Technology15.11.2009

Nederlandse start-up Tom’s Planner internationaal van start


nederlandse-start-up-tom-s-planner-inter.jpg
nederlandse-start-up-tom-s-planner-inter.jpg

Tom’s Planner, bedacht en ontwikkeld door voormalig project manager, Thomas Ummels, is een voor iedereen toegankelijke tool waarmee project planningen online gecreëerd, gedeeld en gepubliceerd kunnen worden. Dit intuïtieve, web-based project management en planningssysteem maakt het mogelijk om elk project op een simpele manier te visualiseren. Onlangs ging de lancering van de Nederlandse tool bij het Amerikaanse Techcrunch en ook Lifehacker niet ongemerkt voorbij. Tijd dus om ook in Nederland meer bekendheid te krijgen. Tom’s Planner geeft gratis jaarabonnementen weg aan alle nieuwe gebruikers die zich voor 31 december 2009 aanmelden voor een beta account.

Thomas Ummels: “Programma’s zoals Microsoft Project™ en Primavera™ zijn complex en vragen van de gebruiker veel kennis van zaken. Plannen in Microsoft Excel™ is tijdrovend en lastig te corrigeren. Tom’s Planner is intuïtief, eenvoudig en het perfecte vertrekpunt voor iedereen die een planning wil maken, of u nou een project manager bent, een wedding planner, een evenementorganisator of student.”

De opzet maakt het mogelijk om gedachten direct te visualiseren en om te zetten naar een heldere en overzichtelijke planning, die vervolgens wordt opgeslagen op de eigen computer; veilig en vertrouwd. Hierin verschilt Tom’s Planner van andere online applicaties, waarbij documenten op een server worden weggeschreven. Belangrijkste kenmerken van Tom’s Planner:

• Creëer project planningen en schema’s door een eenvoudige ‘drag & drop’ functionaliteit

• Er hoeft niets geïnstalleerd te worden; begin direct met het maken van uw eigen planning

• Deel project planningen en schema’s online met anderen

• Geen registratie nodig om planningen te bekijken

• Zet uw planning om naar een afbeelding en voeg deze toe aan rapporten

• Exporteer project planningen naar Microsoft Project™ wanneer nodig

• Bekijk de korte tutorial en ga meteen aan de slag

• Diverse planning sjablonen beschikbaar

Thomas Ummels: “Als project manager was ik vaak gefrustreerd over de beperkingen van software waar ik mee werkte. Het inspireerde me om een tool te ontwerpen die efficiënter en visueler is dan Microsoft Excel™ en minder complex en gebruikersvriendelijker dan Microsoft Project™.”

Het aanbod voor een gratis beta account voor een jaar is nu beschikbaar voor alle nieuwe gebruikers van Tom’s Planner en loopt tot 31 december 2009. Feedback zal gebruikt worden om Tom’s Planner te verbeteren en verder te ontwikkelen.

Over Tom’s Planner

Tom’s Planner is een voor iedereen toegankelijke tool waarmee project planningen online gecreëerd, gedeeld en gepubliceerd kunnen worden. Tom’s Planner is intuïtief, eenvoudig en het perfecte vertrekpunt voor iedereen die een planning wil maken – geschikt voor professioneel maar ook persoonlijk gebruik. Zonder uitgebreide handleiding, visualiseer je je gedachten direct in een gebruiksvriendelijke en intuïtieve planning, die vervolgens wordt opgeslagen op de eigen computer; veilig en vertrouwd.