Wat tieners delen op Social Media

Wat tieners delen op Social Media

PewInternet heeft een onderzoek gedaan onder tieners om te kijken naar wat ze op de diverse Sociale Media openbaar maken. Er is onderscheid gemaakt in leeftijdsgroepen (12-13) en (14-17) en gekeken naar verschillen tussen jongens en meisjes. 

Zo is te zien dat jongens veel meer geneigd zijn om e-mailadressen, woonplaats en telefoonnummers openbaar te maken dan meisjes, meer dan een kwart van de jongens geeft zijn telefoonnummer vrij tegen 14% van de meisjes. 92% van de tieners gebruikt zijn/haar eigen naam op Social Media.

Een foto van jezelf wordt wel meer door meisjes geplaats dan door jongens, en ook beduidend vaker in de categorie 14-17 jaar. Een video van jezelf is meer iets wat jongens doen, hoewel het overall relatief weinig voorkomt.

In onderstaande grafieken staan de percentages per onderzocht item afgebeeld:

tieners-social-media

F5d6405cc5048ea6b76e56d1de277c5d86c6984d_112079_90_90_1Karina Ahles-Frijters

is uitgever bij Settembrini Publishers BV, uitgever van o.a. TrotseMoeders.nl en blogt bij DutchCowboys over technologie en internet. Ze heeft speciale interesse in onderwerpen die over wiskunde, gezondheid, ruimtevaart of kinderen gaan, daarnaast schrijft ze ook voor TEDxAmsterdamED. Je kan haar volgen via LinkedIn.

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines