Studie: mensen skippen video als 'ie niet start binnen 2 seconden

Studie: mensen skippen video als 'ie niet start binnen 2 seconden

Betere internetverbindingen en meer content op het internet zorgen ervoor dat mediabedrijven video veranderen in één van de belangrijkste inkomstenbronnen. Maar om succesvol te zijn, is het belangrijk dat ze hun kijkers op een snelle manier kunnen bereiken. Een nieuw onderzoek laat wat feitjes en grafiekjes zien over hoe lang kijkers van plan zijn om te wachten bij het kijken van een filmpje op het internet.

Traditionele vormen van online adverteren brengen steeds minder geld in het laatje, maar video is een aantrekkelijke mediavorm voor mediabedrijven en andere adverteerders. Het zorgt voor een langere betrokkenheid en hogere advertentieprijen, maar het is ook een uitdaging om alles te kunnen laten werken. De nieuwe studie laat zien dat snellere internetverbindingen ervoor hebben gezorgd dat internetgebruikers steeds ongeduldiger worden en dat ze de video uitschakelen als 'ie niet laadt binnen twee seconden. 

screen-shot-2012-11-09-at-12-38-27-pm

Het onderzoek komt van Ramesh Sitaraman, een computerwetenschapper van de UMass Amherst. Zijn studie omvat data die 23 miljoen views representeert van ongeveer 6,7 miljoen unieke bezoekers. De studie laat ook nog zien dat het afhankelijk is van de verbinding hoe snel gebruikers een bepaalde video zullen gaan afsluiten. Vreemd genoeg zijn mobiele gebruikers wel erg geduldig.

screen-shot-2012-11-09-at-1-02-08-pm 

Reacties (2)

  • Jan

  Mooi artikel; ik vraag me af of dit dan ook geldt voor leaders die langer dan 2 seconden duren. Persoonlijk probeer ik die altijd door te spoelen of te skippen naar het begin van het actual filmpje...

  Wo 14 nov 2012, 13:16 [reply]

  • J. Ketting

  Op zich kan ik wel geduld opbrengen voor reclame vooraf.
  Maar ik vind wel dat reclame niet overal gepast is, zoals serieuze nieuwsberichten aangaande rampzalige gebeurtenissen.

  Do 15 nov 2012, 01:22 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines