Media19.08.2011

Einde voor VKBlog


einde-voor-vkblog.jpg
einde-voor-vkblog.jpg

VKblog gaat stoppen. De “dat meen je toch niet serieus” reden is dat Volkskrant helaas niet meer de aandacht en technische ondersteuning kan bieden die het vereist, ahum.

In de nacht van zondag 21 op maandag 22 augustus gaat het blognetwerk van de Volkskrant definitief offline. Vanaf dinsdag 23 augustus kunnen de dan “oud VKBloggers” een weblog aanmaken op Weblog.nl. Nadat deze geactiveerd is, kunt je daar onder ‘Plugins’ je volledige VKblog-archief overzetten naar het nieuwe weblog met behulp van de ‘VKblog.nl import plugin’. (Inloggen doe je mbv van je oude VKblog-account).

We hebben ooit zelf ook een VKBlog voor Dutchcowboys gemaakt. In m’n allereerste post heb ik toen geschreven “Ik weet werkelijk niet of we de ambities hebben hier veelvuldig te gaan posten”. Het antwoord kwam na 4 postings op maandag 19 september 2005, dat was de datum dat ons laatste bericht daar werd geplaatst. De ambitie was snel verdwenen en alle aandacht ging terecht naar ons eigen blog.

Toch verdient de Volkskrant credits dat zij in 2005 de moed had om zelf met een blognetwerk voor de lezers te komen. Dat het nu stopt zal ongetwijfeld andere reden hebben als alleen aandacht en jammer voor iedereen die er al die jaren energie heeft ingestopt. Volkskrant toch bedankt voor jullie bijdrage aan het Nederlandse blogwereldje. In 2011 krijg je daarvoor een +1