Trojans verstopt in YouTube video’s?

1182432138trojanhorse

Afgelopen week zijn er Trojaanse paarden verstopt in video’s op YouTube. De video’s zijn snel door YouTube verwijderd, maar Paul Henry van Secure Computing is bang dat dit slechts het begin is van een nieuwe generatie "malware video's". Een ander probleem is dat het merendeel van YouTube gebruikers niet verwachten dat via de site hun computer geïnfecteerd kan worden.

Echter bij Sunbelt Software vragen ze zich af of we hier wel echt te maken hebben met geïnfecteerde video's. Aangezien alle geuploade YouTube video’s worden omgezet naar het Adobe Flash Video formaat hetgeen nog niet gekraakt is om de zogenaamde Zlob codec te verspreiden.

“So what likely happened here is that someone saw some advertisement or comment spam for a video on YouTube — not a YouTube video itself.”

990c78dc838ebaa903d28fa034e74ea8bd4869f1_360080_90_90_1Jeroen de Hooge

Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Mobilecowboys & Stylecowboys. Voor alle vragen (van adverteren tot content) omtrent Dutchcowboys, een van de andere blogs kan je mailen naar Jeroen@Dutchcowboys.nl of neem contact op via Twitter / LinkedIn.

Reacties (4)

  • Daan

  Toch raar hoe jullie omgaan met Copyright... de tekst is bijna letterlijk van Security overgenomen :(

  Do 21 jun 2007, 17:42 [reply]

  • Jeffrey

  Ik heb het net zelf gezien ik ging naar youtube.nl typte wat in om een video te zoeken en hoppa gelijk een melding van nod32. iedereen die me niet gelooft ik heb foto's nu er van gemaakt met de melding en het is echt afmkomstig van youtube en niet van mijn pc.

  Di 6 nov 2007, 15:10 [reply]

  • willy

  ik geloof dat ook ik heb ook problemmen hiermee als ik muziek van lemar wil horen zie ik dat alles op afsluiten of op een of ander manier word er geboycot of rare meldingen linksonder links

  Wo 16 apr 2008, 18:28 [reply]

 • Het blijft een kat en muis spel, ik kan alleen maar zeggen zorg dat je goed beveiligd bent. Je hebt tegenwoordig voor heel weinig of geen geld een goed anti-virus programma zoals bijvoorbeeld:
  http://www.softwarevragen.nl/software/avg-anti-virus-free-edition-2...

  Vr 17 dec 2010, 21:45 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines