Software wist foto's na verloop van tijd

Vorig artikel Volgend artikel
Software wist foto's na verloop van tijd

X-Pire, een Duitse firma, lanceert op korte termijn een tool die foto's die zijn ge-upload naar sociale netwerken als Facebook, MySpace en Flickr na verloop van tijd verwijderd.

Het idee erachter is om mensen het leed te besparen van bijvoorbeeld te worden geweigerd voor een job omwille van een foto die ze jaren eerder - vaak in een onbezonnen ogenblik - aan het web hebben toevertrouwd. Voordat de gebruiker de foto online plaatst kan hij deze voorzien van een elektronische sleutel die aan de foto een datum hangt waarop deze moet worden gewist.

Wie de foto na die datum nog oproept zal hem niet meer te zien krijgen omdat de server deze zal blokkeren. Volgens de oprichter van X-Pire, Michael Backes, bestaat op Facebook al de mogelijkheid om foto's te verwijderen, "maar de meeste mensen doen dat gewoon niet, omdat ze passieve Facebookgebruikers zijn, hun paswoord vergeten of gewoon het bestaan van hun pagina vergeten..."

Overigens zal je voor de tool wel 2 euro per maand moeten gaan betalen en beschernt deze je niet tegen anderen die jouw foto's kopiëren of op hun harde schijf opslaan. Via

Meer content

Dominique Dewitte

Dominique Dewitte is hoofdredacteur en mede-uitgever van het in Belgie populaire zakenportaal Express.be. Daarnaast is hij schrijver van boeken en publiceert...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies