Online22.03.2012

Spotify lanceert nieuwe generatie muziek apps


spotify-lanceert-nieuwe-generatie-muziek.jpg
spotify-lanceert-nieuwe-generatie-muziek.jpg

Vandaag presenteert Spotify nieuwe apps om de muziekbeleving in Nederland naar een nieuw niveau te tillen. In totaal worden er 12 nieuwe apps aangeboden door platenmaatschappijen en distributeurs waaronder Universal, Sony, Warner, Def Jam, Domino, Matador, [PIAS] en X5.

Met Spotify wordt het nu mogelijk om complete albumboekjes te bekijken, gepersonaliseerde playlists te krijgen op basis van je Facebook likes, meer te weten te komen over de historie van legendarische artiesten en te luisteren naar de populairste nummers op Twitter. 

Sten Garmark, directeur van Spotify: “De nieuwe apps gaan de muziekbeleving weer naar een volgend niveau brengen. De Spotify Apps bieden voor elk wat wils, van manieren om zowel oude als nieuwe muziek te ontdekken tot verbazingwekkende apps die puur ter vermaak dienen! Het potentieel voor Spotify Apps is enorm groot en we kunnen niet wachten om te zien wat het volgende is wat ons gaat verrassen.”

De twaalf Spotify Apps die vandaag gelanceerd worden in Nederland zijn:

The Complete Collection: Vind mooie beelden, songteksten en liner notes om te leren over iconische artiesten terwijl je luistert naar hun muziek. Altijd al willen weten wie dat nummer van Eminem schreef? Op zoek naar de producent van je favoriete beat? En wie maakte die fantastische foto’s van Lady Gaga? Gebruik The Complete Collection om jezelf onder te dompelen in muziekgeschiedenis van legendes! Abonneer je op je favoriete artiesten om meer over hun muziek te leren. Met The Complete Collection hoef je geen detail te missen. Bij de lancering zijn 150 albumboekjes beschikbaar. Er worden later nog veel meer toegevoegd.

The Legacy Of: Duik in de geschiedenis van de meest geprezen artiesten ter wereld. Je vindt er hi-res foto’s, curators van afspeellijsten, speciaal geselecteerde albums, biografieën en nog veel meer. Vind de catalogus van artiesten als Bob Dylan, Miles Davis, Daryl Hall & John Oates en Stevie Ray Vaughan. Elke week worden nieuwe artiesten uitgelicht.

Tweetvine: TweetVine is een perfect gevormde kleine app die luistert naar alle tweets met de hashtag #nowPlaying. Op basis hiervan creëert Spotify grafieken van de resultaten! Het idee is ontwikkeld tijdens ‘London Music Hack Day’ door programmeurs Matt Larsen en Matt Schofield van Universal Music.

Classify: Classify opent de deuren van Spotify naar de wereld van de klassieke muziek. Blader door componisten, tijdperken, stemmingen, instrumenten of genres. De uitgebreide bibliotheek van Spotify wordt op intelligente wijze voor klassieke muziek in kaart gebracht voor jouw luisterplezier.

Filtr: Filtr is een playlist app waarmee je afspeellijsten kunt maken op basis van Facebook vrienden, Facebook evenementen, muziekgenres, je Spotify playlists en favoriete artiesten. Naast het genereren van indrukwekkende afspeellijsten biedt Filtr ook bestaande en live bijgewerkte redactionele playlists op basis van jouw voorkeuren..

Def Jam: Def Jam Recordings geeft al meer dan 26 jaar vorm aan cultuur en lifestyle met hun bijdrage van de beste hip-hop, rap, R&B en popmuziek. De nieuwe Def Jam app op Spotify geeft de fans een nieuwe manier om nieuwe ervaringen op te doen in het ontdekken van muziek.

Domino: The Domino Spotify app is een ontdek- en luisterbestemming voor liefhebbers van Domino artiesten, het Domino-label en de grotere onafhankelijke muziekgemeenschap. Domino leidt de luisteraar met de app langs een muzikale reis van hun bijna 20-jarige geschiedenis door te wijzen op de muzikale hoogte-en dieptepunten met playlists van artiesten, gecustomizede exclusieve catalogi en commentaar van hun vrienden in de indiewereld.

Warner Sound: Warner Sound biedt nummers, albums en afspeellijsten van Warner Music Group artiesten als Green Day, Bruno Mars, Linkin Park en Cee Lo Green. En opkomende artiesten als Wiz Khalifa, Ed Sheeran, Kimbra, Birdy en Fun. Maar ook legendarische acts zoals The Doors, Grateful Dead en Aretha Franklin. De app geeft ook aandacht aan genre-specifieke afspeellijsten zoals Just Cant Get Enough – de jaren ’80, Have A Nice Day – de jaren ’70, en Youth Gone Wild – Classic Heavy Metal en vele andere genres. Extra functies zijn: Album of the day, Family Tree (waar huidige artiesten zijn terug te voeren op de klassieke wortels) en door artiesten gecureerde afspeellijsten van de hotste acts.

Hitpredictor: Hot or not? Dat is de basisgedachte achter Hitpredictor. Breng je stem uit op een van de twee nummers in de strijd. Kies op basis van wat je denkt dat de meest populaire plaat is of waar je graag van wil dat het een populaire plaat wordt. Je wordt beloond met punten om je tijd te maximaliseren in de app. Gebruikers kunnen badges verdienen en je voortgang bijhouden. Je stem zal ook bijdragen aan de “smaakmaker” toplijst. Deze lijst is gebaseerd op gebruikers met de hoogste score.

[PIAS]: De [PIAS] app helpt muziekliefhebbers de beste nieuwe albums en vakkundig samengestelde afspeellijsten te ontdekken. De app wordt wekelijks bijgewerkt en gebruikers kunnen rekenen op vertrouwde personen die muziek aanraden van zowel het heden als verleden. Hierdoor kunnen labels en artiesten de apps gebruiken om hun releases op nog creatievere wijze promoten.

Matador: Matador biedt nieuwe releases, tourdata, afspeellijsten en meer van het onafhankelijke label dat New York heeft uitgevonden.

Digster: Digster verzorgt wekelijks de nieuwste geüpdatete afspeellijsten. Je kunt bladeren door afspeellijsten op categorie, lijsten vinden die gemaakt zijn door artiesten en je kunt jouw luisterhistorie en Facebook likes vergelijken met Digster. Als je iets tegenkomt wat je leuk vindt, dan kun je de muziek afspelen in full screen modus. Digster is perfect voor een feestje of wanneer je wil zien wat er wordt afgespeeld in de huiskamer tijdens het bereiden van het diner.

Verder lezen over Apps

De dramatische Sonos-app lijkt weer de goede kant op te gaan

Wat heeft Sonos toch met zijn app gedaan? De meest basic mogelijkheden zijn er al twee maanden uit. Maar, ze komen terug.

Gadgets19.07.2024

De dramatische Sonos-app lijkt weer de goede kant op te gaan

AI-app Claude is nu beschikbaar op je smartphone 

Claude. Niet de zanger van dat catchy half-Franse nummer, maar de kunstmatige intelligentie-tool.

Online17.07.2024

AI-app Claude is nu beschikbaar op je smartphone 

TikTok komt met nieuwe app Whee: alleen voor je belangrijkste vrienden

TikTok introduceert Whee. Maar het is geen mogelijkheid via TikTok: het is een heel nieuwe app. Origineel is het alleen niet.

Social Media19.06.2024

TikTok komt met nieuwe app Whee: alleen voor je belangrijkste vrienden

Thuiswerkers, pas op als je af en toe doet alsof je werkt

Thuiswerkers hangen nu bedrijven ontdekken dat sommige mensen ‘als de kat van huis is dansen de muizen op tafel’ wel heel serieus nemen.

Online17.06.2024

Thuiswerkers, pas op als je af en toe doet alsof je werkt

5 signalen om datingfraude te herkennen

Ze verschijnen uit het niets en laten je sprakeloos achter. Plotseling ontmoet je de meest perfecte persoon die je je maar kunt voorstellen: lief, attent, charmant, en intelligent. Ze lijken altijd precies te weten wat te zeggen.

Cybercrime14.06.2024

5 signalen om datingfraude te herkennen

Alles dat je moet weten over iOS 18

iOS 18 bevat gloednieuwe aanpassings­mogelijkheden, een compleet vernieuwde Foto’s-app, een nieuwe verbindingsoptie en Apple Intelligence, het persoonlijke intelligentiesysteem van Apple.

Mobile11.06.2024

Alles dat je moet weten over iOS 18

Leica’s nieuwe app is voor wie de oude cameralook terugwil

Leica heeft een nieuwe app die heel geschikt blijkt te zijn voor wie terugverlangt naar oude camera’s. Het is de Leica Lux-app en je vindt in deze app verschillende kleurprofielen waarmee je de oldschool camera-looks kunt recreëren.

Mobile06.06.2024

Leica’s nieuwe app is voor wie de oude cameralook terugwil

Waar je rekening mee moet houden als je op Temu shopt

Temu is een populaire app, maar de winkel blijft maar onder vuur liggen door security-experts.

Gadgets06.06.2024

Waar je rekening mee moet houden als je op Temu shopt

Verder lezen over Music

Apple stelt dat Spotify niet meer innoveert

Eén van die concurrenten is Apple en dat zegt nu ook: “Waar anderen met audioboeken en podcasts aan de slag gaan, zijn wij gericht op muziek met Apple Music.”

Online19.07.2024

Apple stelt dat Spotify niet meer innoveert

In drie stappen een Winner Man op festivals

Het is zomer en dat betekent dat het festivalseizoen in volle gang is. Na week in, week uit op je werk te hebben gezeten -en dat heeft natuurlijk ook zijn charme-, is het nu eindelijk tijd om het beest los te laten. In het weekend die feestganger, doordeweeks netjes achter het bureau. Niks mis mee. Deze zomer worden festivals nog leuker, want je wordt toch echt uit de tent gelokt om even helemaal los te gaan, Winner Man.

Entertainment27.06.2024

In drie stappen een Winner Man op festivals

Platenmaatschappijen gaan achter AI-muzieksoftware aan

Drake wordt enorm vaak nagedaan door AI. Het is echter nog steeds zoeken hoe dat toch zit met door AI-gegenereerde muziek: wordt er copyright door geschaad of niet?

Online25.06.2024

Platenmaatschappijen gaan achter AI-muzieksoftware aan

Vaderdag giftguide 2024: toffe gadgets en cadeau’s om te geven

Op zondag 16 juni is het dit jaar weer vaderdag. De feestdag ter ere van alle papa’s en vaders in Nederland. Een dag waarbij het vaderschap en de invloed van vaders in de samenleving wordt gevierd.

Gadgets07.06.2024

Vaderdag giftguide 2024: toffe gadgets en cadeau’s om te geven

Een nieuwe editie van het Sprints & Sneakers Festival

Het Sprints & Sneakers Festival is terug voor zijn derde opeenvolgende jaar van succes, op 30 augustus 2024 in Thuishaven, Amsterdam. Na twee achtereenvolgende edities, breidt het thema van dit jaar ‘A New Definition of Growth' de grenzen van groei en impact verder uit.

Events30.05.2024

Een nieuwe editie van het Sprints & Sneakers Festival

A New Definition of Growth
Mogelijk hack bij Ticketmaster: honderden miljoenen gegevens buitgemaakt

Ticketmaster heeft als grootste ticketbedrijf enorm veel invloed, maar ook enorm veel klantgegevens. En die schijnen nu op straat te liggen.

Cybercrime30.05.2024

Mogelijk hack bij Ticketmaster: honderden miljoenen gegevens buitgemaakt

Spotify zegt dat mensen Car Thing moeten weggooien

Het stopte na 5 maanden met de productie ervan, maar nu zegt Spotify zelfs dat je het apparaat beter in de prullenbak kunt gooien: Car Thing.

Gadgets23.05.2024

Spotify zegt dat mensen Car Thing moeten weggooien

Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd

Spotify ziet er binnenkort een tikkeltje anders uit. Betekent dat er verder ook veel is veranderd? Nee. De streamingdienst heeft eigenlijk maar één detail aangepast.

Mobile23.05.2024

Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd

Verder lezen over Spotify

Apple stelt dat Spotify niet meer innoveert

Eén van die concurrenten is Apple en dat zegt nu ook: “Waar anderen met audioboeken en podcasts aan de slag gaan, zijn wij gericht op muziek met Apple Music.”

Online19.07.2024

Apple stelt dat Spotify niet meer innoveert

Spotify HiFi kost waarschijnlijk 4 tot 5 euro extra per maand

Het gerucht gaat dat Spotify Hi-Fi nog eens 4 of 5 euro extra zal kosten bovenop de Premium-prijs van 10,99 euro. Maar wanneer het komt, is nog een groot vraagteken.

Online13.06.2024

Spotify HiFi kost waarschijnlijk 4 tot 5 euro extra per maand

Je krijgt Spotify Wrapped nu het hele jaar door met My Spotify

Spotify komt met iets nieuws: My Spotify, en dat is eigenlijk een Wrapped die je elke dag kunt bekijken.

Entertainment11.06.2024

Je krijgt Spotify Wrapped nu het hele jaar door met My Spotify

Spotify zegt dat mensen Car Thing moeten weggooien

Het stopte na 5 maanden met de productie ervan, maar nu zegt Spotify zelfs dat je het apparaat beter in de prullenbak kunt gooien: Car Thing.

Gadgets23.05.2024

Spotify zegt dat mensen Car Thing moeten weggooien

Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd

Spotify ziet er binnenkort een tikkeltje anders uit. Betekent dat er verder ook veel is veranderd? Nee. De streamingdienst heeft eigenlijk maar één detail aangepast.

Mobile23.05.2024

Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd

Spotify haalt populaire optie voor nachtegaaltjes uit de gratis versie

Spotify is leuk als je met vrienden een soort plotselinge karaoke-avond houdt. Echter ben je de songtekstoptie straks kwijt als je een gratis Spotify-gebruiker bent.

Online03.05.2024

Spotify haalt populaire optie voor nachtegaaltjes uit de gratis versie

Spotify komt met gepersonaliseerde AI-playlist die je zelf maakt

Je weet hoe veel AI-chatbots werken: je schrijft een opdracht, een prompt, stuurt die in en wacht dan tot de AI-chatbot er iets mee doet. Spotify wil dat je dat nu ook gaat inzetten om playlists te maken. Uiteraard komt...

Online08.04.2024

Spotify komt met gepersonaliseerde AI-playlist die je zelf maakt

Muziekstreamingdienst Spotify lijkt steeds meer op Primark

Spotify heeft sinds het begin van de app in 2006 nog nooit zijn prijzen verhoogd, tot het jaar 2023 aanbrak. Toen werd het duurder. En nu we net gewend zijn geraakt aan 2024, gaan ook dit jaar de prijzen van de streaming...

Online05.04.2024

Muziekstreamingdienst Spotify lijkt steeds meer op Primark