Online14.05.2013

‘Anonymous bevrijdt 15 juni het Belgische web’


anonymous-bevrijdt-15-juni-het-belgische.jpg
anonymous-bevrijdt-15-juni-het-belgische.jpg

In een e-mail aan enkele Belgische media meldt het internationale computerhackerscollectief Anonymous dat op 15 juni het Belgische web zal worden bevrijd.

Uw Belgische regering blokkeert actief websites, zonder een spoor van transparantie. Het web is niet voor zulke beperkingen gemaakt. Censuur is een gevaarlijk antwoord op sociale zaken. Informatie en een transparante strategie zouden onderdeel van de aanpak moeten zijn. Websites blokkeren is een kostelijke, zinloze en stompe maatregel. We hebben het gehad. Op 15 juni zullen we het Belgische Web bevrijden.” Updates te volgens via http://censorthis.be

Vorige week stelde parlementslid Peter De Decker (N-VA) voor om een Belgian firewall te installeren in de strijd tegen phising. Hij gaf daarbij aan dat zo’n wall vandaag al actief is en wees er op dat zo’n systeem al sinds 2009 gebruikt wordt door de Belgische autoriteiten om de toegang tot bepaalde sites te blokkeren:

Hiermee worden de grote internetproviders (zoals Belgacom en Telenet) gevraagd in hun DNS-servers bepaalde domeinnamen te blokkeren en te laten doorverwijzen naar een pagina van de FCCU. Onder meer de website www.stopkinderporno.com en aanverwanten worden op dit moment op deze manier geblokkeerd, net als thepiratebay.org en websites van niet-geregistreerde online gokdiensten.”

Verschillende bloggers waarschuwen voor elke vorm van censuur van overheidswege: ‘eens de technische infrastructuur aanwezig is waarmee censuur uitgeoefend KAN worden, dan ZAL die infrastructuur vroeg of laat ook gebruikt worden voor censuur.

screen-shot-2013-05-15-at-2-17-17-pm.jpg
screen-shot-2013-05-15-at-2-17-17-pm.jpg
Dominique Dewitte

Dominique Dewitte is hoofdredacteur en mede-uitgever van het in Belgie populaire zakenportaal Express.be. Daarnaast is hij schrijver van boeken en publiceert hij als Blogger artikelen op Dutchcowboys.