Media04.10.2008

Teenage Entrepeneurs verkopen Amiz.fr


teenage-entrepeneurs-verkopen-amiz-fr.jpg
teenage-entrepeneurs-verkopen-amiz-fr.jpg

Op hun blog noemen ze zichzelf “Teenage Enterpeneurs”. En de oprichters van www.Amiz.fr, Sebastiaan Moeys (19) and Tijmen Crone (20) zijn dat natuurlijk ook. Inmiddels hebben deze “jonkies” echter al wel hun eerste “big” internetdeal achter de rug en verkochten zij hun succesvolle initiatief aan het Franse Steek SA.

De social media site Amiz.fr heeft in Frankrijk meer dan twee miljoen leden en werd in 2006 na het beeindigen van hun studie opgericht. Steek heeft inmiddels een officieel persbericht gepubliceerd. Wat Steek (gespecialiseerd in online storage services voor o.a. ISP’s) precies wil met de acquisitie is niet helemaal duidelijk. Christophe Camborde, CEO van het Franse bedrijf “Amiz.fr brings greater end-user exposure to online storage related services. We believe the technical synergies are awesome and can greatly benefit our ISP customers”.

Wouter Broekhof (Wakoopa) schreef in zijn mail over deze acquisitie “Nederlands succes zie je niet zo vaak langskomen en is goed voor het image van de Nederlandse start-up-sphere“. Ik denk dat hij daar helelmaal gelijk in heeft. Hoeveel geld de beide succesvolle jonge ondernemers hebben over gehouden aan deze deal is niet bekend, en dat is eigenlijk maar goed ook.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.