Gratis antivirusprogramma van Microsoft

Gratis antivirusprogramma van Microsoft

In het tweede deel van volgend jaar brengt Microsoft een gratis antivirus en -malware programma uit.

Dit product onderscheidt zich volgens Microsoft van andere antivirussoftware doordat het efficiënt omgaat met de systeemresources, waardoor het programma ook zal kunnen draaien bij trage internetverbindingen en op minder krachtige systemen.

Tevens wordt op 30 juni 2009 de verkoop van Windows Live OneCare gestaakt. Wie voor die datum nog een OneCare-abonnement afsluit, kan nog wel rekenen op ondersteuning door Microsoft.

Het nieuwe antivirusprogramma, met de codenaam 'Morro', gaat gebruik maken van de engine van Windows Live OneCare, maar zal niet de overige functionaliteit, zoals het maken van back-ups, behouden. De reden hiervoor is dat Microsoft de nadruk wil gaan leggen op het beschermen van gebruikers, omdat 60% van alle computers ter wereld nog geen of onvoldoende bescherming heeft tegen malware.

‘Morro’ zal gratis te downloaden zijn wanneer het beschikbaar komt. De datum van lancering zal in de loop van 2009 bekend gemaakt worden.

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines