Startups02.12.2013

Startupbootcamp NFC & Contactless Demo Day op 17 januari


Op 17 januari 2014 zal de Startupbootcamp NFC & Contactless Demo Day plaatsvinden in het ABN AMRO hoofdkantoor aan de Amsterdamse Zuidas. Tijdens het evenement zullen de 10 deelnemende startups aan meer dan 350 investeerders hun visie en bedrijf presenteren. De startups die deelnemen aan Startupbootcamp NFC & Contactless hebben allemaal producten gebaseerd op draadloze en interactieve technologie. Zij richten zich op markten als:  the Internet of Things, Online & Mobile MarketingSports analyticsRetail & Loyalty SystemsSmart City & Securityde Huisdieren IndustrieVeiligheid voor kinderen en de Food Industrie. 

De startups, afkomstig uit 7 landen, zijn geselecteerd uit ruim 250 aanmeldingen. Zij hebben het intensieve 3 maanden durende mentor gedreven programma doorlopen. Bij Startupbootcamp zijn de bedrijven geholpen met het ontwikkelen en optimaliseren van hun product, technologie, business propositie, team en go to market strategie. Dit alles onder begeleiding van 150+ Startupbootcamp mentoren, partners en potentiële nieuwe klanten. Op Demo Day delen zij hun ambities met aanwezige investeerders, mentoren en partners van Startupbootcamp.

startupbootcamp-nfc-contactless-demo-day.jpg
startupbootcamp-nfc-contactless-demo-day.jpg

De alumni van de 2 voorgaande programma’s van Startupbootcamp in Amsterdam hebben een funding score van 95%. Op 17 januari ligt de lat voor de deelnemers aan Startupbootcamp NFC & Contactless dus hoog.

John Staunton, CEO van Buzzoek en deelnemer Startupbootcamp NFC & Contactless: “We kijken enorm uit naar Demo Day, want dat is het moment waar we al die tijd hard voor werken. We worden drie maanden lang dagelijks begeleid en uitgedaagd op ieder aspect van ons bedrijf en we zijn gestimuleerd om het onmogelijke mogelijk te maken. Het is fantastisch om straks op het podium te staan om te laten zien wat we bereikt hebben. De druk is hoog maar wij hebben er vooral heel veel zin in, we zijn er klaar voor.” Buzzoek wist voorafgaand aan de start van Startupbootcamp al $150.000 aan financiering bij zogenaamde “angel investeerders” op te halen.

Klaas Knot, President van De Nederlandsche Bank, en Gerrit Zalm, CEO van ABM AMRO, zijn op 17 januari a.s. aanwezig bij Demo Day, respectievelijk in de rol van keynote spreker en openingsspreker. Patrick de Zeeuw, medeoprichter en CEO van Startupbootcamp Amsterdam:  “We zijn vereerd dat deze heren aanwezig zullen zijn. Beide horen bij de top van hun vakgebied en zijn belangrijke vertegenwoordigers van ‘de BV Nederland’. Tech startups spelen een cruciale rol bij de ontwikkeling van onze economie. Ieder jaar weer is Demo Day een hoogtepunt voor onze startups. En keer op keer worden onze verwachtingen overtroffen.”

De deelnemers van Startupbootcamp NFC & Contactless die zichzelf zullen presenteren op Demo Day zijn: Beestar, Buzzoek, MobyPark, Relayr, Tag’by,TagaPet, TagTagCity, TapTrack, Watcherenterprises en YES.TAP.