'Beach Body' spam via gehackte Twitter accounts

'Beach Body' spam via gehackte Twitter accounts

Vele Twitter gebruikers zien berichten voorbij komen van gehackte online vrienden / collega's / kenissen over een "weight loss supplement" waarmee je, naar verluidt, "the beach body you've always wanted" krijgt.

Het bericht linkt naar een site die zich voordoet als nieuwssite, maar toch echt is ontworpen voor het promoten van een Acai Berry miracle dieet. Het product heeft al gestaan in bladen als Women's Health, Elle, Marie Claire, Oprah, Cosmopolitan en nog meer. Maar als de zogenaamde "miralce diet pills" al zoveel goede media aandacht krijgen is het toch raar dat het ook gepromoot dient te worden met spam via gehackte twitter accounts. Aldus Graham Cluely op het Naked Security blog.

Onduidelijk is nog hoe de accounts gehacked zijn. Als jouw Twitter account ook is gehacked zorg ervoor dat je het wachtwoord aanpast naar een woord dat niet in het woordenboek staat en verander ook de andere online accounts waar je hetzelfde wachtwoord gebruikt.

Afgelopen weekend was al te lezen dat het aantal gehackte twitter accounts toeneemt maar Twitter lijkt vooralsnog niet echt in actie te komen.

Tags: hacken, spam, twitter
990c78dc838ebaa903d28fa034e74ea8bd4869f1_360080_90_90_1Jeroen de Hooge

Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Mobilecowboys & Stylecowboys. Voor alle vragen (van adverteren tot content) omtrent Dutchcowboys, een van de andere blogs kan je mailen naar Jeroen@Dutchcowboys.nl of neem contact op via Twitter / LinkedIn.

Reacties (1)

  • Nicoline Langendijk

  Inderdaad vandaag gehackt op twitter. Op mijn telefoon staat het bericht nog, maar op mijn computer is het bericht verwijderd uit mijn time-line. Het volgende bericht stond erop: The Hollywood Weight Loss Craze! African Mango-Shed Pounds! newswebzone.com.
  Ik heb een bericht getwitterd of hacken mogelijk is en nog geen uur later ontvang ik van twitter een bericht dat ik mijn wachtwoord moet resetten omdat een website of service mijn gegevens heeft gebruikt. Dus Twitter monitort het wel. Ik hoop nu een veilig wachtwoord te hebben.
  Groeten

  Di 15 nov 2011, 22:33 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines