Technology23.04.2012

Adobe lanceert Creative Suite 6 (o.a. nieuwe Photoshop & Illustrator) en Creative Cloud


Adobe heeft vandaag de nieuwste Creative Suite en de langverwachte Creative Cloud gepresenteerd met nieuwe versies van 14 CS6-producten en vier Creative Suites, Adobe Creative Suite 6 Design & Web Premium, Adobe Creative Suite 6 Design Standard, Adobe Creative Suite 6 Production Premium en Adobe Creative Suite 6 Master Collection.

Door een lidmaatschap af te sluiten op Adobe’s Creative Cloud, kunnen gebruikers elke nieuwe Creative Suite 6-applicatie downloaden en installeren. Creative Cloud integreert ook de Adobe Touch Apps in het dagelijkse werk, introduceert cloud-gebaseerde synchronisatie- en opslagmogelijkheden en maakt het publiceren van apps en ‘indrukwekkende’ web-ervaringen mogelijk.

De performance- en workflow-verbeteringen in Photoshop CS6, InDesign CS6 en Illustrator CS6 moeten sterke tijdbesparingen binnen print-, web- en mobile-projecten gaan bieden.

adobe-lanceert-creative-suite-6-o-a-nieu.jpg
adobe-lanceert-creative-suite-6-o-a-nieu.jpg
  • Binnen Photoshop CS6 kunnen designers profiteren van een zeer goede performance, versterkt door de Adobe Mercury Graphics Engine, die zorgt voor directe visuele resultaten bij populaire bewerkingstools zoals Liquify, Puppet Warp, Transform en Lighting Effects.
     
  • Adobe heeft de Content-Aware-mogelijkheden verder uitgebreid met de nieuwe Content-Aware Patch en Content-Aware Move.
     
  • Illustrator CS6 bevat een nieuwe, moderne interface en wordt geleverd met veel prestatiewinst en een reeks van nieuwe features en verbeterde tools, inclusief een nieuwe Image Tracing Engine, Pattern Creation en de Gradient Strokes-optie. Het nieuwe Adobe Mercury performance-systeem biedt snelheid en stabiliteit en bevat 64-bit ondersteuning voor zowel Mac OS als Windows.
     
  • InDesign CS6 blijft naam maken op het gebied van publishing. De nieuwe Adaptive Design Tools – Alternate Layout, Liquid Layout, Content Collector Tools en Linked Content – stroomlijnen de creatie van meerdere layouts van een enkele contentset.
     
  • Naast Adobe Creative Suite 6 en Creative Cloud, lanceert Adobe ook Adobe Muse™. Dit is een geheel nieuwe tool waarmee designers HTML5-websites kunnen creëren en publiceren zonder code te schrijven. 

Innovatieve nieuwe workflows en mogelijkheden binnen Adobe-tools vereenvoudigen het creatieve proces voor de moderne webdesigners, -ontwikkelaars en interactieve professionals.

  • Webprofessionals kunnen HTML5-animaties, ontwikkeld met Adobe Edge Preview,  integreren binnen hun Dreamweaver-projecten.
     
  • Dreamweaver CS6 komt tegemoet aan de uitdagingen van responsieve webontwerpen doordat hiermee vloeiende grid-ontwerpen zijn te maken die het lastige, handmatige proces van creëren en configureren van afzonderlijke CSS-gebaseerde interfaces voor telefoon, tablet en desktop vervangt.
     
  • Door directe integratie met de recent aangekondigde PhoneGap Build-dienst kunnen webprofessionals native mobiele applicaties bouwen voor meerdere platforms.
     
  • Gebruikers van Flash Professional CS6 kunnen hun vaardigheden eenvoudig vertalen en toepassen in HTML5 door gebruik te maken van de Flash Professional Toolkit voor CreateJS. Designers kunnen met Flash Professional CS6 ook opwindende en impactvolle gamingervaringen creëren. De oplossing biedt uiteenlopende verbeteringen, waaronder de mogelijkheid om sprite-sheets  te genereren die workflows en prestaties verbeteren.
     
  • Vooraf gebouwde native extensies en nieuwe pakketopties die gebruikmaken van de nieuwste Adobe Flash Player- en AIR-runtimes helpen bij het vereenvoudigen van app-levering aan Android- en iOS-apparaten.

De tools binnen de Adobe Creative Suite 6 Production Premium zijn de nieuwe standaard in professionele video. De tools zijn herontworpen door en voor video-editors en bevatten veel performance-verbeteringen.

  • Adobe Premiere Pro bevat veel nieuwe features en een nieuwe editing-omgeving en is de hub van iedere professionele video-workflow. De krachtige Adobe Mercury Playback Engine ondersteunt nu OpenCL op MacBook Pro’s.
     
  • After Effects CS6 is sneller en responsiever dan ooit. Met Global Performane Cache worden previews opgeslagen en zijn direct klaar om te gebruiken. Dit levert veel tijdbesparing op bij het wisselen tussen projecten.
     
  • Geheel nieuwe producten binnen Production Premium zijn Adobe® Prelude™ CS6 en Adobe SpeedGrade. Prelude CS6 stroomlijnt workflows voor het vastleggen en labellen van beelden in post-productie. Adobe SpeedGrade bevat krachtige afwerkingstools voor het afwerken van film en het schakeren van kleuren.
     
  • Adobe Audition CS6 accelereert post-productie van audio: het real-time rekken van een clip vereenvoudigt het uitvoeren van een passende edit. Automatic Speech Alignment introduceert een krachtige nieuwe engine voor automatische dialooganalyses.
     
  • Een nieuwe API voor hardware-integratie – Adobe Mercury Transmit – biedt broadcast video-monitoring de mogelijkheid om direct verbinding te leggen met de Mercury Playback Engine via third-party kaarten van AJA, Blackmagic Design en Matrox.

Het lanceringevenement van Adobe Creative Cloud en CS6 is morgen (24 april) live online te volgen op vanaf 16.00 uur via http://www.adobe.com/go/createnow_nl?sdid=JSVNM. De presentatie is via dezelfde link later terug te kijken.

Adobe Creative Suite 6 producten en Adobe Creative Cloud zullen naar verwachting binnen dertig dagen leverbaar zijn en kunnen per direct besteld worden. Adobe blijft 14 individuele CS6 point producten en vier Creative Suites aanbieden voor verkoop: Adobe Creative Suite 6 Design & Web Premium (€2.199,-), Adobe Creative Suite 6 Design Standard (€1499,-), Adobe Creative Suite 6 Production Premium (€2.199,-) en Adobe Creative Suite 6 Master Collection (€2999,-). Upgrade-prijzen zijn van toepassing op bestaande klanten.

Het Adobe Creative Cloud-lidmaatschap voor individuele gebruikers is €49,99 per maand, gebaseerd op een jaarabonnement en €74,99 per maand, gebaseerd op een maandabonnement. Adobe biedt tevens een speciale introductieprijs van €29,99 per maand voor individuele gebruikers van CS3, CS4, CS5 en CS5.5. 

Verder lezen over Adobe

Adobe geeft indrukwekkend voorproefje van AI in videobewerking

Adobe maakt het mensen die video's bewerken steeds makkelijker: ze kunnen nu hele objecten veranderen, verwijderen of erbij zetten in hun video. En er is meer.

Online15.04.2024

Adobe geeft indrukwekkend voorproefje van AI in videobewerking

​Canva neemt Affinity over: Adobe mag wel oppassen

De populaire designtool Canva doet een grote overname: Affinity. Misschien zegt Canva je meer dan Affinity, maar het betekent vooral dat Adobe moet gaan oppassen. Affinity maakt namelijk dezelfde soort producten als Adob...

Online27.03.2024

​Canva neemt Affinity over: Adobe mag wel oppassen

Adobe Project Music GenAI Control is de Photoshop voor muziek

Project Music GenAI Control wordt al gekscherend de ‘Photoshop for Music’ genoemd. Deze nieuwe experimentele tool van Adobe Research is zo ontwikkeld dat de manier waarop je gemaakte audio en muziek kunt creëren en...

Technology01.03.2024

Adobe Project Music GenAI Control is de Photoshop voor muziek

​Adobe draait koop van Figma terug: dit is waarom

Adobe, bekend van onder andere Photoshop en Acrobat Reader, was van plan om Figma te kopen maar ziet hier nu toch vanaf. Figma, het bedrijf achter het programma Figma, dat wereldwijd wordt gebruikt om ontwerpen te maken...

Technology19.12.2023

​Adobe draait koop van Figma terug: dit is waarom

​Adobe steelt met speciale jurk en AI-videobewerking de show

Adobe hield vorige week een conferentie en daarbij heeft het publiek regelmatig zijn kaak van zijn schoot moeten halen. Adobe komt met kunstmatige intelligentie-toepassingen die enerzijds heel indrukwekkend zijn, maar an...

Technology16.10.2023

​Adobe steelt met speciale jurk en AI-videobewerking de show

​Photoshops nieuwe generatieve AI blaast de wereld weg

Deze week ging er iets bijzonders viral op TikTok en dat was niet een leuk dansje. Het was de de generatieve AI van Photoshop. Adobe kondigde de nieuwe kunstmatige intelligentie-mogelijkheden deze week aan en ze zijn ver...

Online26.05.2023

​Photoshops nieuwe generatieve AI blaast de wereld weg

Adobe komt -hoe kan het ook anders- met eigen antwoord op Dall-E

Adobe kennen we natuurlijk van Photoshop: het bedrijf weet precies hoe je beeld moet manipuleren. Het verbaast ons dan ook niet dat het met een eigen variant van Dall-E komt. Het heet Adobe Firefly en ook hierbij kun je...

Online21.03.2023

Adobe komt -hoe kan het ook anders- met eigen antwoord op Dall-E

​Wordt Photoshop gratis voor iedereen?

Photoshop wordt in de toekomst waarschijnlijk gratis. Er is op dit moment een test bezig in Canada met een Photoshopvariant die je gebruikt in de browser. Het plan is om dit naar de rest van de wereld uit te rollen als h...

Online15.06.2022

​Wordt Photoshop gratis voor iedereen?