Social Media20.10.2011

Social sharing service met een ‘150 vrienden limiet’ heeft 1 miljoen gebruikers


social-sharing-service-met-een-150-vrien.jpg
social-sharing-service-met-een-150-vrien.jpg

Dave Morin, oprichter van Path, een social en mobile photo-sharing service, heeft bekend gemaakt dat het nu door meer dan 1 miljoen mensen weordt gebruikt. Dat waren er begin juni nog 500.000. Path dwingt gebruikers hun sociale netwerk te beperken, de oorspronkelijke grens lag op 50 vrienden, dat is inmiddels wel naar boven bijgesteld tot 150. Maar deze ‘limiet’ zorgt ervoor dat mensen moeten gaan kiezen wie er belangrijk zijn, “and lets them focus their sharing on those people.

Morin starte Path een jaar geleden, samen met Sean Fanning (Napster) en Dustin Mierau (Macster), na opgestapt te zijn bij Facebook en zegt nu veel reacties te krijgen van mensen die service echt leuk vinden en gebruiken om in contact te blijven met mensen van wie ze echt houden.

On stage op het Web 2.0 Summit vertelde hij: “Mobiele gebruikers hebben regelmatig van die momenten dat ze even wil spreken met vrienden / familie over een eerste date, een blessure, enz., dit soort momenten zijn niet altijd geschikt om te delen via Twitter of Facebook.” Daar springt Path op in.

Google probeerde overigens eerder dit jaar al de dienst voor $100 miljoen over te nemen, waarop Path antwoorde: “no thank you“.