Social Media23.12.2008

Met je moeder op Facebook (en andere voorspellingen)


met-je-moeder-op-facebook-en-andere-voor.jpg
met-je-moeder-op-facebook-en-andere-voor.jpg

“Suddenly, being Facebook friends with your mom will seem less ridiculous than following 4,000 strangers on Twitter.” 

Voor mij de mooiste voorspelling van Peter Kim’s Social Media Predictions 2009. Veertien toppers uit de wereld van scocial media hebben hun verwachtingen voor 2009 laten optekenen.

Lees, en neem eruit mee wat je kunt. Zoals met elke reeks voorspellingen is een aantal uitkomsten ook écht voorspelbaar. Wat te denken van: “The recession will force revenue results out of social technologies.” van Jeremiah Owyang.  maar ook: “Doors are going to close all over the social web. Why? Because the money didn’t come the way people thought it would.” (Chris Brogan). 

Maar de leukste vind ik die uitspraak over de waarde van al die netwerkrelaties. Met je moeder op Facebook of met 4000 vreemden op Twitter?

Ikzelf worstel er ook nog mee. Vroeger had je één dorpskroeg waar iedereen zat, en je ook zeker wist dat je iedereen kon vinden. Nu openen er elke dag twee nieuwe kroegen, er sluiten er een paar en sommige die de ene dag heel gezellig zijn, zijn de volgende dag leeg. De tijd die het kost om daarin bij te blijven en vooral geen hotspot te missen, neemt alleen maar toe. Ik voorspel dan ook voor 2009 dat de segmentatie en aggregatie in social media netwerken doorgaat. 2009 is het jaar van de doelgroepnetwerken, al dan niet binnen LinkedIn en Facebook, en van zeer gerichte Twitterdeelname. Nou ja, misschien minder een voorspelling dan mijn eigen goede voornemens voor 2009…

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.