Video19.04.2008

Gerard Dielessen: NOS digitaal langs de afgrond


Gerard Dielessen is directeur NOS. Hij praat (15m) over de wereldkampioenschappen voetbal en olympische spelen content die door de NOS in HD kwaliteit zal worden doorgegeven en hoe hij John de Mol dankbaar is voor zijn interventie in het nationale voetbal.

De NOS is als eerste nationale omroep nu compleet overgeschakeld naar digitale productie hetgeen bijzonder veel aanloopproblemen heeft veroorzaakt. De compleet ingerichte HD studio zal deze zomer nog niet gebruikt worden.

Er zijn 12 HD kanalen die uit Beijing komen en die beschikbaar komen voor de internet gebruiker of voor digitale tv indien de kabelaars opschieten en hij is nu enthousiast hoe bv Roeland Stekelenburg alle mogelijkheden van de nieuwe media aan het uitbuitten is.

De 2e reorganisatie was de overschakeling naar multimedia uitzenden. De afdelingen Nieuws en Sport hebben nu elk 1 baas waaronder Radio, TV en internet nu vallen en worden onderling gecoordineerd. Van 6 bazen terug naar 2. Werkt dat nu? Web 2.0 en de interactie met de kijker is voorzichtig gestart met een aantal weblogs.

Hij eindigt hij met de discussie over geld en hoe er nu 5 maal zoveel televisie wordt gemaakt voor hetzelfde geld als 10 jaar geleden en zijn mening over de nieuwe baas van de publieke omroepen Henk Hagoort. Gerard Dieliessen was hoofdredacteur van Nova, StudioSport en kwam uit de stal van het utrechts nieuwsblad

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.