Dit zijn de finalisten Engaging Woman Of The Year

Vorig artikel Volgend artikel
Dit zijn de finalisten Engaging Woman Of The Year

Op 31 januari 2014 vindt in de Melkweg de finale plaats van Engaging Woman Of The Year. Bijna 50 finalisten maken kans op deze prestigieuze titel. De uitverkiezing biedt vrouwen een podium die het medialandschap in de social media kleur geven en social media succesvol weten in te zetten. 

Finale in de Melkweg

Tijdens de finale in de Melkweg te Amsterdam wordt de top 10 bekend gemaakt. Deze 10 pitchen om de titel. De vakjury bestaat uit Stephan Fellinger, Lieke Lamb, Barbara Barend, Hans Molenaar, Xaviera Ringeling en Willem Sijthoff. De jury bekijkt de nominaties, de motivatie bij het nomineren, de stemmen op de genomineerden en de pitch om tot een eindoordeel te komen. 

Ruim 40 finalisten

Op basis van 87 genomineerden en 50 genomineerden waarop kon worden gestemd zijn dit de finalisten Engaging Woman Of The Year: 

Avatar Naam en @ Motivatie
EngagingWoman13 Vivian Opsteegh(@Vivops) van Social Embassy "Vivian runt een kick-ass social media-bedrijf, is daarnaast mom-of-two (I don't know how she does it?), weet haar werknemers te motiveren om constant nieuwe topideeen te bedenken en is daarnaast ook nog eens goed in slap ouwehoeren en biertjes drinken. En dan zonder dollen: haar ervaring in media is een inspiratie voor velen, denk ik zo.."
EngagingWoman13 Marrigt van der Valk (@MarrigtvdValk) van TEDxAmsWomen "Indo-Fries, geboren in Indonesië, opgegroeid in Friesland. Staat stevig in haar stilettos, is een authentieke story-teller en boeit op haar blog genaamd Van Bounty naar Mars." "Up to date with social media, trendwatcher."
EngagingWoman13 Evelien Gentis-Smit @EudiaHats) van Eudia  "Evelien zet voor haar bedrijf Eudia social media actief in. Twitter gebruikt ze om te zenden en om contacten te onderhouden. Facebook wordt goed gebruikt om de nieuwe ontwerpen en collecties te tonen. Vooral binnen Facebook is de engagement erg hoog en is er (zelfs) ook conversie op gebied van sales. Zij laat zien hoe hoeden (de core business) makkelijk gedragen kunnen worden. De accounts zijn beide zakelijk, maar worden vanuit een persoonlijke manier ingestoken/beheert. De missie van Evelien"Hoeden terug in het straatbeeld brengen" wordt bij uitstek door social media ondersteund, doordat Eudia's social media een drempelverlagende werking heeft (en zo wordt ingezet).."
EngagingWoman13 Brechtje de Leij (@BrechtjedeLeij) van Sanoma "Zij communiceert met vakkennis en humor."
EngagingWoman13 Petra de Boevere (@PetradeBoevere) van DeVuurtoren.nl/ Meisjevandeslijterij.nl "Heeft Een leven tussen flessen, het Zeeuwse hart op de tong en gaat geen discussie uit de weg. Toont überlef in de social media en heeft zichzelf als social personality weten neer te zetten."
EngagingWoman13 Helena Zanting (www.linkedin.com/in/
helenazanting
) van Veganista.eu
"Helena Zanting is simpelweg een goed mens met een overtuiging. Ze wil de wereld verbeteren door zichzelf te verbeteren. Haar opleiding als docente Nederlands gebruikt ze om mensen met een kleine beurs veganistisch te leren koken. Door dieren te schrappen uit de voedselketen van de mens hoopt zij de planeet te redden en de voedselvoorziening voor mensen te verbeteren. Een grote opgave, die ze vrolijk tegemoet treedt."
EngagingWoman13 Isabel Mosk (@IsabelMosk) van THINK! Social Media "Isabel leidt de NLe tak van het bedrijf Think! Social Media en is een held in social media verbinden aan de reis- en toerismebranche. Ze is echt een early adopter en weet gewoon ontzettend veel van het strategisch succesvol inzetten van social media. Ook laat ze zien dat ze een bedrijf kan leiden op het vlak van sales én personeel!."
EngagingWoman13 Fiona Stoop (@FionaStoop) van PintaPeople "Auteur van Twitter werkt & Een baan met social media in 90min die social media gebruikt om carrière en social media samen te laten werken. Vertelt een engaging story als social coach en helpt graag anderen een baan met de hulp van social media."
EngagingWoman13 Britt van Capelleveen (@Brittvc) van Tempo-Team "Britt is enthousiast, oprecht, lief, sexy en zakelijk tegelijkertijd en wint daarmee de business!"
EngagingWoman13 Marte van Liere (@ModerneHippies) van ModerneHippies.nl "Ik nomineer @ModerneHippies als @engagingwoman voor haar snelgroeiende en vooruitstrevende lifestyle blog modernehippies.nl #respect =D"
EngagingWoman13 Kirsten Wagenaar (@KirstenWagenaar) van Frankwatching, Communitymanagers.nl "Vertellt over en doet communitymanagement met sterke focus en overtuiging. Ze spreekt en uit social (business) intelligence en weet dit in woord en geschrift ook zo te duiden en daadwerkelijk een bijdrage te leveren aan de voortgang van communitymanagement in Nederland."
EngagingWoman13 Sanne Walvisch (@SanneW) van Genj.nl; VOGUE, Glamour, JAN, Quest. "Sanne Walvisch ís social media. Ze voelt het, ze leeft het, ze snapt het. Social media is betrokken zijn, aanvoelen en toepassen. Rots in de branding én visionair!"
EngagingWoman13 Ingred Perez (@IngridPerez ) DJ van #3FM "Ingrid groeit, heeft een show in de nacht op @3FM, betrekt haar luisteraars in de show via social media. En een tof mens!"
EngagingWoman13 Corine Zelf (@CorineZelf) van Isolease.nl "De social-media-strategie van Corine heeft ervoor gezorgd dat Andrea geholpen kon worden aan haar clusterhoofdpijn. En ze heeft het bestgelezen stuk in tijden op The Post Online geschreven, een open brief aan Mark Rutte over de situatie voor ondernemers anno 2013" "Via een zijlijn heb ik gezien hoe ongelooflijk hard zij werkt en hoe ontzettend goed en lief mens zij is. Ze heeft bijvoorbeeld een meisje met de ziekte klusterhoofdpijn geholpen om de kosten vergoedt te krijgen. De verzekering wilde in eerste instantie niets vergoeden voor de operatie en in Belgie was de behandeling erg duur. Door Corine\'s inzet en vechtlust, is de verzekering uiteindelijk toch overstag gegaan en heeft alles vergoed. En ze treed bij dit soort dingen niet in de schijnwerpers, blijft hard werken op de achtergrond." "Haar inzet op social media, voor actuele knellende zaken o.a. #hulpaanAndrea en aandacht voor het MKB." "Ze weet als geen ander van een ogenschijnlijk saaie branche iets boeiends te maken, door heel goed social media in te zetten. Daarbij is ze veel te bescheiden wanneer het gaat om de eer die haar toekomt bij het helpen van of opkomen voor anderen. Zo kwam ze op voor het MKB door Rutte op het matje te roepen en heeft ze een meisje gered door een verzekeraar te laten zwichten. Corine is t dit jaar!"
EngagingWoman13 Karin Veldhuizen (@Wcampingheeg) van watersportcampingheeg.nl "Karin is een bevlogen grassprietenverhuurder. Ze runt samen met haar man een prachtige camping in het kleine watersportdorpje Heeg. Karin is een mom-of-five (!) en werd al oma op haar 44e. De reden dat ik haar nomineer is dat ze niet alleen mij, maar ook vele anderen inspireerd dmv haar blogs, tweets en andere marketing strategien. Ze doet dit alles in haar uppie op een persoonlijke en doeltreffende manier. Een paar jaar geleden zijn ze met de camping een andere koers gaan varen. Welke meer toegespitst is op hun type gast: de paarse kampeerder. Hier verteld ze veel over in haar blogs in alle openheid. Dat haar concullega\'s haar kopieren vindt ze het beste compliment wat er is. Ik lees haar blogs trouw, met veel plezier en vormen voor mij een vorm van inspiratie."
EngagingWoman13 Brit Borg (@Brit_Borg) van Tessier.nl "Voor haar niet aflatende inzet voor alle 'vreemdelingen' kinderen Hierbij vooral de kinderen die dreigen uitgezet te worden door het strenge immigratiebeleid. Oprichtster van en drijvende kracht achter Mauro's Vrienden. Is altijd goed op de hoogte,verspreidt informatie en komt indien nodig in aktie. Zie ook https://www.facebook.com/pages/Mauros-Vrienden/300761189944545."
EngagingWoman13 Lucy Eind (@LucyEind) van Het VrouwenSysteem "Lucy lanceert vandaag het vrouwen systeem. Dit is een website systeem die super vrouw vriendelijk is gemaakt en dat terwijl alle slimme dingen die nodig zijn om veel bezoekers te krijgen er gewoon allemaal bij zitten. Daarnaast krijg je steeds nieuwe plugins (ook weer zo gemaakt dat elke vrouw het super leuk vind om het zelf allemaal te doen ipv te denken \"wow dit is te moeilijk voor mij\") zoals de mogelijkheid tot affiliates aan te maken, webinars te geven, mailinglijst op te bouwen en nog veel meer. Dat alles vanuit je site. Hoe makkelijk kan het leven van een vrouwelijke onderneemster worden? Lucy is daarnaast een jonge meid die een geweldig visie heeft, slim is, meedenkt en er voor wil zorgen dat er veel meer vrouwelijke onderneemsters succesvol gaan worden. Daarom nomineer ik haar."
EngagingWoman13 Martine de Ridder (@MrsMartine) van FAQTORi en TEDxAmsWomen "Martine is Miss Social. Ze heeft haar Twittervolgers in beweging gebracht bij het solliciteren naar haar droombaan bij Faqtori. Ze is haar startup gestart Rewear die geheel draait om de sharing economy en ze is head of social geweest bij TEDxAmsterdamWomen. Hoe meer engaging wil je het krijgen :-)."
EngagingWoman13 Jannetta Dorsman (@Jandor) van Ondernemersresultaat.nl "Jannetta is overal (alle platforms), altijd, met een mooie mix van inhoud en persoonlijkheid." "DE kanjer van de Social Media in NL!"
EngagingWoman13 Anneke Filmer (@AnnekeFilmer) zzp'er "Topvrouw! Doet ontzettend goed werk en stuurt relevante tweets.."
EngagingWoman13 Elja Daae (@Elja1op1) van Blogpraat  "Eljaa is de drijvende kracht achter Blogpraat elke maandag een trending topic op Twitter. Maar ook een Topper met haar weblog, en haar werk. Motto: Motto: Steun, gun, inspireer! En blog. Dat ook." "Trekker en social tot op het bot!"
EngagingWoman13 Sabine de Witte (@SabinedeWitte) van Sabinedewitte.nl "Sabine heeft leuke en interessante tweets, zowel zakelijk als prive. Ze heeft een blog en reist veel, geen dag is hetzelfde!"
EngagingWoman13 Gonny van der Zwaag (@Gonny) van de iPhoneclub "Gonny bewijst al meer dan 7 jaar dat je met heel veel passie, een relatief kleine staf en keihard werken zeer succesvolle, toonaangevende én winstgevende websites kunt exploiteren. Daarnaast vind ze naast die werkzaamheden ook nog tijd voor het schrijven aan een boek over Quantified Self en regelmatige blogbijdragen op Fast Moving Targets en Marketingfacts. Gonny zal zelf niet snel op de voorgrond treden of luid haar (en ons) succes verkondigen, maar wat mij betreft - en toegegeven, ik ben zeer bevooroordeeld - is haar passie en succes onderbelicht."
EngagingWoman13 Suzanne Ekel 
(@SuzanneEkel) van Newcheese.nl
"Suzanne is dé brand builder van Nederland: gedegen, snel & met flair.."
EngagingWoman13 Irena Marmelstein
(@IrenaMarmel) van FNV Bondgenoten
"Irena is een enthousiast, ervaren en professionele social media adviseur die weet te boeien en op deze manier mensen te overtuigen van onder andere het succesvol inzetten van social media." "Snel digitaal ingeburgerd in diverse Facebookgroepen van FNV. Informatief over gebruik nieuwe media voor onze Vakbond.."
EngagingWoman13

Cynthia Schultz (@MissLipgloss) van misslipgloss.nl

"Het boegbeeld van het goede gebruik van sociale media - zoals in haar geval YouTube en haar beautykanaal-. Voorbeeldig in haar attitude en is van sociale media, haar eigen kanaal naar een programma en item op TLC en RTL. Cynthia is iemand die 100% weet sociale media en moderne media in te zetten en telkens weer weet content te produceren die diverse generaties op diverse kanalen boeien. Zij is een voorbeeld voor haar generatie en ver daarbuiten!'
EngagingWoman13

TINKEBELL.
(@Looovetinkebell) van TINKELBELL artiest

"Zij ontmaskert hypocrisie door persoonlijk engagement. Ze verwart, is geweldig in media! TOP!"
EngagingWoman13 Eva Westerhoff
(@evawesterhoff) van Tolknet
"In een horende wereld, is Social Media de plek om te communiceren met iedereen die geen gebarentaal kent. Eva weet dit medium enorm goed te benutten, om mensen te wijzen op toegankelijke communicatie voor doven en slechthorenden. Want het grootste voordeel aan gebarentaal is, dat je leert hoe je zo veel mogelijk kan zeggen met zo min mogelijk gebaren. En juist die communicatie vaardigheid, weet Eva in haar Social Media gebruik optimaal te benutten! Kortom een powervrouw!"
EngagingWoman13 Karen Grace Raatsie 
(@grenzeloosmooi) is zzp'er
"Karen, moeder van 4 kinderen, inspirerende zzp-ster, keiharde werkster,lief, sociaal,super intelligent,passie,geeft mensen een goed en lekker gevoel als eigenaresse haar eigen bedrijf "Grenzeloos Mooi", door complete gezichtsbehandelingen te geven met natuurlijk producten, heeft daarna onlangs een project opgestart namelijk "Inspiration For Al\" in Uden bij "Living for All". Dit project is om ZZP-ers en enthousiaste bedrijven met elkaar te verbinden, door enkele vierkante meters te huren, hun spullen aan te bieden en met elkaar samen te werken. De officiële was onlangs op 17 novembe 2013r."
EngagingWoman13 Anna-Maria Giannattasio 
(@Puur) van annamariaheeftgelijk.nl
"Italiaans, moeder, gids en initiatiefnemer van de bekende #twitterlunch. Brengt en houdt als (twitter)gids mensen moederlijk bij elkaar."
EngagingWoman13 Archana Haarnack 
(@iArchana) van Mline
"Archana is een kei in Social Media. Vooral met Pinterest is ze onverslaanbaar." "Archana is goed op de hoogte van alles wat met social media te maken heeft en draagt het graag uit. Ze neemt deel aan diverse: blogs, pinterest, fb, twitter etc. Daarnaast heeft ze ook haar eigen websites (blog: archana.nl,www.archana.nl, div games en nog veel meer)."
EngagingWoman13 Corinne Keijzer  
(@CorinneKeijzer) van CorinneKeijzer.nl
"Fanatieke, energieke social media expert met een focus op LinkedIn en Facebook. Ze blogt, verbindt, inspireert en verrast met haar handleiding LinkedIn. Zij draagt de dagelijkse kracht van social media uit!"
EngagingWoman13 Maaike Gulden  
(@MaaikeGulden) van TheMarketingFactory.nl
"Nieuwsgierige marketingadviseur gericht op social media strategie, fanatiek blogger en kennisdeler en een energie kracht achter SMC076."
EngagingWoman13 Mirjam Gootjes  
(@MirjamGootjes) van MirjamGootjes.nl
"Mirjam is een gedreven ge-integreerd denker die van verbinden, communicatie en social haar beleving heeft gemaakt. En die beleving deelt ze op persoonlijke titel. It is not what you offer, it's WHO you are!"
EngagingWoman13 Ebru Umar  
(@Umarebru) van onder andere Metro en GeenStijl.nl
"Auteur, columnist, Ebru doet waar sociale media voor is gemaakt. Zij daagt uit, deelt open haar mening, gaat dialogen en harde discussies aan en toont inzichten in maatschappelijke issues. Een vrouw met lef en aanwinst voor het open eerlijke medialandschap. You love or hate Ebru!"
EngagingWoman13 Dina-Perla Marciano  
(@DinaPerla) is zzp'er.
"Onafhankelijk en op eigen kracht werkt zij aan communicatieprojecten. Pittige miracle worker zonder blabla die resultaten boekt. Dagelijks via de online kanalen actief, met een heldere visie voor de toekomst. Geeft veel terug en staat klaar voor de mensen om haar heen."
EngagingWoman13 Doenja Hagtingius 
(@Doenja) van Bluellamaa en TEDxAmsWomen
"Doenja is een succesvol social media strateeg met gevoel voor humor!"
EngagingWoman13 Eva van Zeeland
(@MissNatural) van Miss Natural
"Eva van Zeeland is oprichter van het boeiende Miss Natural en doet 'naturel' aan een gezonde storytelling en helpt duizenden vrouwen! Zij zet Twitter, Facebook en haar site(s) optimaal in om de organisatie te steunen."
EngagingWoman13 Marietje Schaake
(@MarietjeSchaake) van Member of European Parliament (D66/ALDE Group) en marietjeschaake.eu
"Marietje maakt een sociale brug tussen haar werkzaamheden voor het Europees Parlement en de commissie waarin zij zitting heeft. Op haar blog en onder andere via Twitter maakt ze met een diversiteit aan content haar werkzaamheden en de insteek van het EP helder, begrijpelijk en inzichtelijk."
EngagingWoman13 Renate Wijma
(@RenateWijma) van Tweetkliniek
"Renate is een social zorggoeroe en initiatiefnemer van de Twitterkliniek en doet veel Social Media in Zorg. Haar passie voor haar werk uit ze overtuigend in de social media en in haar optredens! Begin 2013 stond zij nog 7e op de lijst van social influencers in Nederland (Coosto)."
EngagingWoman13 Jeanet Bathoorn (@JeanetBathoorn) van  JeanetBathoorn.nl "Jeanet is erkend social influencer en eet, drinkt, schrijft en spreekt over social media. Zij is specialist op gebied van Social in Business en draagt dit in veel social media kanalen uit!"
EngagingWoman13 Janneke Nijboer (@Tjanneke) van Bermoogst.nl "Eigenzinnige Contextueel Pastoraat die social media goed gemixt weet in te zetten met het uitdragen van haar geloof. Janneke is oprecht en echt."
EngagingWoman13 Brenda van de Wal (@BrendavandeWal) van iWink "Brenda is nuchter, contentstrateeg, accountmanager en recenseert met passie op Anneliesje.nl. Tevens co-organisator van #SMC050."
EngagingWoman13 Heleen van Lier (@HeleenvanLier) van de Volkskrant "Weet proactief en met bewezen lef oude media weer nieuw en engaging te maken. Is social-mediaredacteur @volkskrant. Heleen is snel, verleidelijk, gebruikt de sociale media bij haar redactie- en buzz-werkzaamheden en altijd aanwezig op de juiste social place. Ze weet content en channels optimaal te benutten en maakt de Volkskrant al jaren social engaging."
EngagingWoman13 Sandra Vogelaar (@SandraVogelaar) van creative-visions.eu "Realist en gedragsdeskundig. Ze blogt en gebruikt twitter in positieve zin. Zij daagt uit, ze deelt en leert en ze is eerlijk"
EngagingWoman13 Babs Sturkenboom
(@AskBabs) is zzp'er
"Passie voor tech, marketing en iinternet. Praat over connecties maar doet het vooral in de praktijk. Happy social en behulpzaam. Haar motto: wie niet mee gaat met de tijd, gaat mettertijd!"
EngagingWoman13 Marjolein Denekamp
(@MDenekamp) van de Conversationwave.nl 
"Omdat ze inzicht, invloed en inspiratie heeft!"
EngagingWoman13 Leonie Lindeboom
(@LeonieLindeboom) van Monsterboard
"Weet in een lastige tijd en economie als begaan Monster-coach het verhaal te vertellen van Monsterboard en vooral hoe zij met de crisis en nieuwe arbeidsmarkt om gaan. Op een natuurlijke manier betrekt zij haar social media crowd."
EngagingWoman13 Claartje Visser
(@ClaartjeVisser) van ClaartjeVisser.nl
"Claartje heeft een passie voor communicatie, marketing en social media, in combinatie met de drive om haar praktische kennis te delen."

Meer content

Patrick Petersen

Patrick is auteur, internet-ondernemer, spreker, docent en fanatiek blogger.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies