Cybercrime05.07.2011

Nieuwe betaalmogelijkheden gevoelig voor online criminaliteit


nieuwe-betaalmogelijkheden-gevoelig-voor.jpg
nieuwe-betaalmogelijkheden-gevoelig-voor.jpg

Nieuwe betaalmanieren, zoals mobiele platformen en sociale netwerksites, zijn bijzonder gevoelig voor fraude en dreigen een zware impact te gaan hebben op de economie. Zo blijkt uit een Brits onderzoek van het Centre for Economic & Business Research samen met Paypoint. Opgemertk wordt dat de online fraude in Groot-Brittannië tegen het midden van het decennium met 30 miljoen pond tot 195,3 miljoen pond zal toenemen.

De grote toename van mobiele betalingen en sociale netwerken creëren nieuwe mogelijkheden voor de criminele wereld,” aldus Michael Norton, managing director van PayPoint. “Tijdens de eerste jaren van een nieuwe technologie is de sector altijd meer gevoelig voor misbruik. Het duurt immers enkele tijd vooraleer de onderliggende veiligheidsproblemen worden geïdentificeerd en verholpen.

De onderzoekers merken op dat de fraude in ecommerce 3 jaar geleden een gevoelige plek was, maar de voorbije 2 jaar met respectievelijk 16% en 4% is teruggevallen omdat de sector zich verzekerd heeft van veiliger betaalmechanismen. “De introductie van nieuwe online shoppingkanalen zal die trend echter omkeren,” merkt Norton nog aan. “Sociale media, mobiele browsers en applicaties zullen daarbij verantwoordelijk zijn voor het grootste gedeelte van de schade.Via

Dominique Dewitte

Dominique Dewitte is hoofdredacteur en mede-uitgever van het in Belgie populaire zakenportaal Express.be. Daarnaast is hij schrijver van boeken en publiceert hij als Blogger artikelen op Dutchcowboys.