Social Media20.03.2010

Populairste tweets bovenaan in Twitter search results


populairste-tweets-bovenaan-in-twitter-s.jpg
populairste-tweets-bovenaan-in-twitter-s.jpg

Het lijkt erop dat Twitter werkt aan de volgorde van zoekresultaten om de meest populaire tweets eerst te tonen. Taylor Singletary kondigt de wijziging van de zoek-API van Twitter aan in een post op de developer Google Group. ‘This is a beta project, but an important first step to surface the most popular tweets for users searching Twitter.’ aldus Singletary.

Het is nog niet duidelijk hoe Twitter gaat bepalen welke tweet het meest populair is. Als dat gebeurt op basis van het aantal retweets klinkt dat logisch, maar is het vooral in het voordeel van de Twitter-grootgebruikers met veel volgers. Zou het dan niet beter zijn om het aantal clicks te meten en op basis daarvan de populariteit te bepalen? En hoe gaat Twitter om met de populairiteit van diegene die de originele tweet plaatste? Krijgt iemand die retweet en meer followers heeft, meer populariteit dan de eerste persoon die de tweet plaatste? Wie zal het zeggen.

Het lijkt er op dat Twitter een mix gaat maken van populairste tweets en de huidige sortering op basis van datum en tijdstip zoals die nu is. Hoe dan ook is het niet verkeerd dat Twitter nadenkt over zoekresultaten. Google heeft het highlighten van populaire tweets al meegenomen in haar realtime search. Nu is het tijd voor Twitter om datzelfde te doen.

[Via]