan vormen. De uitrol en integratie van AI's binnen online toepassingen zullen n...

Online18.03.2024

​Digitaal mijmeren: Zullen AI’s op het internet op enig moment ontwaken?

Mogelijk ontwikkelen AI's een vorm van gedecentraliseerd interactiviteitsbewustzijn
Je ​AI-geliefde is onbetrouwbaar: onveilig en uit op geld

Met Valentijnsdag achter de rug kunnen we het veilig en wel bespreken: AI-chatbots die bedoeld zijn als een soort digitale geliefde zijn onbetrouwbaar. Volgens nieuw onderzoek van de Mozilla Foundation blijken AI-chatbot...

Online15.02.2024

Je ​AI-geliefde is onbetrouwbaar: onveilig en uit op geld

Doe het veilig
Consumenten bezuinigen op kosten, maar helaas ook op privacy en security

In heel Nederland, maar ook in de rest van Europa, zorgen de toenemende kosten van levensonderhoud en de inflatie voor sombere economische vooruitzichten voor het komende jaar. Met als logisch gevolg dat we wat meer gaan...

Cybercrime05.02.2024

Consumenten bezuinigen op kosten, maar helaas ook op privacy en security

​Erotische datingsites: oplichting als premium verdienmodel

Om maar direct met de deur in huis te vallen: erotische datingsites bieden zelden of nooit wat ze beloven. Het betreffen zonder uitzondering verdienmodellen gebaseerd op misleiding van het mannelijk libido. In alle geval...

Online23.01.2024

​Erotische datingsites: oplichting als premium verdienmodel

Waarom grijpt de Autoriteit Consument & Markt niet in?
Dilan Yesilgoz grootste privacyschender van 2023

Elk jaar kiest het Nederlandse publiek weer een persoon of (overheids)organisatie die volgens ons in dat jaar de grootste inbreuk gepleegd hebben op onze online communicatievrijheid en privacy. Gekozen kan worden uit een...

Nieuws15.01.2024

Dilan Yesilgoz grootste privacyschender van 2023

Demissionair minister krijgt de Big Brother Award; X en Meta ontvangen expertprijs
​3 voorspellingen voor de beste privacy-first advertenties in 2024

Na alle technologische ontwikkelingen in 2023 zijn de uitdagingen voor adverteerders dit jaar groot. De centrale vraag: hoe kun je gepersonaliseerde advertenties maken, zonder daarbij third-party cookies te gebruiken en...

Advertising10.01.2024

​3 voorspellingen voor de beste privacy-first advertenties in 2024

Verder lezen over Spam

Wéér een spambeller? Google Voice waarschuwt je

Je ziet het nu vaak al in beeld staan wanneer een telefoonnummer waarschijnlijk tot een spambeller behoort. Daar wordt nu een tandje bijgezet door Google Voice, want je ziet nu een soort verkeersbord met een groot uitroe...

Mobile30.12.2022

Wéér een spambeller? Google Voice waarschuwt je

​Dit moet je doen bij Ministry of Justice-telefoontjes

Heeft de ‘Ministry of Justice’ je weer gebeld? De laatste tijd blijven er bij veel mensen aan de lopende band oproepen binnenkomen waarbij een Engelstalige robotvrouw van het Ministry of Justice aan de lijn hangt. Ho...

Mobile29.03.2022

​Dit moet je doen bij Ministry of Justice-telefoontjes

​Waarom trappen zoveel mensen nog steeds in phishingmails?

De GGD waarschuwt: leraren en leraressen, trap niet in de phishingmail waarin je wordt uitgenodigd om je boostervaccin te plannen. Elke week verschijnen er online wel berichten over bedrijven die waarschuwen voor phishin...

Cybercrime27.12.2021

​Waarom trappen zoveel mensen nog steeds in phishingmails?

​Pas op: explosie aan nep-smsjes over pakketjes

Sinds deze week is er een enorme toename in het aantal phishing-smsjes. Je krijgt een smsje van een pakketbezorger of winkel waarin wordt geïmpliceerd dat er een pakketje jouw kant op komt. Vervolgens zou het linkje in...

Technology23.05.2021

​Pas op: explosie aan nep-smsjes over pakketjes

Bevat FluBot
​Waarom komen we maar niet van spammail af?

‘Verdien 11K in 6 weken’, ‘Julia wil je graag ontmoeten’ of ‘Ontmoet hot Ukrainian singles’: het kan je allemaal zomaar gebeuren als je je spambox mag geloven. Spam viert vandaag zijn 43ste verjaardag, want v...

Technology03.05.2021

​Waarom komen we maar niet van spammail af?

Nieuwe deep learning AI-tool scant wekelijks 300 miljard Gmail bijlagen

Gmail van Google heeft vandaag de dag meer dan 1,5 miljard gebruikers wereldwijd. Heel veel mensen maken dagelijks gebruik van hun Gmail-account en dat doen we bovendien in veel verschillende talen. 15 jaar na de start v...

Cybercrime29.02.2020

Nieuwe deep learning AI-tool scant wekelijks 300 miljard Gmail bijlagen

Minder malware in je inbox
​Maak van SMS geen SOS!

De generatie die op het toestel van zijn vader mocht ‘snaken’, is waarschijnlijk ook met SMS opgegroeid. Short Message Service (de voorloper van WhatsApp) mag dan in vergetelheid zijn geraakt, maar nog steeds krijgen...

Cybercrime15.07.2019

​Maak van SMS geen SOS!

Duizenden valse reisaanbiedingen en nepvluchten aangeboden door phishers en spammers

De vakantieperiode breekt inmiddels aan en daar blijken phishers en spammers helaas slim op in te spelen. Er zijn zo’n 8000 phishing aanvallen ontdekt met als doel koopjesjagers voor last-minute vakanties in de val te...

E-mail07.07.2019

Duizenden valse reisaanbiedingen en nepvluchten aangeboden door phishers en spammers