Video27.09.2008

Mini Vodcast-training


mini-vodcast-training.jpg
mini-vodcast-training.jpg

Op uitnodiging van PR bureau Zeno Group was er afgelopen dinsdagmiddag een mini vodcast training bij de Competence Factory in Amsterdam waarbij een aantal journalisten en bloggers uitgenodigd waren.

Na een korte inleiding van wat de Competence Factory (gaven in 1994 al de eerste Internet Trainingen) nou precies is en doet kregen we dus een ingekorte Vodcast-training voorgeschoteld (de wereklijke training duurt 2 dagen). De training werd gegeven door John Herstein, een docent op de kunstacademie in Maastricht en in het bezit van de ingenieursgraad in fotografie, film en video.

Als je echt een goede vodcast wil maken hangt veel af van het filmen zelf. Erg belangrijk is vooral bij het gebruik van verschillende shots dat de continuïteit bewaard blijft. Als je bijv. in het ene shot de microfoon in je linker hand hebt moet je hem in de volgende shot weer in je linkerhand hebben. Het is dus behoud van emotie en tempo, maar ook dezelfde handelingen die verricht moeten worden.

Verder is het mogelijk tijd weg te knippen, hetgeen eigenlijk doorlopend gebeurt of juist tijd uit te rekken (voorbeeld) hetgeen eigenlijk bijna nooit voorkomt.

Na meer info over: Matching shots, spreker of luisteraar, close up=emotie, wideshot=plaats bepalen, point of view, perspectief, vertellende shots, tussen shots, 2-shot en countershot, kijkrichting, achtergrond, pen left-right, tilt up-down, mediumshot & extremeshot en van idee tot eindproduct te hebben gekregen werden we verdeeld in 2 groepen.

Samen met Elsbeth Eilander en Frank Janssen hadden we als opdracht een Vodcast te maken over onze kijk op Vodcasting. Helaas wil het montage-werk nog niet echt lukken waardoor ik deze nog niet op Youtube heb kunnen plaatsen 😉

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.