Vandaag oprichting van de stichting Social Media Club Nederland

Vandaag oprichting van de stichting Social Media Club Nederland

Social Media Club Amsterdam heeft afgelopen woensdag zijn tweede verjaardag gevierd in Pakhuis de Zwijger. Het event was alweer de 21e georganiseerd door de eerste Nederlandse Social Media Club. Vandaag wordt officieel de Social Media Club in Nederland als stichting opgericht. Inmiddels zijn er 15 Social Media Clubs verspreid over heel Nederland. Nog eens twee Social Media Club's zijn in oprichting.

Erno Hannink, oprichter Social Media Club Amsterdam en initiatiefnemer Social Media Club Nederland, kijkt met veel genoegen terug op twee jaar Social Media Club Amsterdam en daarmee Social Media Club in Nederland. "Ik vind het megacool. Het is zo gaaf dat wij vanuit Amsterdam een inspiratiebron zijn geweest voor zoveel andere Social Media Clubs in Nederland. Als je HET vergelijkt met de ons omringende landen in Europa, dan zie je dat er in Frankrijk en Duitsland maar een paar Social Media Clubs. In Nederland zijn er maar liefst vijftien actieve clubs, dat is best veel."

Erno Hannink: "De organisatie van Social Media Club in de Verenigde Staten ziet ons als een belangrijke speler, dus we hebben Nederland op social mediagebied écht op de kaart gezet. Ik vind dat wij ons als club in Amsterdam onderscheiden van de andere door het aantal aanmeldingen beperkt te houden op zestig, waardoor wij de sociale gedachte van social media onderstrepen. Bezoekers worden uitgedaagd actief te luisteren en wij stimuleren discussie."

David Meerman Scott, spreker en succesauteur over social media, was de best gewaardeerde spreker van alle 21 Amsterdamse events. "Ik ben bij ongeveer twintig social media clubs in de hele wereld geweest en jullie zijn mijn absolute favoriet", aldus Meerman Scott als felicitatie aan de organisatie.

Het eerste event van #smcadam was 16 december 2009 bij Cisco met Anna-Maria Giannattasio van @Puur Amsterdam. Social Media Club Amsterdam wordt georganiseerd op de derde woensdag in de maand. De meetup telt intussen 650 leden. Wereldwijd telt Social Media Club 320 chapters in 52 landen.

Lijst Social Media Club's in Nederland: Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Breda, Alkmaar, Hilversum, Den Haag, Rotterdam, Tilburg, Veghel, Den Bosch, Leeuwarden, Nijmegen, Groningen, Sittard-Geleen. (Arnhem en Enschede in oprichting).

Reacties (2)

  • Pim

  En waar staat de stichting dan voor, zonder winstoogmerk?

  Za 24 dec 2011, 15:34 [reply]

  • Social Media Club Utrecht
  • [website]

  Gefeliciteerd ook namens de tweede club in Nederland: Social Media Club Utrecht. Wij vieren ons jubleum in maart 2012 en hebben nu 684 leden via smc030.nl en 384 leden via onze LinkedIn groep. We doen dus aardig mee.

  Wo 28 dec 2011, 15:22 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines