Weblog Mokka.punt.nl onder vuur

Vorig artikel Volgend artikel
-55.jpg

Google heeft naar aanleiding van een uitspraak van de Hoge Raad in de zaak Lycos een aantal webpagina’s verwijderd die bedreigingen en lasterlijke uitspraken aan het adres van Sebastiaan Beens en zijn bedrijf SVR Business bevatten. De zoekmachines kregen in juni het eerste verzoek van Beens om een aantal sites te verwijderen, momenteel lopen er nog procedures om andere sites te verwijderen.

De jonge Bredanaar kwam in 2003 in opspraak toen op net 18-jarige leeftijd zijn internetbedrijf Interpedia failliet ging. De Bredase krant BN DE STEM schreef een pagina groot artikel over de zaak waarin Beens onder andere is uitgemaakt voor "fantast"?

Hierna leek het relatief rustig rondom Sebastiaan Beens tot in 2004 een fotoshoot word gehouden in het Oosterpark in Amsterdam, een aantal dagen later ontstaat er een grote rel wanneer er niets betaald word.

Castingbureau Kitseroo doet aangifte van oplichting en andere bedrijven die meewerkte aan de shoot op 16 juni 2004 doen aangifte van oplichting door de jonge Bredanaar. Deze wordt aangehouden in het huis van zijn toenmalige partner waarna hij is vastgehouden voor verhoor, dat de zaken toen niet correct zijn verlopen vind bevestiging in het feit dat Beens 1 dag later weer vrijgelaten word door de rechtercommissaris .

De zaak geniet ook media-aandacht van de lokale krant BN DE STEM welke een stuk schrijft over de fotoshoot en de aanhouding van Beens. Hierna schieten er websites uit de lucht als mokka.punt.nl en www.listenbedrog.nl waarop Beens wordt beschuldigd van oplichting en belasterd word met titels als fantast. Al vanaf 2004 probeert Beens de sites uit de lucht te krijgen zonder enig succes.

De weblog mokka.punt.nl is anoniem en kan worden aangemaakt door iemand met een Hotmailadres. Provider GEEN PUNT uit Den Haag weigert tot op heden om IP-gegevens te overleggen zodat er maatregelen tegen de schrijvers van schadelijke berichten kan worden ondernomen. Dit tot grote woede van Beens. De politie weigert aangifte op te nemen zelfs nadat Beens in elkaar is geslagen.

Redactie : Na overleg hebben wij besloten de comments feed dicht te zetten onder dit artikel. De inhoud en persoonlijke conversaties komen niet overeen met de doelstellingen van ons Weblog. Verder laten wij weten bij welke vorm van dreigementen dan ook direct melding te maken bij justitie. Zie ook http://www.dutchcowboys.nl/disclaimer