Online22.05.2014

Nieuw design voor website 22tracks


22tracks heeft vandaag haar nieuwe website gelanceerd. Een volledig nieuw design, HTML5 code en een stapel aan verbeterde functionaliteiten. 22tracks zal voortaan op ieder device, of het nou een desktop PC, laptop, smartphone, Xbox of tablet is, te beluisteren zijn. Alles voor de optimale luisterervaring en het ontdekken van nieuwe muziek was nog nooit zo eenvoudig.

22tracks is een muziek site met daarop 22 verschillende playlists, die zijn samengesteld door lokale top dj’s uit Amsterdam, Londen, Parijs en Brussel. Er is intensief samengewerkt met Internet Explorer om de site in te optimaliseren voor ‘touch browsing‘ en het bieden van een compleet nieuwe experience met player en visuals die zich constant aanpassen aan het ritme van de muziek en touch-interactie met het scherm. (Rethink what the web can be.)

nieuw-design-voor-website-22tracks.jpg
nieuw-design-voor-website-22tracks.jpg

Vincent Reinders en Gilles de Smit hebben 22tracks opgericht op 22 oktober 2009. “Wij lossen een veel voorkomend probleem op: Waar zal ik nu eens naar luisteren?” Aldus Reinders in een interview. “Voor veel mensen is dat een dagelijkse zoektocht. Zeker tegenwoordig, waar sommige muziek catalogi met meer dan 20 miljoen nummers bevatten, is de vraag naar muziek curatie en het ontdekken van nieuwe muziek groter dan ooi tevoren. Ik denk dat 2014 een fantastisch jaar zal worden voor ons, om te groeien en meer mensen over de hele wereld naar onze dienst gebruiken.”