Online23.09.2013

Nederlandse online broker DEGIRO is wereldwijd de goedkoopste


nederlandse-online-broker-degiro-is-were.jpg
nederlandse-online-broker-degiro-is-were.jpg

Voor beleggers is er al veel veranderd. Koersen werden streaming en orders razendsnel“, zo staat op de website van DEGIRO te lezen. Deze nieuwe speler op de particuliere beleggingsmarkt claimt niet alleen geheel voorbereid en aangepast deze nieuwe tijd aan te kunnen, maar dit ook tegen tarieven te doen die ver onder de gebruikelijke kosten voor transacties liggen. Wereldwijd beleggen voor particulieren tegen ‘groothandeltarieven’ en daarmee gaan ze de strijd aan met bekende brokers als Binck, die momenteel de grootste online broker van Nederland is.

DEGIRO werd in 2008 opgericht door oud Binck-medewerkers, waaronder Gijs Nagel (foto) en Niels Klok en richtte zich met de dienstverlening aanvankelijk op de professionele markt. De komende tien jaar wil DEGIRO uitgroeien tot de grootste online broker van Europa gemeten in aantal transacties. DEGIRO staat onder toezicht van De Nederlandse Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). 

Transactiekosten zijn voor particuliere beleggers vaak relatief duur en verhinderen het frequent handelen in aandelen of het spreiden van bedragen over meerdere aandelen(pakketten). Door slimme software en weinig overhead weet DEGIRO de kosten voor particulieren laag te houden en meer mogelijkheden te bieden. De tarieven liggen bij DEGIRO maar liefst 80% onder de huidige standaard.