30 juni Social Media Day, schrijf je nu in!

30 juni Social Media Day, schrijf je nu in!

In volle WK-strijd heeft Mashable vorige week officieel de aftrap gegeven van een ander evenement, geen sportief, maar sociaal en ook wereldwijd.

Het Amerikaanse blog heeft 30 juni uitgeroepen tot de internationale Social Media Day. Overal ter wereld worden er door verschillende mensen initiatieven gestart om mee te doen en de kracht van Social Media, en vooral de mensen die ze gebruiken, aan te tonen om Meetups te organiseren.

In Nederland is Amsterdam veruit de grootste maar in Europa lijkt het een nek-aan-nek race te zullen worden tussen Barcelona, Milaan en … Antwerpen. Antwerpen (Hier inschrijven) is later aan de actie begonnen dan anderen maar de initatiefnemer, onze Searchcowboy en interim Hoofdredacteur J-P de Clerk, is vastbesloten om als eerste te eindigen. We vroegen hem waarom. Zijn antwoord met gevoel voor understatement: “Omdat België toch niet meedoet aan het WK”.

Op een iets ernstiger toont zegt hij dat het initiatief voor hem een goede reden is om een meetup te organiseren, om te bewijzen dat het niet gaat om social media zelf maar om enthousiasme en tegelijkertijd ondersteunt hij met zijn compagnons het goede doel, een Facebook actie voor een NGO. De Belgen zijn vrijdag aan de wedstrijd begonnen. Dit weekend zette J-P een blog, een Twitter account en een Facebook account op.

Vreemd genoeg alles in het Engels. Te maken met de taalproblemen in België? “Neen”, zegt J-P, “maar Antwerpen is een Europese stad, ik voel me zelf een wereldburger en iedereen is welkom, ook Nederlanders, Duitsers, Britten, wie maar wil. Bovendien is het een internationale actie en dus spelen we het ook internationaal”.

Een eerste partner is ook het in ons land niet onbekende Netlog en de resultaten van een weekend doorzwoegen, met de hulp van een jonge Antwerpse student, Thomas Van Orshaegen, (“leren kennen via social media”, zegt J-P) mogen er zijn: de laatste keer dat we keken meer dan 50 fans op Facebook, in één dagje (zondag) meer dan 40 volgers op Twitter en vooral…al meer dan 90 mensen voor de meetup.

In Europa doet alleen Barcelona het beter en Antwerpen staat op het punt om Boston, Chicago en Toronto in te halen. De enige onklopbare lijkt New York te zijn. Er kan natuurlijk nog veel gebeuren maar toch nog even meegeven dat in de VS de steden de steun krijgen van Mashable zelf, waar er dus ook mensen van de blog meewerken.

Wij steunen vanzelfsprekend onze Belgische vrienden en natuurlijk Antwerpen… Wat kunnen deelnemers verwachten? Onze search cowboy: “We mikken natuurlijk op mensen die professioneel bezig zijn met sociale media of willen meer weten over social media marketing maar de klemtoon zal toch liggen op fun, netwerken en met een frisse geest de vakantie ingaan, tenminste voor wie niet te veel bier verzet”.

Reacties (14)

 • Als er voldoende belangstelling is organiseer ik hem in Leeuwarden. So, let me know! twitter: @desocialist

  Ma 21 jun 2010, 10:38 [reply]

 • Wil me graag inschrijven voor 30 juni Social Media Day. Mijn twitteraccount is Ebookseamore. Eigen website is nog in de maak.

  Ma 21 jun 2010, 10:48 [reply]

 • @Meesters Welke wil je bezoeken?

  Ma 21 jun 2010, 10:56 [reply]

  • Botanische Tuin De Kruidhof
  • [website]

  Woensdag 30 juni #twitnick in @dekruidhof vanaf 19.30 uur in de Geneeskruidentuin. Neem zelf hapje&drankje mee. GRATIS ENTREE

  Ma 21 jun 2010, 12:41 [reply]

  • Meesters

  Heb nog voldoende tijd vrij gemaakt om goed te lezen. Sorry. Welke keuze heb ik? Ik wil wel naar Antwerpen, welk ander alternatief is er nog meer?Of bedoel je nog iets anders?

  Ma 21 jun 2010, 14:28 [reply]

  • Meesters

  Dat is voor mij een beetje laat op de avond, aangezien ik de donderdag erop weer moet werken in regio Zwolle. Ben wel van de zelf gemaakte hapjes en drankjes maar zit met knelpunt qua tijd. Ander keertje aanhaken op gunstiger tijdstip?

  Wo 23 jun 2010, 00:28 [reply]

  • @ Jeroen

  En nu? Ben ik de enige aanmelder en tevens afmelder voor 30 juni as.? Mooi is dat. Is er binnenkort een vergelijkbaar alternatief, beurs en of business ontmoet business of iets dergelijks?

  Wo 23 jun 2010, 18:38 [reply]

 • is er een social day in Maastricht georganiseerd of nog niet?

  Wo 23 jun 2010, 19:16 [reply]

 • Jongens (en vrouwen), kom gewoon allemaal gezellig naar Antwerpen (Rijnkaai 96)! We zijn Barcelona al voorbij gestoken in de ranking, New York is helaas andere koek.. Wij Belgen gingen al op onze bek in de selectierondes van het WK 2010, gun ons dat pleziertje nou ;-)

  Zo 27 jun 2010, 00:38 [reply]

  • @ Carl

  Mag ik veilig liften of treinen met iemand? Zo ja, waar haak ik aan? Ik moet om 19:30 uur in Utrecht zijn. Ga ik/we dat halen. Zo niet, dan meld ik ondernemersborrel in Utrecht maar af...

  Zo 27 jun 2010, 01:53 [reply]

  • @ Carl

  New York here we come! Ik heb sterke verhalen te vertellen. Jullie gaan me niet geloven. Heb al dollars van Br@d Pitt gekregen om samen te battlen op Twitter!

  Zo 27 jun 2010, 01:55 [reply]

  • @ Carl

  Ooh ja ik vergeet de gast van Jackass ook nog. Hoe heet ie ook al weer? Knoxnogwat? Dames hebben weer andere skills ;-)

  Zo 27 jun 2010, 01:56 [reply]

  • @ slapende cowboys from Ebookseamore

  Is er al iemand wakker?

  Zo 27 jun 2010, 12:10 [reply]

 • @Sun 27 Jun 2010, 01:53: Euhm, moest je in de buurt van Leuven (Belgie) wonen, zou ik je kunnen komen oppikken, maar lijkt me niet meteen het geval :-) Het event start om 19u aan de Rijnkaai 96 "Het Stuurboord". Kost je € 20 omdat locatie, hapjes en drank niet gratis zijn. Als je met een vraag/opmerking zit, stuur gerust een DM naar twitter account "Belgiancowboys"

  Zo 27 jun 2010, 14:17 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines