7-1 nederlaag van Brazilië verbreekt het aantal tweets per minuut (TPM) record

Vorig artikel Volgend artikel

Eerder dit WK werd tijdens Brazilië - Chili het aantal tweets per minuut record verbroken. Niet heel verrassend heeft de flinke nederlaag van het thuisland gisteren tegen Duitsland (1-7) ervoor gezorgd dat dit record wederom is verbroken.

De goal van Sami Khedira in de 29e minuut zorgde voor een nieuw record van 580.166 tweets per minuut, tijdens de wedstrijd Brazilië - Chili was het record neergezet op 389.000 tweets per minuut, dat is dus gelijk flink verbroken.

De voor Brazilië dramatische halve finale was goed voor in totaal 35,6 miljoen tweets. Tijdens de wedstrijd tegen Chili waren dat er nog 16,4 miljoen.

Nieuw aantal tweets per minuut record

Via Twitter Data nog wat stats:

Brazilië werd voor rust finaal weggespeeld. Binnen 30 minuten had Duitsland er al 5 inliggen. Via deze heatmap zie je goed hoe Twitter "ontploft" bij de 0-5 van Khedira.