Peerby gedeeld tweede op Postcode Lottery Green Challenge in NY

Peerby gedeeld tweede op Postcode Lottery Green Challenge in NY

De Amsterdamse ondernemer Daan Weddepohl heeft met zijn duurzame initiatief Peerby de gedeelde tweede plek van de International Postcode Lottery Green Challenge gewonnen. De prijs, een geldbedrag van € 100.000,- werd zondagavond uitgereikt in New York als onderdeel van het Clinton Global Initiative. Deze conferentie van wereldleiders wordt jaarlijks georganiseerd door ex-president Bill Clinton met als doel praktische oplossingen voor prangende globale problemen te vinden.

"Een achtste deel van alle CO2 emissie in de wereld komt van de productie van consumptiegoederen. Door spullen te delen met elkaar hoeft er minder geproduceerd te worden. Het is dus goed voor het milieu, goed voor je buurt en goed voor je portemonnee," zegt Daan. Met het winnen van de eerste prijs weet Daan met zijn team niet alleen € 100.000,- binnen te slepen; hij wordt ook geholpen door het netwerk van de United Postcode Lotteries, dat zich gesteund weet door mensen als Richard Branson en Bill Clinton.

Daan vervolgt: "Het is natuurlijk fantastisch om tot de laatste 3 van de 509 internationale inzendingen te horen. Peerby is pas sinds een paar weken door heel Nederland te gebruiken en nu hebben we zo'n mooie prijs gewonnen ook! Met het geld gaan we programmeurs in dienst nemen om Peerby nog gebruiksvriendelijker te maken. Daarnaast hebben we genoeg middelen om Peerby binnenkort bekend maken in Nederland en de rest van de wereld. Maar nu eerst even onze roes uitslapen!"

Voorzitter van de Green Challenge jury José María Figueres Olsen prijsde Peerby in zijn speech om het feit dat Peerby op een aantrekkelijke manier gemeenschapschapsvorming stimuleert en CO2emissie reduceert. Finaliste Molly Morse (Verenigde Staten) won de eerste prijs met haar bedrijf Mango Materials dat met behulp van bacterien methaan in plastic omzet. En Nick Gerritsen van CarbonScape (Nieuw Zeeland) heeft net als Peerby met een tweede plaats een bedrag van 100.000 euro voor hun groene plan gewonnen.

De Postcode Lottery Green Challenge
Met de Postcode Lottery Green Challenge daagt de Internationale Postcode Lotterij jaarlijks mensen overal ter wereld uit om een duurzaam, innovatief en schaalbaar ondernemersplan te ontwikkelen. Dit jaar kwamen er 509 inzendingen binnen, waarvan er zes zijn genomineerd. De zes genomineerden presenteerden maandag 17 september hun groene plan voor de internationale vakjury tijdens PICNIC Festival 2012 in Amsterdam. Drie groene ondernemers gingen door naar de finale in New York.

89518-green_challenge_170912-398-original-1348402144

990c78dc838ebaa903d28fa034e74ea8bd4869f1_360080_90_90_1Jeroen de Hooge

Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Mobilecowboys & Stylecowboys. Voor alle vragen (van adverteren tot content) omtrent Dutchcowboys, een van de andere blogs kan je mailen naar Jeroen@Dutchcowboys.nl of neem contact op via Twitter / LinkedIn.

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines