Wappzapp, TV kijken met óf op je iPad

Een avondje TV kijken leert al snel dat er niet altijd iets op de TV is wat jij interessant vindt. Nu kun je natuurlijk een film of serie downloaden, echter kun je ook snel een avond vullen met filmpjes van bijvoorbeeld YouTube. Alleen, wat is nu echt interessant om te bekijken? Wappzapp biedt hier de uitkomst door interessante content te filteren en je de mogelijkheid te geven deze zelfs op je TV te bekijken.

Wappzapp, TV kijken met óf op je iPad

Wappzapp is een iOS-applicatie ontwikkeld op Nederlandse bodem. De developer Wienke heeft de app in goed één maand gebouwd. Op het moment is het vooral zaak om ervoor te zorgen dat de app vlekkenloos blijft werken en om er nieuwe functionaliteiten aan toe te voegen. Momenteel serveert Wappzapp video's vanuit uitzendinggemist.nl, SBS6, Veronica, NOS, Vimeo en YouTube.In de toekomst worden hier zeker nog andere bronnen aan toegevoegd.

Wappzapp kan als stand-alone app gebruikt worden, maar je kunt de app ook koppelen met een smart TV of bijvoorbeeld je computer. Je gebruikt Wappzapp dan als afstandbediening. Wappzapp is vooral bedoeld om de gebruiker te voorzien van interessante content, zonder dat deze gebruiker de weg kwijt raakt.

Wappzapp probeert gebruikers ook bekend te maken met content van bijvoorbeeld TED talks, EPIC meal time, Vimeo Inspiration en nog veel meer. 30% van de Wappzapp gebruikers is fanatiek gebruiker geworden. Zij gebruiken 2 tot 3 keer per week de app, met een gemiddelde van een half uur per keer. 

De content wordt nog niet automatisch gecureerd. Het team achter Wappzapp stelt vast welke content relevant en interessant is. Dit process wordt in de toekomst volledig geautomatiseerd maar voor nu is er gekozen voor een handmatig process. Bij de handmatige selectie speelt ook het verrassingselement een rol. Waar bij tweets en dergelijke puur met een algoritme gewerkt wordt, kan er nu nog wel eens een grappige video tussengeplaatst worden die normaal niet in de lijst zou staan.

Door je Facebook account te koppelen kun je zien wat je vrienden bekijken en je favorieten opslaan. Het hebben van een Facebook-account is niet noodzakelijk maar staat het je wel toe om je favorieten op te slaan. 

wappzappTV2

Binnen de app bestaat de mogelijkheid om video's te bekijken op basis van een categorie. Hierdoor kun je heel eenvoudig muziekvideo's of concerten bekijken of alleen nieuws. Door de eenvoudige manier van content tonen, kan er binnen twee stappen een video worden bekeken. Daarnaast kun je ook de video's van een specifieke aanbieder bekijken. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld alle NOS uitzendingen wilt terugkijken. Deze aanbieder kun je ook toevoegen als favoriet. Je ziet dan menteen of er een nieuwe aflevering beschikbaar is. 

Voor nu is de app enkel beschikbaar voor iOS maar in de toekomst worden zeker ook andere platformen benut. Denk hierbij aan Android, Google TV, Apple TV, de nieuwe televisie's van Samsung, Panasonic maar ook je webbrowser.

De Wappzapp-app voelt bijzonder compleet aan. De app start snel op en het koppelen van de app aan bijvoorbeeld je PC is zeer eenvoudig. Binnen enkele minuten zat ik dan ook filmpjes te kijken op mijn computerscherm terwijl ik de app gebruikte als "TV-gids".

wappzappTV

Download nu Wappzapp op je iPad of iPhone.

Tags: ios, ipad, iphone, smart tv
2 - Wappzapp Promotie filmpje

Inhoudsopgave: Wappzapp, TV kijken met óf op je iPad

Wappzapp, TV kijken met óf op je iPad
 1. Wappzapp
 2. Wappzapp Promotie filmpje

Reacties (7)

  • Henk

  Wat is dit gaaf zeg! Flipboard voor video - maar dan leuker! Ga zo door beste ontwikkelaars!

  Vr 13 jul 2012, 18:01 [reply]

 • Erg leuke app en werkt ook prima met Apple tv. Bedankt voor de tip!

  Zo 15 jul 2012, 09:03 [reply]

  • Jorik

  Super goeie App! Tegenwoordig gebruik ik mijn TV met name om via deze App mijn eigen gekozen programma's achter elkaar te bekijken! Tijdbesparing en wegnemen van irritatiefactortje (lange reclames).

  Zeker de moeite waard om te downloaden!

  Di 24 jul 2012, 13:58 [reply]

  • Bert

  Help hoe krijg ik de boel gekoppeld heb alles goed gelezen maar krijg nergens de koppelcode te zien . Heb ik toch iets over het hoofd gezien is er een storing of ligt het aan mijn apparatuur ? Wie kan mij helpen

  Ma 17 dec 2012, 11:57 [reply]

  • patricia

  klopt is storing moet vanavond verholpen zijn

  Ma 17 dec 2012, 13:10 [reply]

  • Ton Bergsma

  Ik heb een smart tv van LG. Krijg wel door dat mijn ipad met de tv is gekoppeld, maar krijg geen beeld. Wat gaat er fout?

  Gaarn bericht,
  Met vriendelijke groet,
  Ton Bergsma

  Vr 22 mrt 2013, 22:43 [reply]

  • Dennis

  Heb alles gedaan zoals beschreven krijg alleen geen koppelcode Op de website klopt dit?

  Vr 3 jan 2014, 20:34 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines