Crowdsourced vlees van de koe: 'Crowd butching'

Vorig artikel Volgend artikel
Crowdsourced vlees van de koe: 'Crowd butching'

Steeds meer mensen hebben de behoefte om diervriendelijk en duurzaam geproduceerd vlees te kopen. Maar hoe weet je zeker dat je vlees echt helemaal in orde is? Via de website koopeenkoe.nl koop je samen met andere consumenten een koe die normaal opgegroeid is, zonder gemanipuleerd voer of antibiotica.

Pas als de gehele koe verkocht is, wordt zij geslacht en wordt het vlees gerijpt. Daarna ontvangen alle deelnemers een vleespakket, Crowd butching dus. En omdat de boer direct aan de consument levert, is het vlees ook nog eens goed betaalbaar.

Bedenker en directeur van koopeenkoe.nl is Yvo Rijen (evenweens oprichter dekrat.nl en betrokken bij meerdere foodconcepten waaronder Marqt). Hij realiseert ideeën op het gebied van food, en bedacht het concept van 'crowdbutching' naar aanleiding van verschillende vleesschandalen en de wetenschap dat vlees soms jaren in grote vriescellen ligt te wachten tot het verkocht wordt. Zijn motto: eet minder vlees, maar eet goed en traceerbaar vlees.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies