Startups02.04.2013

SocialExpress haalt kwart miljoen aan kapitaal op


socialexpress-haalt-kwart-miljoen-aan-ka.jpg
socialexpress-haalt-kwart-miljoen-aan-ka.jpg

Startupbootcamp-alumnus SocialExpress, een tech starter op het gebied van social media rapportages, heeft € 250.000 aan startkapitaal opgehaald bij enkele grote Europese investeerders. De 1 jaar oude startup, die werd opgericht door de Kortrijkse student Ivo Minjauw, heeft een innovatieve technologie ontwikkeld, waarmee social media managers inzichten over online conversaties omtrent merken en producten op een zeer efficiënte manier rapporteren naar alle belanghebbenden binnen een organisatie.

Heel gemakkelijk en snel kunnen visueel aantrekkelijke rapportages gebouwd worden met een drag-and-drop functionaliteit. Het platform haalt data van sociale netwerken, maar haakt ook in op verschillende andere social CRM-platformen. Aangezien elke afdeling binnen een groot bedrijf verschillende behoeften en KPI’s heeft, vergt het voor marketeers heel veel tijd en gezwoeg om op maat gemaakte rapportages te bouwen die alle interne stakeholders tevreden stellen. SocialExpress brengt daar verandering in.

De startup was eerder al uit 400 startups wereldwijd geselecteerd om deel te nemen aan Startupbootcamp Amsterdam. Ondertussen lopen er al gevorderde gesprekken met internationale banken, hotelketens en vliegtuigmaatschappijen. Het team is uitgebreid met ontwikkelaars, waaronder de award winnende Niels Dequeker. Hij gaat de onderneming mede leiden aan de technische kant.

Recent werd de kapitaalinjectie van 250.000 euro officieel rondgemaakt, waardoor de benodigde financiering voor de toekomstplannen is verzekerd. Deze strategische investering wordt gebruikt om de productontwikkeling en go-to-market verder te ondersteunen.

Ivo Minjauw, de oprichter en CEO, koos voor een select groepje investeerders:

· Arco Van Nieuwland (oprichter beursgenoteerde Exact Software en Yuki.nl)
· Lucas Brentjens (ex-CEO beursgenoteerde Exact Software en Yuki.nl)
· Kristof Vereenooghe (oprichter / CEO LUMA Marketing Technologies)
· Chang Ng (CEO Mconomy / Vitulum Ventures)
· Erwin van der Veen (Veenster / Vitulum Ventures)